Monika B 03.05.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Tak zaprojektowała mi panienka łazienkę.Zamierzam kupić umywalki wpuszczane w blat, raczej standard czyli około 56cm. Czy mają szanse się zmieścić? A może chociaż 50cm? Czy też pani projektant wykazała się szczególną niekompetencją? Bo po mojemu to się nie da... Bardzo prosze o komentarz znawców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.05.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 nie widzę problemu, blat ma 144cm, umywalki średnio do 60cm, a więc od lewej: 8cm brzegu, 60cm umywalka, 8cm środek blatu, 60cm umywalka, 8 cm brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 03.05.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 8 cm to bardzo mało! W reklamówce KOŁA majš tabelkę wg. której powinno być pomiędzy umywalkami i do cian po 30cm. Nie wiem kto ma racje - projektantka czy prospekt. Komu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 skad ja to znamja miałem 2 na 150 cm - umwywalki chyba 50 czy 60zadecydowaliśmy ze będzie jedna 90 nablatowa na środku i pytanie które mnie męczyło dl€zy czas - czy jest mozliwe aby dwie osoby w tym samym czasie na szerokości 150 cm korzystaly z umywalek ?i kto będzie sprzątał moja umywalkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.05.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 1. i pytanie które mnie męczyło dl€zy czas - czy jest mozliwe aby dwie osoby w tym samym czasie na szerokości 150 cm korzystaly z umywalek ? 2. i kto będzie sprzątał moja umywalkę ? ad.1 chyba nie byles w wojsku ? ad.2 podoficer dyzurny wyznaczy mlodego kota PS MonikoB dane z Kola mowia o gabarytach optimum , mozesz od biedy zmniejszyc te przestrzenie do 15- 20cm pod warunkiem , ze umywalka bedzie nie wezsza niz te 55cm. Jesli umywalki beda mialy po 80cm praktycznie moga byc na "styk". W przeciwnym wypadku dla umywalek 50' korzystanie jednoczesne 2 osob jest nieporozumieniem. Projektant popelnil blad - zamontuj jedna miske. Nie ma sensu wydawac kasy na 2 umywalki jak korzystac mozna tylko z jednej - i coz z tego , ze mieszcza sie dwie jak sa nie do wykorzystania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 ad.1 chyba nie byles w wojsku ? a no nie byłem ad.2 podoficer dyzurny wyznaczy mlodego kota to juz wiem dlaczego żona do mnie mówi "kotku zrób to.... kotku zrób tamto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 04.05.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Tak własnie Wojtku myslałam! Bardzo Ci dziękuję! A swoją drogą, to nie rozumiem jak mozna placić kasę za projekt komuś kto nie ma po temu kompetencji? Obawiam się, że cały projekt jest, delikatnie rzecz biorąc do bani, bo inne odległości też nie są zachowane. Moim zdaniem nie zmieści mi sie kibelek i bidet, a paniusia wcisnęła! Jesli znajdę skaner, to wkleję propozycje z prośbą o wskazanie innych błędów. Będę wdzieczna za Twoją pomoc! Rezi! Na pewno da sie znaleźć jakies walory bycia kotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.05.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Tak własnie Wojtku myslałam! Bardzo Ci dziękuję! A swoją drogą, to nie rozumiem jak mozna placić kasę za projekt komuś kto nie ma po temu kompetencji? Obawiam się, że cały projekt jest, delikatnie rzecz biorąc do bani, bo inne odległości też nie są zachowane. Moim zdaniem nie zmieści mi sie kibelek i bidet, a paniusia wcisnęła! Jesli znajdę skaner, to wkleję propozycje z prośbą o wskazanie innych błędów. Będę wdzieczna za Twoją pomoc! Rezi! Na pewno da sie znaleźć jakies walory bycia kotkiem a nie mamy czasem tej samej pani "architekt" - mam wrazenie ze piszesz o moim projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 04.05.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Rezi! Ja to drugi kraniec Polski! Te paniusie to chyba jakiś atak klonów Szkoda, że za nasza kasę produkują takie gnioty. Ja sie tylko dziwię, że nikt tego przez te dobrych parę lata nie zweryfikował, bo moja projektantka ma już paroletni staż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.05.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 plaga istna plaga a moze rozmanżają się przez zapylenie - wiatry były Szkoda, że za nasza kasę produkują takie gnioty ja swoje ona swoje - jak zrobiła mi nadzór realizatorski chłopcy musieli ściągac połowę płytek ze ściany ale kilka rzeczy wprowadziła też ok - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 04.05.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 To mało i brak wyobraźni projektanta. Wcześniej też zastanawiałam się nad 2 umywalkami (łazienka przy sypialni) i stanęło na 1 i w rzeczywistości to dobry wybór. Ja zrobiłabym 1 na tym blacie. Poza tym jak staną obok siebie 2 osoby to będzie niewygodnie korzystać na raz z 2 umywalek.Dla pocieszenia: moja nie zaplanowała miejsca na suszenie rzeczy (mieszkanie) a blat z umywalką nablatową umieściła na wysokości 60 cm. Wszystko zmieniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.05.2006 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale kilka rzeczy wprowadziła też ok - niestety Właśnie - takie uczucia i mi towarzyszą. Okropne błędy plus fajne pomysły. Niezły zestaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.05.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Oto i projekt problematycznej łazienki. Niestety nie mam skanera i tylko tak umiem to przedstwić, mam nadzieję, że będzie czytelne... http://img79.imageshack.us/img79/5504/laz9xv.jpg Samo wnętrze na wizualizacji wygląda pięknie, ale mam wrażenie, że strasznie tu nawciskane.Rozumiem, że albo jedna umywalka, albo szafki na obudowie - out.Nie podoba mi się też kąt za pralką - wychodzi taka dziura pod skosem...I pralka zaraz obok kibelka - nie za blisko?No i i szfka jest chyba w kolizji z drzwiami, nie? No zupełnie nie wiem jak to naprawić! Pomóżcie bardzo ładnie please!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 21.09.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Blat jest zaplanowany na dwie umywalki - każda ma średnicę 47 cm - bateria będzie ścienna. Jaka powinna być optymalna długość blatu? Na jakiej wysokości powinna być bateria, by zminimalizować efekt chlapania? Czy wystarczy jedna kafla 45 cm nad blatem a potem lustro wklaejane do wysokości 200 cm? Proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.09.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Dlugosc blatu :np. 20+47+40+47+20 .Gorna krawedz umywalki powinna sie konczyc na wysokosci 86 - 92cm . To zalezy od wzrostu uzytkownikow . Bateria powinna znajdowac sie wiec odrobine wyzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 21.09.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Oooooj, to za dłuuuugi... A w 140 się zmieszczę? Czy bez szans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.09.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 W 140 sie zmiescisz , jezeli bedzie umywalka (47)+40(zeby dwie osoby mogly jednoczesnie korzystac)+umywalka .Mozesz to jednak zrobic pomijajac wzgledy ergonomii . Pakujesz wtedy umywalki tak , jak Ci sie mieszcza i jak ladniej wyglada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.09.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 a odmierz sobnie kredą na podlodze 140cm, przymierz wymiary dwoch umywalek i sama zobacz .... wg mnie 140cm to zbyt malo .... choc w liczbach bezwzglednychi to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.09.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 wg mnie 140cm to zbyt malo .... choc w liczbach bezwzglednychi to wystarczy A to zalezy , bo jak od sciany do sciany , to rzeczywiscie za malo . Chodzi o lokcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylla 22.09.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Od ściany zostawiam 20 cm pustej przestrzeni do blatu - po bokach lustra mają byc symetryczne lampki... Kurczę, cięzko się planuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts