Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i ja tez sie przywitam. Czesc Dziewczynki moje.

Wlasnie przeszłam chrzest bojowy z piecem gazowym. Poniewaz boje sie go jak ognia i wogole gazu sie boje to nawet sie go nie dotykałam ... az do dzisiaj - przetrwałam całe 2 tygodnie.

Wstaje dzisiaj rano - zimno jak w psiarni. Ide do pieca a tu kontrolka sie pali czerwona jak byk. No to co? no to panika. Przeglad kominarski czytam. Kurcze moze wentylacja albo czujnik. Ok dzwonie do wlasciciela. Wlasciciel dal numer na hydraulika. Hydraulik mowi ze jest w pracy, a ja mam w domu chore dziecko. zajefajnie. On moze byc dopiero o 18. No to szukamy dalej. Wlascicielka dobrze sie spisala - przyniosła kolejny numerek. Czytam ja instrukcje - pisze ze jak sie przegląd kominiarski swieci i wyswietla błąd 09 to znaczy ze cisnienie wody małe. Patrze cisnienie 0.3 bara. Ale jakie do kuta powinno wogloe byc i gdzie sie je zmienia.

Wole nie grzebac przy zaworach - ostatnio jak grzebalismy z mezem to otworzylismy zawor bezpieczenstwa i w pieca wyleciała szlamowata tryskająca na wszystko woda( ale sie nastraszylismy). No dobra.

Skutek jest pozytywny - po kolejnej rozmowie z kolejnym hydraulikiem okazało sie ze nie czerwony tylko czarny zawór gdzies jest i trzeba go rozkręcic i dopompowac wody do 1-1.5 bara. identyfikowano zawór. Ufffffff

Musze sobie naklejke nakleic na jedną cycke +10 do skillu hydraulicznego, a na drugą +30 do odwagi