jeanpascale 18.12.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Jasne najpierw podniosa o 3% a potem bedzie 20-40 % upustu stal, zeliwo i inne metale na giełdach poszły ostro w dół do tego nie ma takiego popytu, ja poczekam do wiosny albo do lata i wtedy kupie za 50% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.12.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Też mi się tak coś zdaje. Padaczka na rynku budowlanym , a oni ceny podnosić będą. Niech spróbują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 18.12.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Powiem wam ze niestety podwyzki będą i to dośc znaczne ..np:..Chazelles ,Bodart & Gonay,Dovre (niektóre modele)Spartherm,Supra,Morso od 1 stycznia juz w nowych wyższych cenach ,o obniżkach cen na wkłady niesłyszałam ,przynajmniej od kiedy zajmujemy się kominkami a to juz kilka lat bedzie aby coś obnizyli przynajmniej na stałe czasem jakieś promocyjne ceny dadza ale bez wielkiego szału jeśli ktos planuje kominek z wyzej wymienionych firm to radze zamawiać jeszcze w tym roku,nowy cennik otrzymałam wczoraj i róznice są dośc znaczne np chazelles d 70 solo kosztuje 508 euro netto+22% x 4zł= 2479 zł teraz kosztuje 2000zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 18.12.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 kurcze to jest spora suma przyznam się, że w mojej branży od pewnego czasu nie dość, że nie było podwyżek, to jeszcze lekki spadek cen. Ja zakupy do wykończeniówki zacznę za kilka miesięcy. Jeżeli ceny tak będą szły w górę czeka mnie albo wolniejsze wykańczanie albo rezygnacją z niektórych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 18.12.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Chazelles ,Bodart & Gonay podnoszą ceny srednio raz na 2 lata stąd taki przeskok.....i dodac trzeba ze euro poszło mocno w góre a to też zwiększa cene wkładu ponieważ kupywane sa własnie w euro....euro pójdzie w dół to i cena się zmieni nas obowiązuje cennik w euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.12.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 a dovre 2175 cbs?? tez w gore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 18.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Tak też bedzie droższy .... dlatego ze do konca tego roku dali lepszą cene na wejscie wkładów na rynek i własnie te nowsze od stycznie idą w góre dokładną cene jaka bedzie od stycznia moge ci podac jutro jak bede w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 19.12.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Od stycznie bedzie cena na 2175 cbs -5431zł (teraz 4425zł )2175cbsc (z dystrybutorem)jest 4900zł a bedzie 6140zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.12.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Chazelles ,Bodart & Gonay podnoszą ceny srednio raz na 2 lata stąd taki przeskok.....i dodac trzeba ze euro poszło mocno w góre a to też zwiększa cene wkładu ponieważ kupywane sa własnie w euro....euro pójdzie w dół to i cena się zmieni nas obowiązuje cennik w euro I powiedzcie mi teraz - dlaczego można nie chcieć wprowadzenia euro w Polsce????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Od stycznie bedzie cena na 2175 cbs -5431zł (teraz 4425zł ) 2175cbsc (z dystrybutorem)jest 4900zł a bedzie 6140zł o kurcze to oplaca sie zamowic w tym roku, biednemu i wiatr w oczy Czy zamowienie w tym roku wystarczy czy cena sie liczyc z daty dostawy? Czy on ma wklad szamotowy czy ten wermiulitowy czy jak mu tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 O kurka to teraz szczel escape od razu wykładzik o szamotowych i tych jak im tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.12.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 a jeszcze bym sie chciała dopytac o wkłady hajduk i spatherm - co z ich "ekonomia" grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 19.12.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Spokojnie bez paniki, jesli podnosza to : kurs euro temu sprzyja ( dobre tłumaczenie na podwyzke ) moze faktycznie mają taka polityke ze co 2 lata robią cos takiego, ale moim zdaniem odbije im sie to czkawką PS. na wiosne, lato tak jak w anglii i usa z samochodami do jednego władu dostaniesz 2 gratis czego sobie i innym zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 23.12.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 przeczytałem wątek, poszperałem w necie i ... nie ma szukam kominka do domu ~300m.kw - więc pewnie ok.24kW wyposażonego w : - szyba narożna (przeszklony przód i bok) - podnoszona - płaszcz wodny - zamknięta komora spalania jest taki ? pomóżcie pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.12.2008 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Witam.A ma mieć srebrną czy złotą klameczkę...?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 24.12.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 moim zdaniem to takiego wypasu to tylko platynowa ZDROWYCH I RADOSNYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH UZYTKOWNIKÓW I INSTALATORÓW KOMINKÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 24.12.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 akurat właśnie takie klameczki takie mi się nie podobają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam. A ma mieć srebrną czy złotą klameczkę...? Pozdrawiam. Od razu widać że najlepszy doradca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam.Podstawowa zależność - im większa powierzchnia do ogrzania wodą tym mniejsza powierzchnia szyby we wkładzie.Na pewno znajdą się spece, którzy naopowiadają Ci bajki i być może zamontują nawet jakieś urządzenie, które niby będzie spełniać Twoje wymagania.Zgarną kupę kasy i...zostawią Cię sam na sam z problemem do końca Twojego pobytu we własnym domu. Będziesz miał albo do wyboru - szuflować taczkami drewno do kominka (po pierwszym sezonie przejdzie Ci całkowicie ochota na kominkowe klimaty) albo oglądać wiecznie czarną szybę.Czar kominka pryśnie jak bańka mydlana...Odpuść sobie szybę boczną, zaplanuj wstawienie buforu wodnego o pojemności co najmniej 1000 litrów...i znajdź dobrego przedstawiciela firmy Brunner, Spartherm lub Leda.Wtedy będziesz miał na prawdę ogrzewanie wodne kominkiem z prawdziwego zdarzenia.Albo...zrób kominek dla sportu, rekreacji tylko i system grzewczy innego pomysłu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 05.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Szukam nieustająco wkładu z płaszczem, narożny, dwuszybowy,podnoszona szyba, edilkamin 29 jest za duży (szerokość bym przeżyła, ale wystawałby o 20 cm ze ściany) a innego nie znalazłam. Nawet niekoniecznie musi mieć szybę podnoszoną. Powierzchnia domu ok 220m2. Edilkamin ma poza tym ogromną moc 34kW, czy kominek może być taki "przewymiarowany" mocowo? Poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts