Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominek jakiej firmy?

olaczek

Recommended Posts

Nie kupiłam :(( ponieważ bodart na dzień dzisiejszy nieprodukuje wiekszych niż 100cm..a mój małż uparł się na duży :evil: i tu musiałam mu ulec,ponieważ w większość on szedł mi na kompromis.....co nieoznacza ze Chazelles mi się niepodoba..wręcz przeciwnie jest bardzo ładny,będąc w czerwcu w Warszawie na Kongresie Chazelles widzieliśmy go na żywo(wersje 1350) i naprawde robi wrażenie,szamoty ma 5 cm grubości :o i jest bardzo dobrą firmą a wkłady z serii desing sa w polsce od niedawna i niewidziałam jak się w nim pali..Bodarta znam doskonale i wiem ze system czystej szyby jest rewelacyjny....mąż mój mówi .... ze jak się szyba bedzie brudzić to ją podciągnie do góry i niebedzie widać :o oczywiście to jest odpowedź na moje docinki ;)...nasz wkład ma byc miedzy 18-24 października juz u nas więc napewno sie pochwalę...

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Jeżeli podoba Ci się tego rodzaju wkład to wybór masz tylko pomiędzy Kornakiem a Bolimowem. Innych nie ma na rynku.

Ewentualnie np. zabudowa wkładu "łukowego" np. Spartherm Varia SRh, zabudową "portalową" przejmującą rolę ozdobną wkładów powyższych:

http://www.kominki-batura.pl/portal5.html

Pozdrawiam.

• 1 month później...
Panie Jacku VIP. Czytałam na innym forum, ze kupił Pan ten kominek w zeszłym roku. Widzę, że jest pan zadowolony. Też myślimy o tym modelu - jest godny polecenia? Patrzyłam na ceny z zeszłego roku i zastanawiam się, czy teraz tak poszły w górę, czy w Krakowie są wysokie? Model 2180 CB oferują teraz (z 22% VATEM) za 5280 PLN (cena w wczoraj i gdzie nie pytam, to taka sama cena, żadnego zróżnicowania, jakby się wszyscy sprzedawcy umówili...)

DOVRE z serii 2180

Doskonała regulacja, 100% szczelne doprowadzenie powietrza zew. do spalania (przedatne przy reku), solidny, estetyka wykonania.

Mam i wiem. :D

No własnie, też myślę o tym kominku z uwagi na te zalety i urodę. Chętnie obejrzałabym jakies fotki z realizacji, może zamieścisz? Kiedyś faktycznie natrafiłam gdzies na relację z jego rozpalania, ale teraz nie pamiętam, w jakim wątku...

Witam hmm...na temat płaszczy wodnych mam niestety nienajlepsze zdanie...ale jesli miałabym doradzic to wkład CTM panorama wygląda ładnie... i odrazu pytanie co masz na mysli pisząc panorame ? wkład np;16/9 czy z szybą panoramiczną czyli półokragłą? dwojako można to rozumieć :D .........ładnie wizualnie są też wkłady Edilkamin ale duże moce......później długo nic.....i Makroterm..znowu długo nic i Lechma ,Enka,Kratki...wkłady CTM są praktycznie najdroższe z wymienionych ale jakosc idzie w parze z ceną

Witam hmm...na temat płaszczy wodnych mam niestety nienajlepsze zdanie...ale jesli miałabym doradzic to wkład CTM panorama wygląda ładnie... i odrazu pytanie co masz na mysli pisząc panorame ? wkład np;16/9 czy z szybą panoramiczną czyli półokragłą? dwojako można to rozumieć :D .........ładnie wizualnie są też wkłady Edilkamin ale duże moce......później długo nic.....i Makroterm..znowu długo nic i Lechma ,Enka,Kratki...wkłady CTM są praktycznie najdroższe z wymienionych ale jakosc idzie w parze z ceną

Mialam na mysli szybe polokragla:) Dzieki za odpowiedz

Mam jeszcze jedno ptanko odnosnie jakosci wlasnie. Warto kupic ten kominek CTM czy jednak lepiej zainwestowac w cos innego?

Pozdrawiam

Mialam na mysli szybe polokragla:) Dzieki za odpowiedz

Mam jeszcze jedno ptanko odnosnie jakosci wlasnie. Warto kupic ten kominek CTM czy jednak lepiej zainwestowac w cos innego?

Pozdrawiam

Jeżeli jestes zdecydowana ze jednak płaszcz wodny to CTM jest dobrym wyborem...i smiało możesz go instalować ...jeśli bez płaszcza to mogę pomóc ci dopasowac wkład....pozdrawiam