Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2G - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Własnie przynioslam dzis kawalek tego co bedzie miedzy szafkami i kawalek frontów i bede wybierac.

mam tylko problem z okapem i chyba bede kuc sciane bo nie mam wentylacji - kuchenka ma byc na wprost na tej krotszej scianie a wentylacja jest z boku na kominie..... mielismy budowac taki "tunel " pod sufitem zeby odprowadzic okap do wentylacji ale chyba po prostu sie przekuje przez sciane na wylot...sama nie wiem.......

A co do czekania na naszą kuchnie to ja tez baaardzo czekam. A wyglada na to ze potrwa to jeszcze troche bo to nie ma blatow (juz sa) to nie ma frontow jeszcze, polka podswietlana tez nie wiadomo kiedy bedzie tak ze musze sie w cierpliwosc uzbroic. ;)

A dodatkowo drzwi do pom. gospodarczego beda takie same jak to miedzy meblami (przesówne)

Jesli chodzi o okap - kuchenka u nas bedzie na tej samej scianie co u Ciebie, wentylacja tez w kominie. Ale sa teraz okapy z jakimis filtrami, ktorych nie trzeba podlaczac do wentylacji... ale nie wiem dokladnie o jakie chodzi :)

Ja wybralam taki okap - swietnie pasuje do naszej kuchni:

http://www.allegro.pl/item593052009_okap_wyspowy_amica_owc_4778i_super_nowosc_od_ss.html

aleeee... jego cena .... hehe... :) wiec pewnie bedziemy musieli zamowic cos innego.

Cos ten Wasz wykonawca kuchni nawala :(mam nadzieje ze u nas nie bedzie tego samego :)

Nie pamietam juz czy pytalam: czy moglabys powiedziec ile wyjdzie Was ta kuchnia?

Na razie nie mam za wiele. Maly pokoj jedna sciana pachnacy cynamon ze sniezki reszta jasminowa aleja (zdjec nie mam bo zagracone jest wszytsko inie ma sie jak tam obrocic)

kibelek na dole kawalek zmiksowany wlasnorecznie ciemny braz reszta z duluksa magnolia, gora lazienka tez.

Korytarz gdzie tapeta dwie sciany w mroxnym poranku pozostale dwie posrebrzane żyto a nad kucjnia i salonem wlasnie dzis bede dumac ...ale ide w berze orzechy kremy itp...chyba. Kusi mnie filoet ale nie wiem.......

pokoi na gorze na razie nie maluje zostana biale dopoki nie znajde dla nich wszystkich zastosowania. No moze sypialnie pomaluje ale nie mam na razie pomyslu jak.

Pozdrawiam i zmykam na dzialke

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Celinka, ale u Was robi sie pieknie ... te widoki .... ten tarasik ...

Pomaranczowa sciana w sypialni jest super! Juz nie mowie ze aktualnie najbardziej zazdrosze Wamm tarasow :) U nas jest lyse pole i przez to, ze ciagle pada deszcz zrobila sie mega laka :D

Co do naszej kuchni to przez poprawianie scian i opoznione malowanie zacyznamy dopiero od przyszlego tygodnia.

Ale dzisiaj bedziemy juz mieli schody :lol:

Masz juz wybrany okap do kuchni? Ja siedze i nie moge wybrac ani okapu ani zlewu :)

Pozdrowionka

no taras wyszedł swietnie;-) jutro jesli pogoda dopisze bedzie PIERWSZE GRILOWANIE ;-)

okap mam juz kupiony taki metalowo szklany - powiedziałabym ze z tych popularnych, cos w rodzaju "whirpool okap kominowyAKR 982 IX" - tyle ze nie whirpoola ale wyglada baaardzo podobnie.

zlew juz mam (zdjecia byly chyba w dzienniku) i baterie z wyciagana wylewka - tylko jeszcze nie zamontowana.

U mnie dwie glowne sciany w salonie wreszcie poprawione - tyle ze przez innych fachowcow - szkoda ze nie robili mi calego domu Mialabym gładzie jak szyby a nie to co mam ;( Ale teraz juz jest ok.

W poniedziałek zabieram sie za kuchnie, w sumie jutro chyba ja pomaluje a od pon. tapeta. Koncem tygodnia moze uda mi sie skonczyc i bede maial wszystkie drzwi przesówne i kuchnie do konca juz zamontowana. I moze szafki w kibelku na dole i na gorze w d.łazience.

... ciagle nie wiem co z wiatrołapem zrobic. znalazłam fajna tapete w internecie, pisało ze z castoramy - ale sie okazało ze juz dwa lata jej nie produkuja. Wiec nadal nie mam pomysłu.

Czekam na Wasza kuchnie (bo projekt bardzo mi sie podoba) i schody

Witam!

Gratuluje domku Igor_Celina :)

i musze pochwalic przede wszystkim kuchnie.. bardzo mi sie podoba.. gdybym nie uparla sie na jasny blat, to z pewnoscia Twoja kuchnia byla by dla mnie inspiracja. Zreszta i tak bedzie :) bardzo jestem ciekawa co jest na tej scianie gdzie jest poleczka.. moze uda mi sie wkleic zdjecie ponizej

http://img12.imageshack.us/my.php?image=img5406u.jpg

przy okazji chcialam zapytac rowniez o wklad kominkowy, jaki to i mniej wiecej jaka byla jego cena :)

aaa i pochwale jeszcze lazienki.. szczegolnie ta z plytkami fidzi jest przepiekna!

Pozdrawiam!

ola.b

dzieki za pochwaly ;-)

Na scianie gdzie jest półeczka jest zwyczajana płyta meblowa z której robi sie fronty. Drzwi do pomieszczenia gospodarczego przy kuchni tez będa takie same. Firmy niestety Ci nie powiem chyba ze dopiero jak zobacze sie z moimi "kuchmistrzami-od mebli" ;) ( za tydzien może)

a wkład kominowy to Sparke - chyba dokładnie ten: http://www.kominki.net/index.php?go=produkt_info&id=739 .... ale jak my go kupowalismy to byl o jakies 2000 tanszy.

Pozdrawiamy

• 1 month później...

To mój pierwszy post, więc dzień dobry wszystkim - szczególnie budowniczym i sympatykom Guliwera.

Właśnie wybrałem ten projekt (a konkretnie Guliwer 2G odbicie lustrzane) na swój wymarzony dom.

Zanim się odważyłem napisać, przeglądnąłem chyba wszystkie wątki dotyczące tego projektu, a nie znalazłem odpowiedzi na moje pierwsze pytanie: jak są umiejscowione wasze Guliwery względem stron świata??

Moja działka ma wjazd dokładnie od północy, więc chciałbym front budynku mieć właśnie na N. A w jaką stronę patrzą wasze frontowe elewacje, i dlaczego właśnie tak?