Ryska1719503950 19.09.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i jak większość z Was będę miała do czynienia z budowaniem domku i wieloma dylematami I już pierwszy do rozgryzienia Prawdopodobnie ruszymy z budową na wiosnę, więc jest czas na przemyślenie niektórych spraw. Dom jest z podpiwniczeniem i zastanawiamy się z czego mamy zrobić ściany piwnicy. Mam do Was pytanie z czego zrobiliście ściany piwnicy ? Co polecacie, żeby było sucho i ciepło. Piwnica ma być użytkowana jako pokój tzw. hobby, pralnia, suszarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 20.09.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 1.Jak głeboko ? 2.Jaki grunt ?(piach,glina,kamienie)-tak coby się chłopom do butów nie sypało 3.Wody gruntowe jak sa to jak głęboko? 4.Ściana 1,2czy 3warstwowa? 5.Może szkody górnicze-gdzie będziesz budować? 6.NAJWAŻNIEJSZE - CO JEST W PROJEKCIE ? Ja zrobiłem z betoników 24/38/12 czy jakoś tak bardzo popularny wariant ale możesz też odlać - zależy od powyższych warunków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 20.09.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 1.Jak głeboko ? 3,6 m 2.Jaki grunt ?(piach,glina,kamienie)-tak coby się chłopom do butów nie sypało piach 3.Wody gruntowe jak sa to jak głęboko? woda gruntowa - brak 4.Ściana 1,2czy 3warstwowa? jedno 5.Może szkody górnicze-gdzie będziesz budować? szkód - brak 6.NAJWAŻNIEJSZE - CO JEST W PROJEKCIE ? ściany mają być Ja zrobiłem z betoników 24/38/12 czy jakoś tak bardzo popularny wariant ale możesz też odlać - zależy od powyższych warunków lać nie chcemy , szukamy opcji bez lania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 21.11.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 witam. jestem na tym samym etapie i stąd moje pytanie : a dlaczego nie chcecie lać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truteen 02.12.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ja leje beton w akry.... kolega budowlaniec ( po polibudzie ) robił z bloczków i nie poleca... cena betonu nie stopnieje ale wynajęcie akrów tak, stal już poleciała tylko jakby ten beton ruszyło... puzdro dla zaczynających wiosna jak z kredytami z dużym wkładem własnym teraz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts