escape 09.10.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Nie kupiłam ( ponieważ bodart na dzień dzisiejszy nieprodukuje wiekszych niż 100cm..a mój małż uparł się na duży i tu musiałam mu ulec,ponieważ w większość on szedł mi na kompromis.....co nieoznacza ze Chazelles mi się niepodoba..wręcz przeciwnie jest bardzo ładny,będąc w czerwcu w Warszawie na Kongresie Chazelles widzieliśmy go na żywo(wersje 1350) i naprawde robi wrażenie,szamoty ma 5 cm grubości i jest bardzo dobrą firmą a wkłady z serii desing sa w polsce od niedawna i niewidziałam jak się w nim pali..Bodarta znam doskonale i wiem ze system czystej szyby jest rewelacyjny....mąż mój mówi .... ze jak się szyba bedzie brudzić to ją podciągnie do góry i niebedzie widać oczywiście to jest odpowedź na moje docinki ...nasz wkład ma byc miedzy 18-24 października juz u nas więc napewno sie pochwalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 A to tej szyby się czymś nie impregnuje, żeby się nie zadymiała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.10.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Czy jakaś firma ma w ofercie wkłady stylizowane na otwarte wiktoriańskie kominki? Takie jak ten Kornak:http://www.kornak.pl/index.php?a=wklady-kominkowe&b=5&c=52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 09.10.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam.http://www.odlewniabolimow.pl/Jeżeli jesteś z okolic Poznania to polecam:http://www.kominki-batura.pl/strona_glowna.htmlZajmą się wszystkim, zamówieniem konkretnego modelu, podłączeniem i wykonawstwem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.10.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Forest, dzięki Marzy mi się taki kominek, ale wkład stylizowany, nie rzeczywiście otwarty kominek. Ten Kornak byłby w sam raz, ale to chyba nie jest zbyt polecana firma...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam.Jeżeli podoba Ci się tego rodzaju wkład to wybór masz tylko pomiędzy Kornakiem a Bolimowem. Innych nie ma na rynku.Ewentualnie np. zabudowa wkładu "łukowego" np. Spartherm Varia SRh, zabudową "portalową" przejmującą rolę ozdobną wkładów powyższych:http://www.kominki-batura.pl/portal5.htmlPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 11.10.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 dovre Dlaczego? 2180 CBS 1. rewelacyjny wygląd (sprawa gustu) - olbrzymia szyba 2. dobra regulacja 3. wystarczająca moc do ogrzania domu 170-m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 12.10.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia / opinie o firmie Hajduk? Interesuje mnie model Volcano 2P/2L h z giętą szybą? PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 12.10.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 DOVRE z serii 2180 Doskonała regulacja, 100% szczelne doprowadzenie powietrza zew. do spalania (przedatne przy reku), solidny, estetyka wykonania. Mam i wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 19.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Panie Jacku VIP. Czytałam na innym forum, ze kupił Pan ten kominek w zeszłym roku. Widzę, że jest pan zadowolony. Też myślimy o tym modelu - jest godny polecenia? Patrzyłam na ceny z zeszłego roku i zastanawiam się, czy teraz tak poszły w górę, czy w Krakowie są wysokie? Model 2180 CB oferują teraz (z 22% VATEM) za 5280 PLN (cena w wczoraj i gdzie nie pytam, to taka sama cena, żadnego zróżnicowania, jakby się wszyscy sprzedawcy umówili...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 19.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam ceny "poszły "w górę od 20 września 2008 i cena katalogowa po podwyżce wynosi 5280 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 19.11.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Czy ktoś posiada taki wkład kominkowy - Laudel 700 Panorama.Bardzo proszę użytkowników o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 19.11.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Właśnie doczytałam w sieci o tej podwyżce, ale widzę, że są jeszcze oferujący ten wkład za 4800, więc szukam dalej cierpliwie.. Każdy grosz na wagę złota... Dzięki za odpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 20.11.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 My zakupiliśmy Amelie 24kw z plaszczem Kratek.pl 3900zł.Jak na razie paliliśmy tylko kilka razy,mam nadzieję że wywiąże sie ze swojego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.11.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 DOVRE z serii 2180 Doskonała regulacja, 100% szczelne doprowadzenie powietrza zew. do spalania (przedatne przy reku), solidny, estetyka wykonania. Mam i wiem. No własnie, też myślę o tym kominku z uwagi na te zalety i urodę. Chętnie obejrzałabym jakies fotki z realizacji, może zamieścisz? Kiedyś faktycznie natrafiłam gdzies na relację z jego rozpalania, ale teraz nie pamiętam, w jakim wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 21.11.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 escape,mozesz polecic cos z polskich kominkow? Zalezy mi na wkladzie z plaszczem wodnym,najlepiej jakby byl panoramiczny.Czy uwazasz ze nie warto? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 21.11.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam hmm...na temat płaszczy wodnych mam niestety nienajlepsze zdanie...ale jesli miałabym doradzic to wkład CTM panorama wygląda ładnie... i odrazu pytanie co masz na mysli pisząc panorame ? wkład np;16/9 czy z szybą panoramiczną czyli półokragłą? dwojako można to rozumieć .........ładnie wizualnie są też wkłady Edilkamin ale duże moce......później długo nic.....i Makroterm..znowu długo nic i Lechma ,Enka,Kratki...wkłady CTM są praktycznie najdroższe z wymienionych ale jakosc idzie w parze z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.11.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 moi rodzice maja edilkamin z pw-niezly ale za mala szyba jak dla mnie szukam kominka 100 na 50 z plaszczem i pytam:SA TAKIE????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 22.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam hmm...na temat płaszczy wodnych mam niestety nienajlepsze zdanie...ale jesli miałabym doradzic to wkład CTM panorama wygląda ładnie... i odrazu pytanie co masz na mysli pisząc panorame ? wkład np;16/9 czy z szybą panoramiczną czyli półokragłą? dwojako można to rozumieć .........ładnie wizualnie są też wkłady Edilkamin ale duże moce......później długo nic.....i Makroterm..znowu długo nic i Lechma ,Enka,Kratki...wkłady CTM są praktycznie najdroższe z wymienionych ale jakosc idzie w parze z ceną Mialam na mysli szybe polokragla:) Dzieki za odpowiedz Mam jeszcze jedno ptanko odnosnie jakosci wlasnie. Warto kupic ten kominek CTM czy jednak lepiej zainwestowac w cos innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 22.11.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam hmm...na temat płaszczy wodnych mam niestety nienajlepsze zdanie...ale jesli miałabym doradzic to wkład CTM panorama wygląda ładnie... i odrazu pytanie co masz na mysli pisząc panorame ? wkład np;16/9 czy z szybą panoramiczną czyli półokragłą? dwojako można to rozumieć .........ładnie wizualnie są też wkłady Edilkamin ale duże moce......później długo nic.....i Makroterm..znowu długo nic i Lechma ,Enka,Kratki...wkłady CTM są praktycznie najdroższe z wymienionych ale jakosc idzie w parze z ceną Mialam na mysli szybe polokragla:) Dzieki za odpowiedz Mam jeszcze jedno ptanko odnosnie jakosci wlasnie. Warto kupic ten kominek CTM czy jednak lepiej zainwestowac w cos innego? Pozdrawiam Jeżeli jestes zdecydowana ze jednak płaszcz wodny to CTM jest dobrym wyborem...i smiało możesz go instalować ...jeśli bez płaszcza to mogę pomóc ci dopasowac wkład....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts