Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tawułki czy tawuły, bo się ostatnio dowiedziałam, że to inna inszość jest :)

Ja mam to japońskie, mniejsze.

Ale i tak chyba wolę trzmieliny i berberysy ( bo to jdynie mi rośnie bez względu na miejsce posadzenia i moją niedbałość o to ;))

tak, czytałam o Twoim oświeceniu.To było piękne, chodzi mi o spiraea, nie o astilbe ;)

ja lubię berberysy formowane, ale niestety nie lubię ich formować z wiadomych wzgledów.

trzmielina też jest super

Kocham kulki:)

Formowane powiadasz??

Czyli je się formuje,hmmm:)

Jak miło wiedzieć:D

Ale formuje się wszystkie, czy też jakies specjalne gatunki?

Kuźwaaaaaaa ale ze mnei debil!!!

tawuły można ciąć nawet przy samej d.... rozkrzewiają sie wtedy ładnie.generalnie one rosną niby same tak jak ustawa przewiduje w kulkę, a ja uwielbiam kulki;)

tawułek-czyli tych takich innych co znikają na zimę się nie formuje.One dla uproszczenia mają liście powiedzmy jak paprotka.Moze tak zakodujesz.I nie mów tak o sobie, booooo bede bić;)

to jest tawułka

http://lh4.ggpht.com/_7D1MyJsmqe4/SoL7gJkJ4BI/AAAAAAAAQqE/BMCO2L91arw/Astilbe%20chinensis%20var.%20pumila%20-%20Tawu%C5%82ka%20chi%C5%84ska%208968.JPG

toooo jest tawuła, jedna z odmian

IMGP1303%20Spiraea%20japonica%20%27Goldmound%27%20-%20Tawu%C5%82a%20japo%C5%84ska.JPG

czesc udająca, ze ogód jej nie dotyczy:) Mon ja w kotłowni nie mam jeszcze płytek

Czesć Marciu i czesc Moniu-też nie miałam czasu na ogrodowanie dzisiaj, ale może jutro kawałek dnia wyrwę:)

No cze ;)

Dzięki za obrazowe tłumaczenie ;)

Już wiem, tawułę mają u siebie rodzice. Ale w sumie te kwiatki w jedej i drugiej to podobne są (o ile dobrze pamiętam tawuła też ma takie puszki?)

Nie masz płytek w kotłowni ... czy ja zawsze muszę wszystko na opak???

nie, to raczej nie Ty tylko ja mam na opak. Bardzo dobrze, ze będziesz je miała przed piecem

uffff

;)

PS. Czy te swoje białe wewn drzwi zamawiałaś zupełnie na odległość? Zdalnie? Zaufałaś, zamówiłaś i potem już tylko czekałaś na efekt?

tak włąsnie zrobiłam. Drzwi i balustrady zamawiałam w ciemno, własciwie bez poleceń(na drzwi dała cynk MonikaC-ale sama na swoje zamowienie wtedy czekała) i innych takich i własciwie to są najlepsze wybory jakich dokonałam.

chłopaki przyjechali wymierzyli otwory i zrobili drzwi. Balustrady wymierzałam sama i metaloplastyk przywiózł dokładnie to czego chciałam, zmontował w jeden dzień.Czysto, szybko i dobrze

tak włąsnie zrobiłam. Drzwi i balustrady zamawiałam w ciemno, własciwie bez poleceń(na drzwi dała cynk MonikaC-ale sama na swoje zamowienie wtedy czekała) i innych takich i własciwie to są najlepsze wybory jakich dokonałam.

chłopaki przyjechali wymierzyli otwory i zrobili drzwi. Balustrady wymierzałam sama i metaloplastyk przywiózł dokładnie to czego chciałam, zmontował w jeden dzień.Czysto, szybko i dobrze

i rozumiem że drzwi do dziś dnia cieszą oko i wszystko śmiga? chowane zawiasy nie wymagają żadnych zabegów i w ogóle super?

(wiesz, boję się, ale i nie uśmiecha mi się bulić 3tys za drzwi u pośrednika)

Becia zewnętrzne? silikatowe z alpola, ziarno 1.5 tynk bazowy(bez koloru), baran. Nie jestem zadowolona, bo mam brzydko położone, ale u Barranków widziałam na żywo i mają go położony pięknie.Justynam tez pokazywała kiedys zdjęcia swojej elewacji i było ładnie w słońcu

Kominek montował "Mikołajczyk", obudowywał pan Rysio, a potem poprawiał mój glazurnik-nie wiem co bym bez jego poprawek zrobiła. Oj, o jakies stare drażliwe tematy pytasz ;)

Drażnić nie chciałam ;)

Co do tynków zewnętrznych to mam mętlik.

Jak czytam na forum to właśnie albo silikatowe albo akrylowe.

Raczej zdecyduję się na barwione w masie. Ewentualny wykonawca namawia na akrylowe a na cokół żywicę.