Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wykonczyc sciane w pokoju ?

Renita

Recommended Posts

Mam duży, słoneczny pokój w którym stoi meblościanka i której zamierzam się pozbyć.Ale jest jeden problem, otóż cały pokój mam zrobiony w regipsach, ale oprócz tej ściany. Jest brzydka i nierówna. Mam zamiar kupić meble w kolorze wenge, ustawić po bokach szafę i witrynę a pośrodku dużą komodę i w związku z tym ściana teraz będzie widoczna zwłaszcza tu gdzie komoda. Poradzcie proszę co można zrobić z tą ścianą żeby nie robić sobie sajgonu w domu jak np. przy kładzeniu gładzi ?

Nie chciałam w pytaniu sugerować tapety, ale myślałam o tym czy nie wydzielić tej części ściany na meble tapetą. Dlaczego nie polecasz, słyszałam, że są takie grubsze tapety którymi można pokryć nierówne ściany ? Co o tym myślisz ?

• 4 weeks później...
Jak nierówna, to może tynk strukturalny wykończony woskiem lub lakierem. Wtedy odejdzie koszt gładzi. Ewentualnie gładź i malowanie, a pionowy pas struktury za komodą i ściana o parę tonów jaśniejsza lub ciemniejsza. Do tego kinkiet na granicy skierowany w stronę struktury................

• 3 months później...
Mam duży, słoneczny pokój w którym stoi meblościanka i której zamierzam się pozbyć.Ale jest jeden problem, otóż cały pokój mam zrobiony w regipsach, ale oprócz tej ściany. Jest brzydka i nierówna. Mam zamiar kupić meble w kolorze wenge, ustawić po bokach szafę i witrynę a pośrodku dużą komodę i w związku z tym ściana teraz będzie widoczna zwłaszcza tu gdzie komoda. Poradzcie proszę co można zrobić z tą ścianą żeby nie robić sobie sajgonu w domu jak np. przy kładzeniu gładzi ?

Worek gipsu lub jesli duze nierownosci to jechalem takie cos tynkiem maszynowym knaufa recznie (lepiej sie pracuje niz na gipsie) i mozesz sobie strukturki porobic albo zrobic na gladko i pomalowac...

Wrzuc jakas fotke jak to wyglada to sie podpowie konkretniej