pasie 09.05.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 jeśli tylko ci się podobają to smiało, wiesz w której szkółce, juz Ci mówiłam w lesie, tak? Byłam ostatnio, mial piękne goldmoundy wiem, wiem byłam tam też p.s mam i tawułę i tawułkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.05.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Tawułki czy tawuły, bo się ostatnio dowiedziałam, że to inna inszość jest Ja mam to japońskie, mniejsze. Ale i tak chyba wolę trzmieliny i berberysy ( bo to jdynie mi rośnie bez względu na miejsce posadzenia i moją niedbałość o to ) tak, czytałam o Twoim oświeceniu.To było piękne, chodzi mi o spiraea, nie o astilbe ja lubię berberysy formowane, ale niestety nie lubię ich formować z wiadomych wzgledów. trzmielina też jest super Kocham kulki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.05.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Formowane powiadasz?? Czyli je się formuje,hmmm:) Jak miło wiedzieć Ale formuje się wszystkie, czy też jakies specjalne gatunki? Kuźwaaaaaaa ale ze mnei debil!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Przywitam się tylko Przeczytałam ale nic tu po mnie ... za parę lat na własnej skórze przekonam się o rożnicy tawuły od tawułki Na razie idę szukać płytek do kotłowni ... Udanych nasadzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kasia chodzi oczywiscie o tawuły i japońskie i nipponskie i szare sie formujetawulki to byliny one nie sa formowalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.05.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 kurcze chciałabym sobie pogrzebać w ogrodzie a tu jeszcz tyle roboty w domu. Chyba będę musiała poczekać do przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.05.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Formowane powiadasz?? Czyli je się formuje,hmmm:) Jak miło wiedzieć Ale formuje się wszystkie, czy też jakies specjalne gatunki? Kuźwaaaaaaa ale ze mnei debil!!! tawuły można ciąć nawet przy samej d.... rozkrzewiają sie wtedy ładnie.generalnie one rosną niby same tak jak ustawa przewiduje w kulkę, a ja uwielbiam kulki;) tawułek-czyli tych takich innych co znikają na zimę się nie formuje.One dla uproszczenia mają liście powiedzmy jak paprotka.Moze tak zakodujesz.I nie mów tak o sobie, booooo bede bić to jest tawułka http://lh4.ggpht.com/_7D1MyJsmqe4/SoL7gJkJ4BI/AAAAAAAAQqE/BMCO2L91arw/Astilbe%20chinensis%20var.%20pumila%20-%20Tawu%C5%82ka%20chi%C5%84ska%208968.JPG toooo jest tawuła, jedna z odmian czesc udająca, ze ogód jej nie dotyczy:) Mon ja w kotłowni nie mam jeszcze płytek Czesć Marciu i czesc Moniu-też nie miałam czasu na ogrodowanie dzisiaj, ale może jutro kawałek dnia wyrwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No cze Dzięki za obrazowe tłumaczenie Już wiem, tawułę mają u siebie rodzice. Ale w sumie te kwiatki w jedej i drugiej to podobne są (o ile dobrze pamiętam tawuła też ma takie puszki?) Nie masz płytek w kotłowni ... czy ja zawsze muszę wszystko na opak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.05.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No cze Dzięki za obrazowe tłumaczenie Już wiem, tawułę mają u siebie rodzice. Ale w sumie te kwiatki w jedej i drugiej to podobne są (o ile dobrze pamiętam tawuła też ma takie puszki?) Nie masz płytek w kotłowni ... czy ja zawsze muszę wszystko na opak??? nie, to raczej nie Ty tylko ja mam na opak. Bardzo dobrze, ze będziesz je miała przed piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 nie, to raczej nie Ty tylko ja mam na opak. Bardzo dobrze, ze będziesz je miała przed piecem uffff PS. Czy te swoje białe wewn drzwi zamawiałaś zupełnie na odległość? Zdalnie? Zaufałaś, zamówiłaś i potem już tylko czekałaś na efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.05.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 uffff PS. Czy te swoje białe wewn drzwi zamawiałaś zupełnie na odległość? Zdalnie? Zaufałaś, zamówiłaś i potem już tylko czekałaś na efekt? tak włąsnie zrobiłam. Drzwi i balustrady zamawiałam w ciemno, własciwie bez poleceń(na drzwi dała cynk MonikaC-ale sama na swoje zamowienie wtedy czekała) i innych takich i własciwie to są najlepsze wybory jakich dokonałam. chłopaki przyjechali wymierzyli otwory i zrobili drzwi. Balustrady wymierzałam sama i metaloplastyk przywiózł dokładnie to czego chciałam, zmontował w jeden dzień.Czysto, szybko i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 tak włąsnie zrobiłam. Drzwi i balustrady zamawiałam w ciemno, własciwie bez poleceń(na drzwi dała cynk MonikaC-ale sama na swoje zamowienie wtedy czekała) i innych takich i własciwie to są najlepsze wybory jakich dokonałam. chłopaki przyjechali wymierzyli otwory i zrobili drzwi. Balustrady wymierzałam sama i metaloplastyk przywiózł dokładnie to czego chciałam, zmontował w jeden dzień.Czysto, szybko i dobrze i rozumiem że drzwi do dziś dnia cieszą oko i wszystko śmiga? chowane zawiasy nie wymagają żadnych zabegów i w ogóle super? (wiesz, boję się, ale i nie uśmiecha mi się bulić 3tys za drzwi u pośrednika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.05.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No to ja mam tawulke. Raczej.A zdziwiona to byłam, ze formuje się berberysy! O nich pisalas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 tez sie formuje i bukszpany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Myszko - bardzo u Ciebie ogrodowo, więc spytam Ciebie i inne ogrodniczki - jak poradziłyście sobie z chwastami przed zakładaniem trawnika? nie chciałam randapu (czy jak to się tam pisze), ale perspektywa pielenia tak dużego obszaru nie nastraja mnie optymistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 albo randap albo przekopać wszystko i wyczyścić. wszystko zależy od chwastów jakie masz - niektórych potem z trawnika się nie pozbędziesz jak teraz tego nie załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 One dopiero się pojawiają po nawiezieniu ziemi, ponoć jakieś świństwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 no jak nie roundap to nie ma innego wyjscia, tzreba przeorac, czy przeleciec glebogryzarka i powyciagac wszytskie chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Becia zewnętrzne? silikatowe z alpola, ziarno 1.5 tynk bazowy(bez koloru), baran. Nie jestem zadowolona, bo mam brzydko położone, ale u Barranków widziałam na żywo i mają go położony pięknie.Justynam tez pokazywała kiedys zdjęcia swojej elewacji i było ładnie w słońcu Kominek montował "Mikołajczyk", obudowywał pan Rysio, a potem poprawiał mój glazurnik-nie wiem co bym bez jego poprawek zrobiła. Oj, o jakies stare drażliwe tematy pytasz Drażnić nie chciałam Co do tynków zewnętrznych to mam mętlik. Jak czytam na forum to właśnie albo silikatowe albo akrylowe. Raczej zdecyduję się na barwione w masie. Ewentualny wykonawca namawia na akrylowe a na cokół żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ja mam silikonowy z silikatem tzreba uwazac bo sie lubi wzerac wiec jak upadnie na parapet albo na okno moze uszkodzic, ekipa musi byc dobra, tak slyszalam od doradcy technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts