e-mól 08.06.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 fajne te rabaty, chwal się, chwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.06.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nieee, to dopiero początek jest, taki szkic, wiesz, ze niby ma być lepiej;) Kwiatowy ogród daje szybko efektMam jeszcze całą listę bylin do kupienia, ale koszta zabijają. No i dalej nie wiem co zrobić z przodem, czyli z tym co ma być przed domem, bo jakoś to trzeba połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Kakusku, pleksi mam w dużym pokoju, w łazience goła wnęka-świetlówki leżą na suficie z k-g. Zeby przykryć wnękę pleksą albo szkłem, to należy zrobić z kartonu wypusty w światło wnęki na jakieś min 2 cm i obrobić je kątownikami stalowymi. Nie wiem, czy dobrze tłumaczę.Wyglada to tak: http://img218.imageshack.us/img218/5535/sufit.jpg pleksę ciął maż sam, małą piłeczką Myszko, właśnie robią się u nas te cuda i potrzebuję porady. Jakiej masz szerokości ten otwór w którym widać pleksi? Mam korytarz 110 cm i czy uważasz że taka szerokość jak u Ciebie będzie OK? Za szeroka, za wąska? Te kątowniki są przyczepione od góry płyty czy od dołu? Masz tam wąż ledowy? Jeśli tak, to jest położony na czymś czy podwieszony do sufitu we wnęce? Jakiej długości może być ta pleksi? Są takie 3 metrowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Mysza no pięknie kwitnie ogród. Żurawki w takim nasadzeniu są obłędne stwierdzam to kolejny raz. I lawenda już już rozkwita. Ale będzie fioletowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Myszko, właśnie robią się u nas te cuda i potrzebuję porady. Jakiej masz szerokości ten otwór w którym widać pleksi? Mam korytarz 110 cm i czy uważasz że taka szerokość jak u Ciebie będzie OK? Za szeroka, za wąska? Te kątowniki są przyczepione od góry płyty czy od dołu? Masz tam wąż ledowy? Jeśli tak, to jest położony na czymś czy podwieszony do sufitu we wnęce? Jakiej długości może być ta pleksi? Są takie 3 metrowe? Monia, u mnie cały sufitowy nawis ma szerokość 112 cm. Pleksa widoczna ma 15 cm szerokości+ po jednym na lewo i prawo schowana pod płytą. Nie pamiętam jakiej długości pleksa, ale możesz pokombinowac z dlugościami i zrobić przedziałki z k-g- jak ja mam pomiedzy salonem , a kuchnią(choć u mnie wymuszone akuratnie podciągiem, a nie długością pleksy). Te kątowniki, a własciwie profile C okalają płytę z trzech stron.Tak to mniej więcej wyglada: http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=nawis.jpg&res=medium A widziałam, ze masz dylematy lampowe. Moze zastąp część oczek takimi liniami swietlnymi na suficie, zwłaszcza w jadalni z lampami nad stołem nic juz nie musi konkurować. Jeszcze jedno-mam pod pleksą świetlowki karko, nie węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Mysza no pięknie kwitnie ogród. Żurawki w takim nasadzeniu są obłędne stwierdzam to kolejny raz. I lawenda już już rozkwita. Ale będzie fioletowo! taak, juz mnie doszły słuchy Maylandziu, ze też nabyłas żurawki. No fajne są, tylko zwłaszcza te cytrynowe musisz na początku dobrze codziennie podlewać, no chyba, ze masz je w cieniu. Lawenda kwitnie, a jakże, nawet biała juz zaczyna i różowa chyba też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a u mnie lawendy nie chcą rosnąć...nawet na słoncu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.06.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Mam juz kilka żurawek u siebie i te w cieniu rosną rewelacyjnie, niektóre kolan sięgają Ale wszystkie mam posadzone kąpkami a nie szpalerkiem a własnie w takim szpalerku wyglądają bardzo fajnie. Jestem na etapie wyrywania trawy przy domu Narazie zrobiłam....1/6 paska Niby wykładam szmatami i sypie tam kore ale pas przy brzegu zostawiam na takie szpalerkowe nasadzenia. To pod drzewami więc wiele tam nie narośnie choć słoneczko zagląda. No i musza to być byliny a nie krzewy bo zimą tam śnieg zgarniamy z podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.06.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a u mnie lawendy nie chcą rosnąć...nawet na słoncu... A mi odbiły te co myślałam, ze je zniszczyłam mocnym wiosennym cięciem. Moze gleba za kwasna? One lubią dosć sucho i pełne słońce, przynajmniej te które ja mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 moje też odbiły, też przycinałam wiosnąa kiedy się tnie te cholery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki Myszo!!! Buziol Czyli robię 15 cm. Powiem Ci, że w salonie też o tym myślałam, ale robię tak już w korytarzu, w jadalni po przeciwnej stronie stołu i w duzym holu przed salonem. Tak znów naćkać tego samego wszędzie - nie bardzo I ostatnie pytanie - ten kątownik C od spodu jest gładko z płytą? czy powstał rant na jego grubość? Żurawki strasznie lubię, mam nawet moje ulubione zdjęcie rabatki z nimi i taką chciałabym u siebie kiedyś mieć A masz pośmiecę Ci troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a u mnie lawendy nie chcą rosnąć...nawet na słoncu... ja do lawendziaka dowiozłam z 5-6 taczek piachu i wymieszałam z ziemią. Dopiero ruszyly na całego. One bardzo nie lubią mieć mokrych korzeni-jak dlugo padały deszcze to listki czerniały. Teraz mają sucho jak na pustyni i dają radę. Lawenda ponoć lubi być wapnowana(ale to chyba na wczesną wiosnę, lub po sezonie jesienią. Swoje krzaczki ciełam jesienią, a na wiosnę dociełam, choć juz z bólem serca, bo pojawiały sie pierwsze listeczki.Nic jej nie jest tfu, tfu, tfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Mam juz kilka żurawek u siebie i te w cieniu rosną rewelacyjnie, niektóre kolan sięgają Ale wszystkie mam posadzone kąpkami a nie szpalerkiem a własnie w takim szpalerku wyglądają bardzo fajnie. Jestem na etapie wyrywania trawy przy domu Narazie zrobiłam....1/6 paska Niby wykładam szmatami i sypie tam kore ale pas przy brzegu zostawiam na takie szpalerkowe nasadzenia. To pod drzewami więc wiele tam nie narośnie choć słoneczko zagląda. No i musza to być byliny a nie krzewy bo zimą tam śnieg zgarniamy z podjazdu. to jeszcze trzemielina się nadaje pod drzewo.Są takie piekne odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki Myszo!!! Buziol Czyli robię 15 cm. Powiem Ci, że w salonie też o tym myślałam, ale robię tak już w korytarzu, w jadalni po przeciwnej stronie stołu i w duzym holu przed salonem. Tak znów naćkać tego samego wszędzie - nie bardzo I ostatnie pytanie - ten kątownik C od spodu jest gładko z płytą? czy powstał rant na jego grubość? Żurawki strasznie lubię, mam nawet moje ulubione zdjęcie rabatki z nimi i taką chciałabym u siebie kiedyś mieć A masz pośmiecę Ci troszkę [ATTACH=CONFIG]61200[/ATTACH] Możesz śmiecic. Podoba mi sie ta rabata, ale u siebie wolę mniejszy misz masz kolorystyczny(choć z trudem mi to wychodzi).Kątownikiem/narożnikiem się nie martw, majster zaszpachluje wszystko dobrze i będzie na gładko, zobaczysz Jak dla mnie to takie linie świetle mogą być wszędzie jeśli są skomponowane z głową, mogą sie przenikac, przesuwać jedna wzgledem drugiej, różnić szerokością i długością,a tylko w strategicznych miejscach piękne lampy.Zresztą zajrzyj do Efi-ona ma to zrobione troche inaczej, ale tam zachodzi światło i na scianę i dzieli ścianę w poziomie i w pionie i cuda na kiju tak wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.06.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 myszkonapisz mi w jakim odstępie sadziłaś żurawki żeby uzyskać efekt szpaleru i jak szybko one się zagęszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a które masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 sprawdziłam u siebie- duże sadziłam tak co 30 cm, małe trochę gęściej. W sezon, jeśli masz juz podlewanie zalożone(szczęściara) powinny sie zagęścić.Ja kupowałam w zeszłym roku małe po 10zł(o zgrozo).teraz kupowałam wielkie po 14 zeta. Na jesień będą juz tak duże, że odnóżki będę mogła pouszykiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.07.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Nadrabiam:) i trochę po łebkach ale się udaje Ogród cudo, kota cudo, w ogóle fajnie u Ciebie:) jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.07.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Malcia, tyś mnie odkopała z czeluści? U mnie łatwo sie nadrabia teraz, bo mało nowych zdjęć, a zdjęć mało, bo nic się nie dzieje, tylko zimno i pada i zimno i pada. Nowe zdjęcia koty w albumie są, jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.07.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Hej Mysia:)wpadłam z nadmorskimi pozdrowieniami:) i mam pytanko roślinne - potrzebuję tu posadzić krzaczorki, które będą prawie całkowicie w cieniu bo pod wielkim jesionem ale musza być w miarę dekoracyjne bo oddzielaja część grillową od wypoczynkowej - myślałam może o trzmielinach na pniu - nadadzą się? ale przyjmę też inne sugestie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts