ruda-ja 19.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 czy ktoś dysponuje fotkami z takim rozwiązaniem?pytam, bo planuję oświetlić dyskretnie sufit wykorzystując taką niby-półeczkę z płyty gipsowej (zabudowa wokół salonu, a od spodu halogeny). I teraz nie wiem jaki to w sumie da efekt (czy nie będzie za słabe oświetlenie z węża):?A może wąż w kolorze?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altus_pl 19.09.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Zamiast węża osobiście polecam to: http://www.allegro.pl/item433402686_tasma_listwa_led_5m_zasilacz_kabel_i_wlacznik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 20.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Oswietlenie tasma LED j.w. wyglada tak http://images31.fotosik.pl/346/9b8a068d3f9a8554m.jpg http://images29.fotosik.pl/262/728b9b9e4a627964m.jpg Podswietlenie takiego lekko opuszczonego sufitu w salonie tez mamy,ale nie dysponuje jeszcze fotkami.Uzylem do tego weza swietlnego LED zasialnym 230V.Weglug mnie wyglada bardzo dobrze,daje takie dyskretne podswietlenie rzucajace troch swiatla na glowny sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 20.09.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dzięki wielkie. Zdecyduje się na tę taśmę LED.Mam tylko pytanko: czy jak się przepali, to podobnie jak w przypaku węża świetlnego sektorami np. ok 2 metrowymi? Znacznie ułatwia to naprawę (szczególnie jak będę miała jedną, 40m długość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altus_pl 20.09.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dzięki wielkie. Zdecyduje się na tę taśmę LED. Mam tylko pytanko: czy jak się przepali, to podobnie jak w przypaku węża świetlnego sektorami np. ok 2 metrowymi? Znacznie ułatwia to naprawę (szczególnie jak będę miała jedną, 40m długość). Taśma jest zasilana z transformatora. 40m napewno potrzebuje ich kilka, więc pewnie jak któryś padnie, to pozostałe będą nadal na chodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Szkoda, że strona firmy Alpis praktycznie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.09.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ledy dekoracyjnie ok ale światła użytkowego za mała dają może lepiej T5 , taniej więcej światła i możliwość dobrania odpowiedzniej barwy w marketach można kupić kompletne oprawy na T5 1200 mm za 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altus_pl 21.09.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Szkoda, że strona firmy Alpis praktycznie nie działa Zdaje się że facet działa głównie na Allegro. Tam są jego wszystkie namiary. A zresztą tam tymi taśmami handluje nie on jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 21.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Dzięki wielkie. Zdecyduje się na tę taśmę LED. Mam tylko pytanko: czy jak się przepali, to podobnie jak w przypaku węża świetlnego sektorami np. ok 2 metrowymi? Znacznie ułatwia to naprawę (szczególnie jak będę miała jedną, 40m długość). Tasma LED wystepuje w odcinkach po 5m, mozna ja laczyc w dluzsze odcinki oczywiecie palmietajac o odpowiednio wiekszym trafo.Pobor pradu przez jednego leda jest zalezny od koloru.Dzielic mozna co 0,5m i taki wlasnie kawalek trzeba wyciac po przepaleniu. Tasma jest rowniez dostepna w normalnej sprzedazy,ale jest sporo drozsza. Najtaniej znalazlem na Allegro,ale przy takiej ilososci mozesz skie potargowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts