Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to sie robiło tak: tłuczesz schab i marynujesz, smażysz pieczary z cebulką, na schab możesz dać cienki plaster z talarka cebuli, na to pieczary i ewentualnie ser zółty. Robisz "obudowę" z folii i na grilla wkładasz.

Mięso marynuje się najpierw jak mówiłyście,- sos sojowy-daję ciemny+ocet balsamiczny+oliwa+przyprawy do smaku-ja lubię z estragonem :)

znalazlam :) jednak nie bylo podsmazania :)

Markotuś juz mówie co i jak.

Bierzesz schab kroisz w bardzo cieniutkie plasterki, albo w trochę grubsze i lekko rozbijasz. To wrzucasz do michy z marynatą: oliwa lub olej, ocet, lub ocet balsamiczny, doprawiasz ziołami-ja bardzo lubię z estragonem, można dolać trochę sosu sojowego ciemnego. Kroisz w to jeszcze cebulkę( także pieczarki) i marynujesz. Jak juz nie możesz wytrzymac to bierzesz folię i rozkładasz na niej kotlecika, a na wierzch idzie pieczarka i cebulka, razem z tą marynatą. dopieprzasz swieżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym, z drugiej folijki robisz wieczko i wrzucasz na grilla. Nie wolno przesadzic z czasem grillowania, bo schab zrobi sie twardy.Schab jak i kotlet schabowy nie lubią bardzo wysokiej temperatury. Dosłownie parę minut. I można zasiadać do jedzenia. W ten sam sposób można robić polędwiczki. Bierzesz takiego węza i kroisz go na talarki i lekko ugniatasz każdy ręką. Do polędwiczki można dodać sporo sosu sojowego i trochę jabłka. Polędwiczki to danie ekspresowe. Na grilla można też wrzucic trochę warzyw-polecam cukinię i pieczarki. Kawałki piersi z delikatem i oliwą są tez pyszne i soczyste.

AAAa, Do schabu na wierzch można jeszcze dorzucic to co myszy lubią najbardziej- trochę tartego serka.

:D

idę kopac ogródek.Miłego dnia wsiem!

Czesc Matka Polka;)

no widzicie, ja zawsze improwizujęz tym schabem:)

E-mólku, ja kokornak kupiłam dopiero w tym roku, do cienia, jeszcze stoi w garażu, bo nie było go kiedy wsadzić.

Maylandziu ja chyba sobie znowu kupię elektryczny grill, bo stary mi się spsuł, a tego blaszaka na węgiel czasem nie chce sie odpalać

E-mólku, ja kokornak kupiłam dopiero w tym roku, do cienia, jeszcze stoi w garażu, bo nie było go kiedy wsadzić.

No wiem, ale znasz kogoś komu dobrze rośnie, bo czekam aż w leroy'u obniżą cenę po przekwitnięciu i chcę wziać wszystkie jakie mają, szkoda mi wszystkich na próbę, a na testy jednego szkoda mi sezonu.