Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

Hej Mysia:)

wpadłam z nadmorskimi pozdrowieniami:)

i mam pytanko roślinne - potrzebuję tu posadzić krzaczorki, które będą prawie całkowicie w cieniu bo pod wielkim jesionem ale musza być w miarę dekoracyjne bo oddzielaja część grillową od wypoczynkowej - myślałam może o trzmielinach na pniu - nadadzą się? ale przyjmę też inne sugestie:yes:

Pasiul trzmielina na pniu jest dobra, ale trzeba uważać, bo jest wrażliwa na przedwiośniu-żeby jej wahania temperatury(od nasłonecznienia i braku słońca) nie uszkodziły. A myślałaś może o ekranie z czegoś zimozielonego, czy tam Ci nie potrzeba żeby zimą zasłaniało? Mogą być też hortensje w szpalerze, może być piękne hostowisko i jakieś formy pionowe, różne rzeczy można wymyśleć- Jak pokażesz zdjęcie to będzie znacznie łatwiej ocenić co się tam wogóle nadaje pod ten jesion. Udanego wypoczynku:) Jest chociaż pogoda?

Wkleiłam zdjęcia małej do albumu :)

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mysia dzięki - też myślałam hortensjach bo tu nad morzem bardzo popularne:yes: i to musi być coś nie kłopoliwego ale żeby przetrwały zimę .....jutro do jakiejś szkółki pojadę

a pogoda odpukać lepsza niż w centrum, od kilku dni nie pada i słoneczko świeci więc jest nieźle:D

Mysia dzięki - też myślałam hortensjach bo tu nad morzem bardzo popularne:yes: i to musi być coś nie kłopoliwego ale żeby przetrwały zimę .....jutro do jakiejś szkółki pojadę

a pogoda odpukać lepsza niż w centrum, od kilku dni nie pada i słoneczko świeci więc jest nieźle:D

z hortensji kupuj limelighty, albo inne wzniesione o twardych pędach, jakieś pinky winky, vanille fraise, tardiva....

Anabelcie są pikne, ale pędy im się pokładają na deszczu-w przyszłym roku swoje będę musiała podwiązywać jeśli będzie co, choć i tak bym ich nie oddała za inne:)

A mój tata ma trzmieliny na pniu, nie za bardzo się nimi przejmuje, rosną pięknie i w ogóle ładną są. Jak byłam troszkę bardziej dzieckim niż*jestem to były to moje ulubione krzewiki w domu jeszcze wtedy rodzinnym. No i modrzew na pniu. Tego kochałam miłośćią wielką. I jego przyrosty ... rozmarzyłam się :yes:

A mój tata ma trzmieliny na pniu, nie za bardzo się nimi przejmuje, rosną pięknie i w ogóle ładną są. Jak byłam troszkę bardziej dzieckim niż*jestem to były to moje ulubione krzewiki w domu jeszcze wtedy rodzinnym. No i modrzew na pniu. Tego kochałam miłośćią wielką. I jego przyrosty ... rozmarzyłam się :yes:

mówiłam, ze szybciej zrobisz ogród niż Ci się wydaje

mówiłam, ze szybciej zrobisz ogród niż Ci się wydaje

myślisz?

na razie to ja mam problem, bo chcieliśmy elewację zrobić niedługo

A ja nie mam projektu, pomyslu i ... ekipy

Za ogród jak się wezmę za rok to będzie superancko! Mąż zawsz rozpowiadał, że my się wprowadzimy do wszystkiego gotowego, ogrodu tudzież ... chyba w snach! :mad:

myślisz?

na razie to ja mam problem, bo chcieliśmy elewację zrobić niedługo

A ja nie mam projektu, pomyslu i ... ekipy

Za ogród jak się wezmę za rok to będzie superancko! Mąż zawsz rozpowiadał, że my się wprowadzimy do wszystkiego gotowego, ogrodu tudzież ... chyba w snach! :mad:

To wyrównaj sobie jeszcze teren i ewentualnie nawieź dobrej ziemi przed elewacją jak masz taką możliwość. Potem będą juz dojazdy i inne duperele i duzą maszyną trudniej będzie podziałać