mazo 10.05.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Akrylowe ponoć bardz łapią brud. Czytałam sporo i wyszlo mi, że albo malowanie mineranego farbą silikonową albo silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ja mam silikonowy z silikatem tzreba uwazac bo sie lubi wzerac wiec jak upadnie na parapet albo na okno moze uszkodzic, ekipa musi byc dobra, tak slyszalam od doradcy technicznego Akrylowe ponoć bardz łapią brud. Czytałam sporo i wyszlo mi, że albo malowanie mineranego farbą silikonową albo silikonowy. Czyli dalej nic nie wiem. Na pewno chcę biały więc lepiej żeby szybko brudu nie łapał. Idę znaleźć jakiś wątek o tynkach i będę się dokształcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 na pewno najlepszy jest silikonowy, jest samozmywalny, mozna go tez myc myjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 absolutny number one to tynk silikonowy. na drugim miejscu bym postawiła silikatowy choć trzeba pamiętać że tu ilość kolorów masakrycznie spada no i to już nie ta sama powierzchnia co przy silikonowym. akrylowy to najgorszy tynk - idealne podłoże dla mchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.05.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 a nam jakiś spec w Dryvicie polecał właśnie ich akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 bo oni maja jakis miks akryl z zywica silikonowahttp://www.dryvit.pl/?a=prdgrp&b=31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 10.05.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Czyli dalej nic nie wiem. Na pewno chcę biały więc lepiej żeby szybko brudu nie łapał. Idę znaleźć jakiś wątek o tynkach i będę się dokształcać beta, w lesie? jaki brud? glony prędzej, od północy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 10.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 na pewno najlepszy jest silikonowy, jest samozmywalny, mozna go tez myc myjka a akrylowego nie mozna?> ja myję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) Ok. Czytam i faktycznie więcej zwolenników ma silikonowy. Wyczytałam jeszcze, że najlepsze rozwiązanie tynk mineralny i farba silikonowa.Jeszcze mam problem z cokołem. Już pisałam u mazo. Podoba mi się bez, ale boję się, że to mało praktyczne rozwiązanie. Edytowane 10 Maja 2011 przez BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 a akrylowego nie mozna?> ja myję... irma niestety mam porównanie - to nie to samo mycie - dla lepszego wyobrażenia choć to oczywiście uproszczenie wystarczy sobie przypomnieć zmywanie brudu z silikonu w łazience i ze ściany. na dodatek wiem jak taki tynk akrylowy wyglada po 10 latach tynk mozaikowy i farba silikonowa????? mineralny to tak - sama nawet chciałam zastosować taką kombinację ale mozaikowy? ten najczęściej to ląduje na przyziemiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 juz sie Becia poprawila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 juz sie Becia poprawila Dobrze, że się sama przeczytałam To przez to, że ciągle myślę co na cokół a najchętniej czy da się bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.05.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Myszko, ile płaciłaś za ułożenie 1m2 kostki ? Chodzi mi o samą robociznę. LKolesie, który robią mi ogrodzenie biorą 35 zł/m2 i nie wiem, czy to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.05.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Lidzia, wydaje mi się, ze w tych granicach jakoś, może trochę taniej.Nie za dużo mam tej kostki to nie pamiętam nawet dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Przyszłam się*przywitać i pochwalić Zakupiłam wczoraj 3 pięknotki Ph bellina, Ph Mini Mark i Ph Penang Girl :wiggle: Lecę*na budowę ... ciepło, fajnie, pewnie wszystkie w ogrodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 juz sie Becia poprawila a ja szczerze mówiąc byłam przekonana że to na serio o tej mozaice. i stwierdziłam że chyba jednak dawno budowałam tak się pozmieniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.05.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Przyszłam się*przywitać i pochwalić Zakupiłam wczoraj 3 pięknotki Ph bellina, Ph Mini Mark i Ph Penang Girl :wiggle: Lecę*na budowę ... ciepło, fajnie, pewnie wszystkie w ogrodach jaaaa cieeee. ale zakupy. Minimark jest boski-u mnie leci juz z drugim pędem kwiatowym. No cukiereczki kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 11.05.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Lidzia, wydaje mi się, ze w tych granicach jakoś, może trochę taniej.Nie za dużo mam tej kostki to nie pamiętam nawet dokładnie ja też dużo kostki nie będę mieć, ale chciałam się zorientować w cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 11.05.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Myszko okrywałaś budleje na zimę..?! Moje przemarzły całkowicie... Nawet od ziemi nic nie wypuszczają... Zastanawiam się czy wymienić na nową czy dać sobie spokój..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.05.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Marys, nie okrywałam, ale żyją. Poczekaj jeszcze trochę, może odbije od korzenia, ona dość póxno zaczyna wzrost "spektakularny".Najpierw trochę się kisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts