Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blat pod dwie umywalki - pomocy...

Monika B

Recommended Posts

Tak zaprojektowała mi panienka łazienkę.

Zamierzam kupić umywalki wpuszczane w blat, raczej standard czyli około 56cm. Czy mają szanse się zmieścić? A może chociaż 50cm? Czy też pani projektant wykazała się szczególną niekompetencją? Bo po mojemu to się nie da...

Bardzo prosze o komentarz znawców!

skad ja to znam

ja miałem 2 na 150 cm - umwywalki chyba 50 czy 60

zadecydowaliśmy ze będzie jedna 90 nablatowa na środku

i pytanie które mnie męczyło dl€zy czas - czy jest mozliwe aby dwie osoby w tym samym czasie na szerokości 150 cm korzystaly z umywalek ?

i kto będzie sprzątał moja umywalkę ?

1.

i pytanie które mnie męczyło dl€zy czas - czy jest mozliwe aby dwie osoby w tym samym czasie na szerokości 150 cm korzystaly z umywalek ?

2.

i kto będzie sprzątał moja umywalkę ?

ad.1 chyba nie byles w wojsku ?

ad.2 podoficer dyzurny wyznaczy mlodego kota

PS MonikoB dane z Kola mowia o gabarytach optimum , mozesz od biedy zmniejszyc te przestrzenie do 15- 20cm pod warunkiem , ze umywalka bedzie nie wezsza niz te 55cm. Jesli umywalki beda mialy po 80cm praktycznie moga byc na "styk". W przeciwnym wypadku dla umywalek 50' korzystanie jednoczesne 2 osob jest nieporozumieniem.

Projektant popelnil blad - zamontuj jedna miske. Nie ma sensu wydawac kasy na 2 umywalki jak korzystac mozna tylko z jednej - i coz z tego , ze mieszcza sie dwie jak sa nie do wykorzystania?

Tak własnie Wojtku myslałam! Bardzo Ci dziękuję!

A swoją drogą, to nie rozumiem jak mozna placić kasę za projekt komuś kto nie ma po temu kompetencji? Obawiam się, że cały projekt jest, delikatnie rzecz biorąc do bani, bo inne odległości też nie są zachowane. Moim zdaniem nie zmieści mi sie kibelek i bidet, a paniusia wcisnęła!

Jesli znajdę skaner, to wkleję propozycje z prośbą o wskazanie innych błędów. Będę wdzieczna za Twoją pomoc!

Rezi! Na pewno da sie znaleźć jakies walory bycia kotkiem :wink:

Tak własnie Wojtku myslałam! Bardzo Ci dziękuję!

A swoją drogą, to nie rozumiem jak mozna placić kasę za projekt komuś kto nie ma po temu kompetencji? Obawiam się, że cały projekt jest, delikatnie rzecz biorąc do bani, bo inne odległości też nie są zachowane. Moim zdaniem nie zmieści mi sie kibelek i bidet, a paniusia wcisnęła!

Jesli znajdę skaner, to wkleję propozycje z prośbą o wskazanie innych błędów. Będę wdzieczna za Twoją pomoc!

Rezi! Na pewno da sie znaleźć jakies walory bycia kotkiem :wink:

a nie mamy czasem tej samej pani "architekt" - mam wrazenie ze piszesz o moim projekcie

plaga istna plaga

a moze rozmanżają się przez zapylenie - wiatry były

Szkoda, że za nasza kasę produkują takie gnioty

ja swoje ona swoje - jak zrobiła mi nadzór realizatorski chłopcy musieli ściągac połowę płytek ze ściany

ale kilka rzeczy wprowadziła też ok - niestety

To mało i brak wyobraźni projektanta. Wcześniej też zastanawiałam się nad 2 umywalkami (łazienka przy sypialni) i stanęło na 1 i w rzeczywistości to dobry wybór. Ja zrobiłabym 1 na tym blacie. Poza tym jak staną obok siebie 2 osoby to będzie niewygodnie korzystać na raz z 2 umywalek.

Dla pocieszenia: moja nie zaplanowała miejsca na suszenie rzeczy (mieszkanie) a blat z umywalką nablatową umieściła na wysokości 60 cm. Wszystko zmieniałam.

Oto i projekt problematycznej łazienki. Niestety nie mam skanera i tylko tak umiem to przedstwić, mam nadzieję, że będzie czytelne...

http://img79.imageshack.us/img79/5504/laz9xv.jpg

Samo wnętrze na wizualizacji wygląda pięknie, ale mam wrażenie, że strasznie tu nawciskane.

Rozumiem, że albo jedna umywalka, albo szafki na obudowie - out.

Nie podoba mi się też kąt za pralką - wychodzi taka dziura pod skosem...

I pralka zaraz obok kibelka - nie za blisko?

No i i szfka jest chyba w kolizji z drzwiami, nie?

No zupełnie nie wiem jak to naprawić! Pomóżcie bardzo ładnie please!!!

• 2 years później...
Blat jest zaplanowany na dwie umywalki - każda ma średnicę 47 cm - bateria będzie ścienna. Jaka powinna być optymalna długość blatu? Na jakiej wysokości powinna być bateria, by zminimalizować efekt chlapania?:) Czy wystarczy jedna kafla 45 cm nad blatem a potem lustro wklaejane do wysokości 200 cm? Proszę o pomoc...