zk140t 20.09.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 W zamkniętym w celu uzyskania "pasywności" na amen domu nie słychać szumu drzew, śpiewu ptaków...Dobry zestaw HiFi, służący do zastępczej emisji tych dźwięków, kosztem swoim niweczy ideę domu pasywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.09.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 ??????????????? a ile to już dziś piw było ? poza tym spójrz - http://forum.muratordom.pl/dom-cieply-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy,t60908.htm - temat powielasz bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 20.09.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 skoro wekeend to i ja swoje piwo dorzucę http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/8/83/Metr_piwa.jpg/250px-Metr_piwa.jpg no chyba że ktoś woli butelkowane http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Dutch_beers.jpg/180px-Dutch_beers.jpg o żesz , jadę do Ciebie mpopław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 20.09.2008 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 skoro wekeend to i ja swoje piwo dorzucę http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/thumb/8/83/Metr_piwa.jpg/250px-Metr_piwa.jpg no chyba że ktoś woli butelkowane http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Dutch_beers.jpg/180px-Dutch_beers.jpg o żesz , jadę do Ciebie mpopław Ja też !!! A jaskółki mi doniosły, że On to w piwnicy trzyma... Wiecie jaką ma temperaturę piwko wprost z piwnicy ? Idealną !!! Żadna tam lodówka.... Świetnie! Wywołałeś kolejny, interesujący mnie temat. PIWNICA!!! Uważam, że na budowę domu bez piwnicy inwestor nie powinien uzyskać Pozwolenia Na Budowę. Piwnica jest niezastąpioną przez żadne pomieszczenie gospodarcze pakamerą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 20.09.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 A ja uważam, że inwestor nie powinien otrzymać PnB jeżeli ma w projekcie salon z jadalnią mniejszy niż 40 m2. Tylko takie pomieszczenie gwarantuje optymalne ustawienie zestawu wypoczynkowego i stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 20.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Dutch_beers.jpg/180px-Dutch_beers.jpg No to raczej nie jest dom " 3 litrowy " Ale sądzę że ta technologia znajdzie sporo naśladowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 20.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 hehehe... chyba raczej ponad 20 litrowy Mialo byc nieskoenergetycznie a jest wysoko... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 21.09.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Dutch_beers.jpg/180px-Dutch_beers.jpg No to raczej nie jest dom " 3 litrowy " Ale sądzę że ta technologia znajdzie sporo naśladowców Też lubię domy "wielolitrowe". I mój stosunek do nich jest raczej aktywny niźli pasywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Dom pół-litrowy? Brzmi nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 21.09.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Dom pół-litrowy? Brzmi nieźle! Niezły tekst. Myślę, że dom pół-litrowy to na jednego "mieszkańca". Polecam wariant 3 x 0,7 litrowy na dwóch. Do tego popitka ma się rozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Jak powszechnie wiadomo - pół litra na dwóch to jest NIC! Co dopiero pół litra na całą rodzinę! Postuluję dom min. 1litrowy na osobę! Plus ogórki i zapitka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 21.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Depi ja będę miał zamiar mieć 1,5- litrowy a to daje przy moim metrażu 150 l/rok*rodzina. A to daje 0,4 l/dzień*rodzina, i tak chyba nieźle pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 21.09.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Jak powszechnie wiadomo - pół litra na dwóch to jest NIC! Co dopiero pół litra na całą rodzinę! Postuluję dom min. 1litrowy na osobę! Plus ogórki i zapitka! Wszystko jest git, ale najlepsze są OGÓRKI (jak to wyszło, że zapomniałem o ogórkach?). Rozumiem, że kiszone. Tych z octu nie trawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.09.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Nie no jasne, że kiszeniaki. Mój Teść robi bardzo dobre i dużo, więc zawsze są pod ręką. Dlatego nasz obecny dom zdecydowanie nie jest 3-litrowy. j-j - 0,4/dzień*rodzina to jest jakaś kpina chyba - przedszkolaki więcej piją! Przecie to 4 sety tylko! Musicie się lepiej starać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.09.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 W zamkniętym w celu uzyskania "pasywności" na amen domu nie słychać szumu drzew, śpiewu ptaków... Dobry zestaw HiFi, służący do zastępczej emisji tych dźwięków, kosztem swoim niweczy ideę domu pasywnego.Napisałeś to w dziale Wymiana doświadczeń. To Twoje doświadczenia, czy może kogoś z Twoich znajomych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 22.09.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Nie no jasne, że kiszeniaki. Mój Teść robi bardzo dobre i dużo, więc zawsze są pod ręką. Dlatego nasz obecny dom zdecydowanie nie jest 3-litrowy. j-j - 0,4/dzień*rodzina to jest jakaś kpina chyba - przedszkolaki więcej piją! Przecie to 4 sety tylko! Musicie się lepiej starać! Mój przedszkolak jeszcze nie pił , codziennie szklana to chyba jednak nie tak źle . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mój przedszkolak jeszcze nie pił , Oj coś nie dbasz o jego edukację... A swoją drogą możnaby wątek przesunąć chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.09.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 A swoją drogą możnaby wątek przesunąć chyba...Tylko gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 22.09.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ja chciałbym zauważyć że się mpopłav tak przestraszył najazdu na niego że juz się tu nie odzywa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.09.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 A swoją drogą możnaby wątek przesunąć chyba...Tylko gdzie ? Eeee... Hyde Cegła Park? Psycholog dyżurny? Do kosza? A ja tez bym się nie odzywał, jakby jakaś horda zadeklarowała chęć zwalenia się do mnie i wypicia całego mojego piwa. Wiecie, jak to jest - najpierw wypiją piwo, potem wyżrą z lodówki a na koniec mogą chcieć i z żony skorzystać. Lepiej siedzieć cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts