mario31 12.05.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Dzięki Mysiu -) Tylko wiesz, jak ją przycinam na dole, to ma kompletnie suche gałązki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.05.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Budleja u mnie tez padła. Podobnie jak i jasminowiec.Jedynie wiśnia od Marys ma się dobrze i kwitnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.05.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Jedynie wiśnia od Marys ma się dobrze i kwitnie! Bo od serca podarowana -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.05.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Moja budleja dopiero teraz puszcza listki od korzenia. Poczekajcie jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Mysza co bylo jeszcze w tym schabie na grila oprocz schabu i pieczarek ?? bo chcialabym zrobic zakupy a nie sprawdzilam przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Nie wiem czy nie ser żółty i cebula... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 no cebulka tez byla a ser jako opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Wiesz,że nie pamiętam.... Ale jak poddusisz pieczarki i dasz cebulki, zawiniesz w schab ( dwa cienkie plasterki schaby, tak jak koperta.. ) i dasz na grila to będzie z całą pewnością OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 e nie to sie moczylo w zalewie z octu balsamicznego i sosu sojowego i potem w folie i na grilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.05.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 to sie robiło tak: tłuczesz schab i marynujesz, smażysz pieczary z cebulką, na schab możesz dać cienki plaster z talarka cebuli, na to pieczary i ewentualnie ser zółty. Robisz "obudowę" z folii i na grilla wkładasz. Mięso marynuje się najpierw jak mówiłyście,- sos sojowy-daję ciemny+ocet balsamiczny+oliwa+przyprawy do smaku-ja lubię z estragonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 smaku mi dziewczyny narobilyscie a nie jadlam jeszcze sniadania. wyprobuje w najblizszym czasie na grilu urodzinowym za 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.05.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Mmmmm, jakie pyszności, ja też bez śniadania (piona TAR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 a tak szybko wylecialam z domu i tylko kawa a caly dzien w samochodzie, kanapek nie mialam ale teraz robimy jajcowe po naszemu mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 podsmazalo sie te pieczarki i cebula??? mi sie wydawalo ze tez sie marynowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 znalazlam jednak nie bylo podsmazania Markotuś juz mówie co i jak. Bierzesz schab kroisz w bardzo cieniutkie plasterki, albo w trochę grubsze i lekko rozbijasz. To wrzucasz do michy z marynatą: oliwa lub olej, ocet, lub ocet balsamiczny, doprawiasz ziołami-ja bardzo lubię z estragonem, można dolać trochę sosu sojowego ciemnego. Kroisz w to jeszcze cebulkę( także pieczarki) i marynujesz. Jak juz nie możesz wytrzymac to bierzesz folię i rozkładasz na niej kotlecika, a na wierzch idzie pieczarka i cebulka, razem z tą marynatą. dopieprzasz swieżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym, z drugiej folijki robisz wieczko i wrzucasz na grilla. Nie wolno przesadzic z czasem grillowania, bo schab zrobi sie twardy.Schab jak i kotlet schabowy nie lubią bardzo wysokiej temperatury. Dosłownie parę minut. I można zasiadać do jedzenia. W ten sam sposób można robić polędwiczki. Bierzesz takiego węza i kroisz go na talarki i lekko ugniatasz każdy ręką. Do polędwiczki można dodać sporo sosu sojowego i trochę jabłka. Polędwiczki to danie ekspresowe. Na grilla można też wrzucic trochę warzyw-polecam cukinię i pieczarki. Kawałki piersi z delikatem i oliwą są tez pyszne i soczyste. AAAa, Do schabu na wierzch można jeszcze dorzucic to co myszy lubią najbardziej- trochę tartego serka. idę kopac ogródek.Miłego dnia wsiem! Czesc Matka Polka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.05.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 O rany, ale smokowicie sie tu pisze. Muszę zrobić taki schabik. Ja w tym roku przestawiłam się na grill elektryczny. Po tych tradycyjnych wątroba mi szalała Mam nadzieję, ze z elektrycznego też taki schab będzie smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.05.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Mysza jak Ci się kokornak sprawuje? Rośnie? Zdarza mu się przemarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.05.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 no widzicie, ja zawsze improwizujęz tym schabem:) E-mólku, ja kokornak kupiłam dopiero w tym roku, do cienia, jeszcze stoi w garażu, bo nie było go kiedy wsadzić. Maylandziu ja chyba sobie znowu kupię elektryczny grill, bo stary mi się spsuł, a tego blaszaka na węgiel czasem nie chce sie odpalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.05.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ja juz jestem po, jak zwykle pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 15.05.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 E-mólku, ja kokornak kupiłam dopiero w tym roku, do cienia, jeszcze stoi w garażu, bo nie było go kiedy wsadzić. No wiem, ale znasz kogoś komu dobrze rośnie, bo czekam aż w leroy'u obniżą cenę po przekwitnięciu i chcę wziać wszystkie jakie mają, szkoda mi wszystkich na próbę, a na testy jednego szkoda mi sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.