Altaries 07.10.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 nie wiem czy to pocieszające czy wręcz przeciwnie że więcej babeczek tak ma przecież to facet powienien być głową rodziny , osobą która w rodzinie nosi spodnie , podejmuje decyzje , troszczy się jej byt , stawia granice ...jezzzuuu...co się stało z tym światem? no przeciez troszczy sie... o piec z podajnikiem. zdajesz sobie sprawe, jak c.o jest wazne w zyciu? to powinno ci wynagrodzic wszelkie niewygody... na poprawe humoru, oto przepis jak uszczesliwic kobiete i mezczyzne uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, oto zasady... A. Należy tylko być: 1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą. B. Ważne też są inne cechy. Należy być: 1. sympatycznym 2. wysportowanym, ale 3. inteligentnym, ale 4. silnym 5. kulturalnym, ale 6. twardym, ale 7. łagodnym 8. czułym, ale 9. zdecydowanym, ale 10. romantycznym, ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym, ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym, ale 17. misiem, ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym, ale 28. zimnym, ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym, ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym, ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym, ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli 38. zdesperowanym [z miłości], ale 39. opanowanym 40. szarmanckim, ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym, ale 44. rozmarzonym, ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym. C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę. D. Ważne jest, aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci. Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka. A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje: 1. Seksu i... 2. Jedzenia Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Wniosek : Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Sie mi przypomnialo jak wyjechalam w zeszlym roku na 4 dni. Obslugi pralki nie uczylam, bo i tak by prania nie zrobil, za to nauczylam obslugiwac zmywarke. I co? Przez cztery dni jadl wyłacznie bigos, ktory mu między innymi zostawiłam, prosto z garka (zeby przypadkiem brudnego talerza do zmywarki nie dac) i pił z JEDNEGO kubka Ach te chłopy. Ale i tak go lubie. Pomysl Dagulka kto by cie od czasu do czasu przytulil gdyby go brakło? PS. I mi mówi, że kotu wcale nie trzeba było myć miski, bo wylizywała wszystko do czysta Zaoszczędził wody, prądu, bałaganu. I tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 zostałam rozbrojona ... jak dzieci ...zero powagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Mirku - z tą książką nie dałam rady - auto dalej w rozsypce jutro odstawiam ponownie teraz już do profesjonalnego warsztatu a nie do Stasia Kolasy w Zadupowisku Górnym - zgrzytną ile trza ale zrobią porządnie jak zrobią to uda mi się podjechać do Czech jeszcze w tym tygodniu -z tym , że nie obiecuję czy akurat w księgarni w Karvinie będzie ta książka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 zostałam rozbrojona ... jak dzieci ...zero powagi No i takie było zamierzenie A książka to nie do gaszenia pożaru, a jeśli się da przy okazji. Wnioskuję, że masz dość na głowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 nie wiem czy to pocieszające czy wręcz przeciwnie że więcej babeczek tak ma przecież to facet powienien być głową rodziny , osobą która w rodzinie nosi spodnie , podejmuje decyzje , troszczy się jej byt , stawia granice ... a gdzie mężczyźni którzy zapraszają kobiety do restauracji, którzy przynoszą kwiaty , którzy pocałują przed wyjściem do pracy i po przyjściu , którzy starają się o związek a nie tylko biernie pasożytują kuźwa...gdzie? już teraz to chyba tylko w serialach jezzzuuu...co się stało z tym światem? Daggulka - jedna sztuka siedzi obok mnie Choć też miewamy gorsze dni (i ciche też), ale generalnie to On z tych niedzisiejszych : podział obowiązków Dom mój - choć wcięższych pracach pomaga Cała reszta jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 no, i jednak rzadko bo rzadko ale wyjątkowe egzemplarze się zdarzają szkoda że to tylko wyjątki potwierdzające regułę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 nie wiem czy to pocieszające czy wręcz przeciwnie że więcej babeczek tak ma przecież to facet powienien być głową rodziny , osobą która w rodzinie nosi spodnie , podejmuje decyzje , troszczy się jej byt , stawia granice ... a gdzie mężczyźni którzy zapraszają kobiety do restauracji, którzy przynoszą kwiaty , którzy pocałują przed wyjściem do pracy i po przyjściu , którzy starają się o związek a nie tylko biernie pasożytują kuźwa...gdzie? już teraz to chyba tylko w serialach jezzzuuu...co się stało z tym światem? Jesteś silną, zdecysowaną kobietą, która SOBIE RADZI ZE WSZYSTKIM. Tak go wychowałaś - tak masz. Ja też nie biegam do męża, żeby mi słoik otworzył. To tylko o wyłącznie nasza wina. Po prostu on WIE, że TY to wszystko załatwisz. I dlatego Cię kocha. I też dlatego Ty kochasz jego. Tylko czasem masz słabszy dzień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 słabszy dzień? u mnie chyba słabszy miesiąc ...ten ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Zdarza się..a że chłopina był pod ręką..to sie skumulowało kazdy utyskuje na swe obowiązki bo już z natury to "obowiązek"..nefer ma 100% racje..Założę sie że jak juz go tak "wychowałaś" i wszedłby na Twe poletko też by mu się dostało..Facet wie że na pewne terytorium sie nie wchodzi grozi kłótnią albo i co gorsza.. naruszeniem dumy kobiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 słabszy dzień? u mnie chyba słabszy miesiąc ...ten ostatni Daga, jeszcze raz - te same proste zasady co w stosunku do dzieci obowiązkują w stosunku do mężczyzn. A nawet powiedziałabym - prostsze Po prostu mów co czujesz - tylko błagam, krótko. Zdanie wielokrotnie złożone przedstawione mężczyźnie : "Kochanie, chciałabym CIę poprosić, czy jak będziesz schodził do samochodu po wiertarkę to mógłbyś po drodze wyrzucić śmieci ?" zostaje przyswojone jako : "Kochanie,............sex, sex........... czy .............sex, sex..........?" Daj węc szansę - i jak jestes zła to sobie to przypomnij :) prosty i jasny komunikat ( za który każda kobieta by sie głęboko obraziła) jest jedyną skuteczną i zrozumiałą formą komunikacji. "Wyrzuć śmieci" To taka podstawowa zasada :) Reszta w kolejnej cześci kursu "Jak wytrzymać z samcem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.10.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 życie jest do doopy daggulka - życie jest piękne drzewa, kwiatki, ptaszki , słońce, deszcz... tylko niektórzy ludzie nie pasują do tego życia... ktoś tu ma w opisie /muszę poszukać kto/: "Świat jest piękny, tylko ludzie psują mu opinię" Elutek, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.10.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 "Wyrzuć śmieci" To taka podstawowa zasada :) Słusznie. Po co ozór strzępić po próżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 "Wyrzuć śmieci" To taka podstawowa zasada :) Słusznie. Po co ozór strzępić po próżnicy? Amen. Ale nie próbowac na kobietach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czyli faktycznie tacy faceci to tylko w Klanie - np. Rysio tak, macie rację - tak sobie nie wychowałam, tylko pozwoliłam ....pozwoliłam mężowi na komfort posiadania nie blondynki z tipsami do leżenia i pachnienia ale silnej kobiety kierującej całą rodziną .... tylko co zrobić kiedy po latach takiego życia zaczyna to ciążyć? a każda próba rozmowy na ten temat kończy się kłótnią nie da się już tego zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.10.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czyli faktycznie tacy faceci to tylko w Klanie - np. Rysio WRRRRRRRRRR to łajza..świętoszkowata na dodatek..i przemiły koleś aż mi się odechciewa być facetem jak na niego ptrze..całe szczeście ostatnie 3 lata wracam późno do domu czyt. po klanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czyli faktycznie tacy faceci to tylko w Klanie - np. Rysio tak, macie rację - tak sobie nie wychowałam, tylko pozwoliłam ....pozwoliłam mężowi na komfort posiadania nie blondynki z tipsami do leżenia i pachnienia ale silnej kobiety kierującej całą rodziną .... tylko co zrobić kiedy po latach takiego życia zaczyna to ciążyć? a każda próba rozmowy na ten temat kończy się kłótnią nie da się już tego zmienić? Jest taka moja ulubiona powiastka: Wyobraź sobie, że kupujesz psa. Najpierw mu pozwalasz na wszystko łącznie z siusianiem na dywan. Pies siusia - ty sprzątasz. I tak przez 5 lat. Pewnego dnia masz dosyć. Wrzeszczysz na psa, może nawet podniesiesz na niego rękę. A ten pies zrobił po prostu to co robił od 5 lat - i dotąd nikomu to nie przeszkadzało. Ten biedny zwierzaknie rozumie dlaczego nagle, po tylu latach , tego akurat dnia nie jest ok nasiusiać na dywan. Daga - trzy głebokie wdechy - przypomnij sobie dlaczego jesteś z tym facetem. Bo z jakiegoś powodu jesteś. Z tym trzeba się przespać , albo wpaść do Sephory po krem za 400 pln :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 nie no, Rysio jest oczywiście zdecydowanie przerysowany ...ale jakby tak do tego co robi w domu dodać inny wygląd (czyt. bardziej sexi), inny głos .... hm ...mogłoby być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.10.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Nefer ...lepiej żeby mój małż tego z tym psem nie czytał prześpię się z tym i pomyślę a zamiast kremu za 400 mam naprawę samochodu jutro za 300 ....jak się nie ma co się lubi ...to się lubi co się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Nefer ...lepiej żeby mój małż tego z tym psem nie czytał prześpię się z tym i pomyślę a zamiast kremu za 400 mam naprawę samochodu jutro za 300 ....jak się nie ma co się lubi ...to się lubi co się ma To tylko była przypowiastka - żadnych porównań :) No , ale będzie jeździł. W pracy na mnie mówią kobieta - budowlaniec. Ponieważ jak spojrzałam ostatnio w lustro to wyszło, że została już samo "budowlaniec" więc weszłam do Sephory - polecam Raz się żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts