bobowa budowniczowa 07.10.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 No depesiu oczywiście ja to wszystko wiem w teorii, próbowałam już niezliczone setki razy, czasami z większym skutkiem (czytaj: na dłużej), czasami z mniejszym skutkiem. Wiem, że jedna rozmowa nie wystarczy, staram się być wyrozumiała, ale przede wszystkim uświadamiam sobie, że ja świata nie zbawię i nie może być tak, że wszyscy są zadowoleni. W pewnym wieku już to się wie. Nefciu a mój mąż bywa w domu całymi dniami (ma w domu firmę) a i tak robi wszystko co może żeby się nie wtrącać w wychowanie dzieci. Staramy się mieć wspólny front (bardzo tego pilnuję). Dagulka tak trzymaj Jestem dumna z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czarne ciuchy lubię ... w zasadzie codziennie mam na sobie coś czarnego ...hm...nie zastanawiałam się nad tym wcześniej co do czarnych prezerwatyw- potwierdzam, występują takowe Nefer ... mój mózg wie , że każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo popełniać błędy, ma prawo czuć sie smutnym i płakać... ale serce (dusza? ) mówi , że płacz jest oznaką słabości ...że jeśli wymięknę to zostanie to użyte przeciwko mnie ...życie mnie tego nauczyło .... kopniaki nauczyły mnie nie ufać ludziom i się nie otwierać . Na palcach jednej ręki mogę policzyć momenty kiedy płaczem pokazałam swoją słabość przy kimś .... jeśli płaczę to wtedy kiedy nikt mnie nie widzi . Oczywiście łatwiej jest się wściekać i podejrzewam, że wyłazi ze mnie choleryk wtedy , kiedy powinnam sobie popłakać - tylko że ja nie potrafię . Zobaczcie jakie to jest chore ....nawet wobec własnego męża nie jestem do końca otwarta , a przed dziećmi boję sie pokazać swoje słabości. Czasami czuję się jakby to życie nie było moim życiem , jakbym nie była za nie odpowiedzialna .... jakbym zawsze robiła to co wypada, trzeba albo inni każą . Oczywiście -założyłaś zbroję. Ale sa ludzie, którzy Cię nie skrzywdzą -i okazywali to milion razy - dzieci, maż. Przed nimi nie musisz być super-hero-mama. Pomyśl : Twoja córka widzi w domu non-stop twardą i silną matkę, ktora nigdy nie płacze. Jak czuje się córka, gdy płacze ? Czuje, że jest słaba ? A może lepej, by widziała, że czasem każdy ma gorszy dzień ? Problem polega na tym, że nie chcemy mówić o uczuciach, bo musimy byc twardzi. - dziś mam gorszy dzień - nie zaczepiaj mnie - jest mi przykro, że tak zrobiłaś - Smutno mi, gdy tak do mnie mówisz - potrzebuję Twojej pomocy To niby proste zdania a jak trudno nam przechodza przez gardło. Bo jesteśmy silni, z kamienia, musimy nad wszystkim panować, jesteśmy nie do zdarcia. A tak naprawdę każdy z nas ma prawo do swoich słabości, płaczu, śmiechu, zwariowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 07.10.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czarne ciuchy lubię ... w zasadzie codziennie mam na sobie coś czarnego ...hm...nie zastanawiałam się nad tym wcześniej co do czarnych prezerwatyw- potwierdzam, występują takowe Nefer ... mój mózg wie , że każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo popełniać błędy, ma prawo czuć sie smutnym i płakać... ale serce (dusza? ) mówi , że płacz jest oznaką słabości ...że jeśli wymięknę to zostanie to użyte przeciwko mnie ...życie mnie tego nauczyło .... kopniaki nauczyły mnie nie ufać ludziom i się nie otwierać . Na palcach jednej ręki mogę policzyć momenty kiedy płaczem pokazałam swoją słabość przy kimś .... jeśli płaczę to wtedy kiedy nikt mnie nie widzi . Oczywiście łatwiej jest się wściekać i podejrzewam, że wyłazi ze mnie choleryk wtedy , kiedy powinnam sobie popłakać - tylko że ja nie potrafię . Zobaczcie jakie to jest chore ....nawet wobec własnego męża nie jestem do końca otwarta , a przed dziećmi boję sie pokazać swoje słabości. Czasami czuję się jakby to życie nie było moim życiem , jakbym nie była za nie odpowiedzialna .... jakbym zawsze robiła to co wypada, trzeba albo inni każą . Dagulka to troche potrwa, ale jak pozwolisz sobie na słabość i pokażesz, że nie jesteś robotem pozbawionym uczuć to będzie łatwiej Tobie a i otoczenie spojrzy łaskawiej. Wydaje mi się, że teraz inni postrzegają Cię jako idealną osobę, której nie może się zdarzyć płacz, gorszy dzień, nie możesz sie pomylić, zawsze musi być wszystko "cycuś glancuś". Zapewniam Cię, że jak odpuścisz sobie to będzie łatwiej. Oczywiście nie od razu, bo najpierw wszyscy będą mówić "jak to , Ty sobie nie radzisz, mięso spaliłaś, płakałaś, chora jesteś..........itd", ale potem "przyzwolą Ci" albo raczej sama sobie pozwolisz na bycie człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 07.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 To się da naprawić :)na pewno nie przy dzieciach, choć na bank podsłuchują I na pewno nie z powodu pierdół. No właśnie Nefer, nie z powodu pierdół. Tylko czasem ciężko zdecydować co pierdołą jest, a co nie, a raczej, po zdarzeniu człowiek się łapie na tym, że może jednak trzeba było zareagować inaczej. uświadamiam sobie, że ja świata nie zbawię i nie może być tak, że wszyscy są zadowoleni. W pewnym wieku już to się wie. Ja też to wiem i chyba dzięki wam uświadomiłam sobie, że przemilczanie czegoś dla tak zwanego świętego spokoju, to droga do nikąd. Życie się przecież składa z małych sytuacji. Mój mąż bywa w domu w prawie każdy weekend - nie da sie wychowywać dzieci weekendowo, więc czasem mamy "inne opinie". Na ogół mnie rozumie i stara się dostosować. No bo tak naprawdę , to nie wiele wie o tym co się stało w tygodniu... To mój rewir Ważne, by rodzice jednak stanowili wspólny front. I ważne też mieć dystans do własnych dzieci - zawsze zakładam, że nie są krysztaowymi aniołami Mój też weekendowo. Fajnie, że twój wie, że niewiele wie. Jeśli Mąż nie dopuszcza do żadnych rozmów - to znaczy, że coś jest nie tak. Ano właśnie To oczywiście komentarz do mojej sytuacji, a nie do Bobowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.10.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Od 11stej powymierali..jutro jeszcze mogę poobserwować poczytać pojutrtz znów w polskie..wawa a w piatek posen..brr zimno nie chce mi się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 życie jest do doopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.10.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 07.10.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 N I E P R A W D A - zycie jest piękneElutek - fajny aniołek - az cie nie poznałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.10.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 se właśnie poryczałam ... się przebrało bierność....bierność...bierność .... czy u facetów to normalne jest? zero zainteresowania problemami, wali go szczerze - czy dziecko jest głodne i spragnione, - czy śmieci nie wychodzą - auto mi się zepsuło - nie zainteresuje się - "se zadzwoń do mechanika" - czy może w domu trzeba coś zrobić .... - co w pracy - ja dziecko jest chore to oczywiste kto pójdzie na l4 i będzie się opiekował wszystko takie oczywiste- bo jemu się wydaje że będzie na nowym domu tak jak dawniej "wszystko na mojej głowie" ...ja wszystko załatwię, ja podejmę wszystkie decyzje , ja się mam wszystkim martwić wszystko, k.... ma mojej głowie ....ma za to stałą wymówkę : on ma tutaj swoje obowiązki ....kur....piec z podajnikiem obsługiwać ja pier..... mam dość ...z żadnej strony zrozumienia - tylko kłody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 07.10.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Sie przyzwyczaić trzeba.U mnie też wszystko na mojej głowie. Ale - jak mówie - przyzwyczilam sie. Dobrze, ze pogodac chociaz z nim mozna.A moze wyjedz gdzies na 2,3 dni.Chociazby w Bieszczady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.10.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 samotny wyjazd byłby wskazany ...ale nie mogę ze względu na pracę jutro przysiądę nad harmonogramem zajęć ...w mieszkaniu miałam - wisiał na lodówce podział obowiązków ... w domu śmy się jeszcze nie dorobili jest to jakieś wyjście z sytuacji ...tyle, że wszystkiego się w takim harmonogramie ująć nie da ...a wszystko czego się nie ujmie zrobi oczywiście kto? służąca Dagmarka ale dobre i tyle tylko że tu nie o to chodzi .... chodzi mi o odrobinę chociaż inwencji - żeby coś wyszło od niego samego ....zachowuje się jak dziecko - jeśli coś powiem to pewnie zrobi ...ale na boga dlaczego to ja mam zawsze myśleć i mu mówić że coś trzeba zrobić? myśleć ...właśnie ...to ja MYŚLĘ za całą naszą rodzinę: myślę o wszystkich codziennych problemach z którymi borykam się w zasadzie sama, myślę czy starczy do 10-go kasy, pojawia się problem i to ja muszę MYŚLEĆ jak go rozwiązać i dopiero kiedy dam jakieś alternatywne wyjścia to podejmujemy decyzje ....ale kuźwa ....MYŚLĘ O WSZYSTKIM JA tak było całe życie ...tylko że ja mam już dosyć kuźwa tego myślenia chcę się poczuć jak kobieta a nie jak kuźwa MÓZG i gosposia już nie wspomnę o braku jakichkolwiek wspólnych wyjść- gdziekolwiek - do kina , do restauracji, do pizzerii ....kuźwa....gdziekolwiek kwiaty? na dzień kobiet i czasem na urodziny tak sobie myślę .... czy ja cholera wymagam zbyt wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 07.10.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Inwencja u faceta Dobre. Jak mojemu cglopu mowie, ze moze qrwa z czyms by mi pomogl to mi zawsze odpowiada. - Wystaczy powiedziec. Sam sie przeciez nie domysle Głowa do góry! Kwiatki? Ja na urodziny to gumiaki dostalam... Ale tylko dlatego, zebym sie odczepila od jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 jezzzuuu...sory za te wynurzenia, ale mi się przebrało ....dawno nie wyłam, ale dziś se zamknęłam pokój i norrrmalnie gdybym miała jakiś worek treningowy to już byłoby "po" ...a tak -wszystko we mnie siedzi chyba czas pomyśleć o sobie ... jutro zapiszę się na aerobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.10.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 daggulka nie tylko u ciebie tak, u mnie też, tylko ja myślę i wymyślam, planuję i układam, ale czasem marzę o tym żeby być taką blondynką z tipsami której zajęciem (podstawowym) w domu jest ładnie wyglądać i pachnieć Czasem się zastanawiam co by było gdybym sobie gdzieś pojechała na wakacje SAMA na tydzień. Chyba by się wszystko rozwaliło. Najpiękniejszy moment w czasie ostatnich wakacji - dzieci poszły z tatusiem do takiego małpiego gaju fikać na drążkach i w basenie z kulkami a ja poszłam na plażę NA CZTERY GODZINY SAMA. Czytałam, co jakiś czas pływałam w morzu, nikt mnie nie męczył że chce pić, jeść, siku albo do domu, nikt nie truł i nikt nie kazał podejmowac decyzji. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 nie wiem czy to pocieszające czy wręcz przeciwnie że więcej babeczek tak ma przecież to facet powienien być głową rodziny , osobą która w rodzinie nosi spodnie , podejmuje decyzje , troszczy się jej byt , stawia granice ... a gdzie mężczyźni którzy zapraszają kobiety do restauracji, którzy przynoszą kwiaty , którzy pocałują przed wyjściem do pracy i po przyjściu , którzy starają się o związek a nie tylko biernie pasożytują kuźwa...gdzie? już teraz to chyba tylko w serialach jezzzuuu...co się stało z tym światem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 07.10.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Sie mi przypomnialo jak wyjechalam w zeszlym roku na 4 dni. Obslugi pralki nie uczylam, bo i tak by prania nie zrobil, za to nauczylam obslugiwac zmywarke. I co? Przez cztery dni jadl wyłacznie bigos, ktory mu między innymi zostawiłam, prosto z garka (zeby przypadkiem brudnego talerza do zmywarki nie dac) i pił z JEDNEGO kubka Ach te chłopy. Ale i tak go lubie. Pomysl Dagulka kto by cie od czasu do czasu przytulil gdyby go brakło? PS. I mi mówi, że kotu wcale nie trzeba było myć miski, bo wylizywała wszystko do czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a mojego wdrozyłam w większośc prac. I obsługę pralki zna i zmywarki, i potrafi odkurzyć i cos ugotować Ale kwiatki to mi zasuszy albo utopi /jak sobie przypomni, że własnie wracam z podrózy / dziewczyny to praca od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 aaa, dzisaj oglądałam po raz 55-ty Jańcio Wodnika (uwielbiam ) ...i tam jest taki jeden moment kiedy ten Jańcio już wrócił z tych wojaży do tej swojej chałupy i ta Weronka mu mówi coś w tym stylu : "widzisz Jańcio tą naszą kuchnię? w piecu ogień wygasł ... bo ty założyłeś, że tylko ja będę do tego ognia dokładać" i tak jest .... do tego ognia to trzeba we dwoje dokładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts