Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2G - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hej,

Widzialam ostatnio ta Fride, bardzo mi sie podoba.

Ja jestem nadal na etapie wybierania kafli hehehe a wlasciwie to przerzucilam sie na kuchnie ale tez nie moge na nic sie zdecydowac.

Siedze, rysuje i jakos moje plany po tygodniu przestaja mi sie podobac :)

A jak tam Wasza kuchnia, bo widze ze lazienki juz prawie gotowe?

Tyson u Was prace pełna para - niedlugo nas dogonicie.

W kuchni podloga polozona, sciany pobielone i na razie ich nie maluje...czekam na meble. meble maja byc wenge z wanilia(lakierowane fronty) miedzy meblami nie bedzie plytek tylko taka plyta z wzorem capucino-braz) gdzies miedzy zdjeciami w dzienniku jest kawalek. Jak mam byc szczera nie wiem jak to wyjdzie ;) dopiero jak beda meble dobiore kolor sciany i pomaluje (troche odwrotna kolejnosc ale co tam) zamierzam tez wzor z pomiedzy mebli skopiowac powiekszyc i namalowac w salonie na jednej scianie glownej zeby kuchnia i salon mialy cos ze soba wspolnego...... taki mam plan ale zobaczymy co bedzie w praktyce. W tym tyg bede kupowac pierwszy kolor na sciane przy schodach i gorna klatke schodowa ale czekam najpierw na tapete ktora zamowilam na korytarz - do niej dobiore farbe taka zeby pasowala tez do brazow i capucino bo wlasie w takich barwach chyba bedzie salon. Wybralismy dzis panele - jedne najbardziej sie nam podobaja ....takie dechy z napisami w zadziwiajaco niskiej cenie 50 zl m2(inne byly za 120 bardzo podobne) - pokoj nad garazem bedzie "klubowy" z tymi "dechami" i stolem bilardowym...jak nam ktos w prezencie da ;-)

Pozdrawiam i zycze dobrej pogody i wiosny wreszcie bo u nas dzis znow sniegeim zalatuje...grrrrrr

HEJ

Ciekawe jak wyjdzie Wasza kuchnia :) chyba poczekam na efekty hehe. Ja wybralam wenge + biel albo zebrano + biel lub bez. Oczywiscie jeszcze na nic sie nie zdecydowalam. Na poczatku myslalam, ze ta kuchnia bedzie super, ale teraz co sobie zaplanuje to mi nie pasuje bo jest za waska hehehe.

Nadal siedze nad kaflami, podbaja mi sie Frida, Travena/Mogano, Flower i Amber. Wykonawca mnie goni bo chce juz robic poleczki a maja byc rozmiarem dopasowane do kafli... troche mu bokuje robote ale co tam :)

Ja tez kolor scian do kuchni bede dobierac zupelnie na koncu :)

A masz moze projekt kuchni i moglabys mi podeslac?

Pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki za dalsze prace

Niestety nie mam kuchni w 3D tylko na papierze po kawałku - gosc ktory robi meble ma całość narysowana i to jedyna kopia.

Opisze mniej wiecej tak :

meble cale zabudowane znaczy lodowka i zmywarka, za kominem zaczynaja sie lodowka potem blat skreca i obok okna na tej krotkiej scianie ma byc kuchenka potem znow zakrecaja meble i bedzie zlewozmywak pod oknem w rogu (ale nie narozny) potem blat mebli idzie dalej i na wysokosci okna tego na wprost wejscia do salonu przeksztalca sie w cos w rodzju stolu - lub stolu barowego - nie wiem jak to nazwac. Balty i boki beda wenge a fronty waniolowe czy kremowe jak kto zwie, lakierowane. Gorne szafki beda pojedyncze za szklem matowym - dwie dlugie miedzy okanami i jedna + mikrofala po stronie z lodowka. Tak mniej wiecej moge opisac. Myslalam na poczatku o dwoch rzedach szafek wiszacych...ale zrezygnowalam Jakos za ciasno mi sie wydawalo ze bedzie. Jak to w praktyce wyjdzie - mam nadzieje ze 2 maks 3 tygonie i beda w realu ;-)

A i miedzy wiszacymi szafkami a balatem roboczym bedzie taka poleczka ktora za razem bedzie oswietleniem- gruba na jakies 3 cm szeroka na 15 cm i z gory i z dolu bedzie szklo a w srodku swiatlo....moze nie za dobrze to opisalam ... ;-) ale nie wi jak inaczej to wyjasnic

hehehe niezle, dzisiaj sobie rysowalam i zrobilam prawie tak samo, tylko na scianie miedzy oknami beda chyba takie pionowe szafki wiszace. Dol zrobilabym chyba zebrano mat a gorne szafki biale blyszcz.

Cos w tym stylu mi sie podoba:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/3/4/5/42610103_d.jpg

I tez myslalam o stole idacym prosto z blatu z taka "noga" z przodu jak na tym zdj wyzej.

Pan od kuchni przychodzi w poniedzialek, zobaczymy co powie :)

Jestem ciekawa czy cos mi doradzi czy bedzie wymagal tylko mojego pomyslu :)

Zapomnialam jeszcze napisac o panelach - u nas od poczatku byla koncepcja paneli, teraz zdecydowalam sie na deski Merbau - ale... maja one jeszcze raz taka grubosc jak kafelki i pojawia nam sie problem hehehe

Widzialam te Wasze panele z napisami - sa SUPER!A co do stolu: na parapetowe zagoscimy z mega paczka;)

http://img24.imageshack.us/img24/4957/63822206.jpg

• 2 weeks później...

Witam

Bardzo podoba mi się Wasz domek, kolory dobrze zgrane ( dachówka, komin itd. ) , no i te piękne krajobrazy. Zazdroszczę Ci, że będziesz miała takie widoki siedząc na tarasie i pijąc kawę :wink:

Super płytki podłogowe, te w łazience też. Też będę miała schody bukowe, u mnie będą koloryzowane, choć nie wiem jeszcze na jaki kolor.

Życzę powodzenia w dalszych pracach i będę zaglądała do dziennika

:D

igma - wielkie dzieki za pochwały ;-) W rzeczywistosi to troszke inaczej wyglada...ze tak powiem - ładniej ;-) hihihi

Ja juz sie nie moge doczekac wiosny i tarasu.....ale to jeszce potrwa.

Zagladnełam do waszego dziennika Fajny projekt wybraliscie i bardzo podobaja mi sie drzwi wejsciowe - tez chciałam takie duze ...ale nieststy w tym projekcie nie nadawały się.

Pozdrawiam życze dobrej pogody żeby prace mogły szybko isć do przodu.

Nasza kuchnia powinna sie juz konczyc i strasznie sie nie moge doczekac jak ja zobacze. Wiem ze wszytkich elementow nie bede miec od razu (np polki podswietlanej) Ogolnie to troche sie denerwuje ale mam nadzieje ze bedzie ok.

dzis troche dzialali elektrycy u nas skutkiem czego mamy wiecej swiatla w domu

Pozdrawiam i czekam na zdjecia wizualizacji Waszej kuchni.