Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam silikonowy :) z silikatem tzreba uwazac bo sie lubi wzerac wiec jak upadnie na parapet albo na okno moze uszkodzic, ekipa musi byc dobra, tak slyszalam od doradcy technicznego :)

Akrylowe ponoć bardz łapią brud. Czytałam sporo i wyszlo mi, że albo malowanie mineranego farbą silikonową albo silikonowy.

Czyli dalej nic nie wiem.

Na pewno chcę biały więc lepiej żeby szybko brudu nie łapał.

Idę znaleźć jakiś wątek o tynkach i będę się dokształcać :)

absolutny number one to tynk silikonowy. na drugim miejscu bym postawiła silikatowy choć trzeba pamiętać że tu ilość kolorów masakrycznie spada no i to już nie ta sama powierzchnia co przy silikonowym. akrylowy to najgorszy tynk - idealne podłoże dla mchów

Ok. Czytam i faktycznie więcej zwolenników ma silikonowy. Wyczytałam jeszcze, że najlepsze rozwiązanie tynk mineralny i farba silikonowa.

Jeszcze mam problem z cokołem. Już pisałam u mazo. Podoba mi się bez, ale boję się, że to mało praktyczne rozwiązanie.

Edytowane przez BetaGreta

a akrylowego nie mozna?> ja myję...

irma niestety mam porównanie - to nie to samo mycie - dla lepszego wyobrażenia choć to oczywiście uproszczenie wystarczy sobie przypomnieć zmywanie brudu z silikonu w łazience i ze ściany. na dodatek wiem jak taki tynk akrylowy wyglada po 10 latach

tynk mozaikowy i farba silikonowa????? mineralny to tak - sama nawet chciałam zastosować taką kombinację ale mozaikowy? ten najczęściej to ląduje na przyziemiu

Przyszłam się*przywitać i pochwalić

Zakupiłam wczoraj 3 pięknotki Ph bellina, Ph Mini Mark i Ph Penang Girl :wiggle::wiggle::wiggle:

Lecę*na budowę ... ciepło, fajnie, pewnie wszystkie w ogrodach

jaaaa cieeee. ;) ale zakupy. Minimark jest boski-u mnie leci juz z drugim pędem kwiatowym. No cukiereczki kupiłaś:)