Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie sufitowe wężem świetlnym

ruda-ja

Recommended Posts

czy ktoś dysponuje fotkami z takim rozwiązaniem?

pytam, bo planuję oświetlić dyskretnie sufit wykorzystując taką niby-półeczkę z płyty gipsowej (zabudowa wokół salonu, a od spodu halogeny).

I teraz nie wiem jaki to w sumie da efekt (czy nie będzie za słabe oświetlenie z węża):?

A może wąż w kolorze?

Dzięki

Oswietlenie tasma LED j.w. wyglada tak

http://images31.fotosik.pl/346/9b8a068d3f9a8554m.jpg http://images29.fotosik.pl/262/728b9b9e4a627964m.jpg

Podswietlenie takiego lekko opuszczonego sufitu w salonie tez mamy,ale nie dysponuje jeszcze fotkami.Uzylem do tego weza swietlnego LED zasialnym 230V.Weglug mnie wyglada bardzo dobrze,daje takie dyskretne podswietlenie rzucajace troch swiatla na glowny sufit.

Dzięki wielkie. Zdecyduje się na tę taśmę LED.

Mam tylko pytanko: czy jak się przepali, to podobnie jak w przypaku węża świetlnego sektorami np. ok 2 metrowymi? Znacznie ułatwia to naprawę (szczególnie jak będę miała jedną, 40m długość).

Taśma jest zasilana z transformatora. 40m napewno potrzebuje ich kilka, więc pewnie jak któryś padnie, to pozostałe będą nadal na chodzie.

Dzięki wielkie. Zdecyduje się na tę taśmę LED.

Mam tylko pytanko: czy jak się przepali, to podobnie jak w przypaku węża świetlnego sektorami np. ok 2 metrowymi? Znacznie ułatwia to naprawę (szczególnie jak będę miała jedną, 40m długość).

Tasma LED wystepuje w odcinkach po 5m, mozna ja laczyc w dluzsze odcinki oczywiecie palmietajac o odpowiednio wiekszym trafo.Pobor pradu przez jednego leda jest zalezny od koloru.Dzielic mozna co 0,5m i taki wlasnie kawalek trzeba wyciac po przepaleniu.

Tasma jest rowniez dostepna w normalnej sprzedazy,ale jest sporo drozsza.

Najtaniej znalazlem na Allegro,ale przy takiej ilososci mozesz skie potargowac.