Anka.Cyganka 20.09.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witajcie Dostałam wycene od dobrego . poleconego fachowca i chyba troche przesadził.Faktyczie jest dobry , widzialam jego prace , do tego ma wiedzę i naprawde chcialabym mu to zlecić ale nie chce sie też dawać doić.Sorawdzałam i porownywałam ceny z inymi wnecie i chyba sporo zawyżyłŁazienka ma około 6 m2Wycena wtglada tak :- wykonanie obudowy wanny 140 pln- sufit podwieszany z malowaniem na gotowo 150 pln/m2- hydroizolacja ciezka , basenowa pod plytkami 30 pln/m2- ukladanie plytek sciana i podloga , 20x20 cm , razem z wierceniem szlifowaniem , cygarami itd 150 pln/m2- tynki dekoracyjne i strukturalne na scianach 80-150 pln/m2- przeniesienie pkt centr ogrzew. 150 pln/szt- przeniesienie pkt wodnego ( ciepla, zimna , odplyw ) 150 pln/szt- przeniesienie pkt elektrycznego 60 pln/szt- montaz wanny 350 pln- montaz baterii 200 pln/szt- montaz umywalki z bateria 300 pln- montaz geberitu z zabudowa 300 pln- montaz miski wc 200 pln- mata grzewcza z termostatem 300 plnNie wiem jak to przeliczac. Np widzialam w necie cene za sufit podwieszany np 40-70 pln ale nie wiem czy wtedy do tego dolicza sie osobno szpachlowanie plyt , malowanie itd czy to cena za caloscRazem lazienka 6 m2 , plytek okolo 34 m2 , prawie kazdy pkt wodny do przeniesienia , brodzik murowany na rwno z posadzka , i kilka inych detali wyszla mu 13 000 plnNie szukam jakis smieszych oszczednosci , chce dobrego fachowca ale nie zdzierceCo o tym sadzicie bo sama juz sie gubie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 21.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 U mnie wygladalo by to mniej wiecej tak: Dostałam wycene od dobrego . poleconego fachowca i chyba troche przesadził.Faktyczie jest dobry , widzialam jego prace , do tego ma wiedzę i naprawde chcialabym mu to zlecić ale nie chce sie też dawać doić.Sorawdzałam i porownywałam ceny z inymi wnecie i chyba sporo zawyżyłŁazienka ma około 6 m2Wycena wtglada tak :- wykonanie obudowy wanny 140 pln- sufit podwieszany z malowaniem na gotowo 70- hydroizolacja ciezka , basenowa pod plytkami 30 pln/m2- ukladanie plytek sciana i podloga , 20x20 cm , razem z wierceniem szlifowaniem , cygarami itd 80- tynki dekoracyjne i strukturalne na scianach 80-150 pln/m2- przeniesienie pkt centr ogrzew. 200- przeniesienie pkt wodnego ( ciepla, zimna , odplyw ) 200- przeniesienie pkt elektrycznego 40- montaz wanny 150- montaz baterii 50- montaz umywalki z bateria 150- montaz geberitu z zabudowa 200- montaz miski wc 70- mata grzewcza z termostatem 300 pln http://forum.muratordom.pl/kompleksowe-wykanczanie-i-aranzacje-wnetrz-lodz-zdjecia,t93147.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbogo 21.09.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 u mnie lazienka 5,7m2dobry fachowiec, ale raczej nie tani wyliczyl na oko 15tysale z materialemokolo czyli moze w praniu byc 17zalezy od tego jakie materialy beda uzyte, a w szczegolnosci od ceny wanny i kabiny itpwiec Twoj raczej jest bardzo drogitylko czy az tak dobry zeby byl tak drogi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 21.09.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Sorawdzałam i porownywałam ceny z inymi wnecie i chyba sporo zawyżył chyba bardzo sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 22.09.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no i od tego mamy wolny rynek , zapytaj fachmena o jego poprzednie prace - pojedź , obejrzyj , bez tego nie płać tyle ... i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 22.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no i od tego mamy wolny rynek , zapytaj fachmena o jego poprzednie prace - pojedź , obejrzyj , bez tego nie płać tyle ... i tyle ... Ciekawe czy będziesz zadowolony ze sfory oglądaczy we własnym domu przez jeden tydzień tylko po 3 osoby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts