Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie raczej nie..klase sobie dobierzesz jaka chcesz..a to sposób wykonczenia..daje finalny efekt..podklad poliuretanowy..czy alkoholowy czy wreszcie olej..trzeba by zrobic próbki..takie profesjonal..do czwartku nie dam rady a tobie sie specjalnie az tak nie spieszy wiec..wait please..bede jeszcze nie raz nie dwa do kwietnia...w stolycy dorcia ok?co wiecej jak aparatem zdjęcie strzelisz taki bedzie efekt u kazdego tez jest inne nieco naswietlenie inny metraz no słowem inny układ..i to tez zawsze troche zmieni..

a przepraszam, ze niby ja to ta małpa czy Ty?

To wez jakiez probki u Rasi zostaw dla mnie, bo mi sie juz podlogi snia po nocach. Wiesz ze ja Cie biore w całości no nie? pamietasz o tym?

ale próbki czego..?jakie..kurcze nio?

Cabreuva, Doussie, Jatoba, tylko takie jak najczerwieńsze :lol:

o nie Dorcia cos Ty mi w szyk weszła teraz? Myslisz ze jak laska jestes to Ci wszystko ujdzie plazem? hę?

Duchu ja prosze o neutralne i zimne zimniaste kolory- dąb, dąb bielony dąb zabejcowany jakims orzechem, jakis ciemny dąb bagienny czy jak mu tam wędzony i prosze z cieplych o termojesion, o i co Ci tam jeszcze przyjdzie do glowy o i teak

przyjdz do nas przyjdz Świety Mikołaju,

obdaruj, wszystkich obdaruj

Oki doki - faktycznie się nie pali, a nie pomyślałam że to tyle jezd zachodu z tym towarem :roll: Ale to Mysia, to Mysia chciała próbki - ja tylko się podpięłam pod jej pomysł :D

Jedno co wiem na pewno: lakier, nie olej :)

Mysia Mysia chciala, jeszcze domu nie ma a ona juz smiała chciec, phi. Takas odwazna Dorciu, a potem sie za mnie chowasz?

A ja za to chcem olej zadnego lakieru, tylko olej i olej. Lubie surowa deske :0:) :) :D :) :D :) :lol:

o nie Dorcia cos Ty mi w szyk weszła teraz? Myslisz ze jak laska jestes to Ci wszystko ujdzie plazem? hę?

Mysia Mysia chciala, jeszcze domu nie ma a ona juz smiała chciec, phi. Takas odwazna Dorciu, a potem sie za mnie chowasz?

I tak źle, i tak niedobrze - weź tu dogodź kobitce :lol:

I tak źle, i tak niedobrze - weź tu dogodź kobitce :lol:

Mysle ze znasz to sama ze swojego przykladu ;P

a wczesniej to sie musimy wybrac Dorcia do tego Rusca obejrzec dokladnie wszystko i w ogóle i w szczególe, no nie? Mozna by sie z anią w muratorze umówic i betaGreta tez te strony

Gość justyna_m

jaką masz szerokość innych okien?

ja bym podzieliła tak jak wszystkie na taką samą szerokość. U nas są wszystkie podzielone na 75cm. Czyli duże balkonowe mamy 3 x 75cm a mniejsze okna 2 x 75 najmniejsze jest 75cm.

Justysia ja mam te małe 180, balkonowe mam 300 i 210 i fix duzy tez jest 210. Generalnie nie chce zbyt duzo podziałow. Podoba mi sie tez taki podział okien:

http://lh6.ggpht.com/_81jLH965IWA/SW3qrSiL7mI/AAAAAAAABX8/w80U4aGvVqQ/s512/DSC01514-1_s.jpg

i kolor takiego neutralnego dębu tez mi sie widzi.

I jeszcze taki ciemny na okna i drzwi. Wiec jak bedzie taaaki jakis bagienny dąb to nie moze byc za duzo szprosów wszelakich: http://www.pol-skone.pl/public/Image/noble%201.JPG

I pozostaje wtedy pytanie: jaki kolor bramy? I to jest trudne pytanie

Gość justyna_m

ja bym zmieniła to 300 na 3 x90 czyli 270 a fixa na 180 ... nie wiem jakoś lubię jak wszystko jest symetryczne i równe ... nie wiem czy u was się to da.

a gdzie ten fix jest

tylko pamiętaj aby fix zrobili Tobie w podwójnej ramie żeby wyglądał tak jak inne okna!!! inaczej fixy odróżniają się strasznie i nie są łądne.

a nie chciałaś białych okien?? :wink:

dąb bagienny jest ciemny

brama koniecznie w kolorze takim jak okna i reszta stolarki