Renita 21.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mam duży, słoneczny pokój w którym stoi meblościanka i której zamierzam się pozbyć.Ale jest jeden problem, otóż cały pokój mam zrobiony w regipsach, ale oprócz tej ściany. Jest brzydka i nierówna. Mam zamiar kupić meble w kolorze wenge, ustawić po bokach szafę i witrynę a pośrodku dużą komodę i w związku z tym ściana teraz będzie widoczna zwłaszcza tu gdzie komoda. Poradzcie proszę co można zrobić z tą ścianą żeby nie robić sobie sajgonu w domu jak np. przy kładzeniu gładzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 21.09.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Jak jest nierówna to i tak trzeba byłoby nad nią popracować. Można położyć tapetę - chociaż osobiście tego nie polecam. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zastosować regipsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renita 21.09.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Nie chciałam w pytaniu sugerować tapety, ale myślałam o tym czy nie wydzielić tej części ściany na meble tapetą. Dlaczego nie polecasz, słyszałam, że są takie grubsze tapety którymi można pokryć nierówne ściany ? Co o tym myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 22.09.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Jakoś nie mam przekonania do tapet, nigdy nie miałem . Ściana nie oddycha. Oczywiście są różnej grubości tapety i da się ukryć nierówności pod nimi. Jeśli nie ma innej możliwości to oczywiście należy to rozwiązanie wziąść pod uwagę. Co do tapet to moje osobiste odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Route 66 15.10.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Jak nierówna, to może tynk strukturalny wykończony woskiem lub lakierem. Wtedy odejdzie koszt gładzi. Ewentualnie gładź i malowanie, a pionowy pas struktury za komodą i ściana o parę tonów jaśniejsza lub ciemniejsza. Do tego kinkiet na granicy skierowany w stronę struktury................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 16.01.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam duży, słoneczny pokój w którym stoi meblościanka i której zamierzam się pozbyć.Ale jest jeden problem, otóż cały pokój mam zrobiony w regipsach, ale oprócz tej ściany. Jest brzydka i nierówna. Mam zamiar kupić meble w kolorze wenge, ustawić po bokach szafę i witrynę a pośrodku dużą komodę i w związku z tym ściana teraz będzie widoczna zwłaszcza tu gdzie komoda. Poradzcie proszę co można zrobić z tą ścianą żeby nie robić sobie sajgonu w domu jak np. przy kładzeniu gładzi ? Worek gipsu lub jesli duze nierownosci to jechalem takie cos tynkiem maszynowym knaufa recznie (lepiej sie pracuje niz na gipsie) i mozesz sobie strukturki porobic albo zrobic na gladko i pomalowac... Wrzuc jakas fotke jak to wyglada to sie podpowie konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts