Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

waska pralka, od frontu - jaka???

smutna lidka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O candy slyszalam ze brudzi ubrania :o

:o :o :o

nie zauważyłam ;-)

my - póki co - mamy 7 letnią juz candy - taką "mini", jedyną jaka zmieściła się w naszej byłej garsonierze - i jak na taki bądź co bądź stary sprzęt pierze doskonale. Znajomy serwisant twierdził zresztą że Candy są dobrej jakości i rzadko się psują, tylko, no cóż... finezji im trochę brakuje ;-)

A co do firmy Bosch - kupiliśmy ich piekarnik i...teraz juz każdy sprzęt będzie Bosch ;-)

Ja mam płytką pralkę Candy CS 125 TXT i jest super!

Bardzo ładowna, z wyświetlaczem i w ogóle....

Poczytaj tutaj:

http://www.agdexpert.pl/pralki-ladowane-od-frontu/candy-cs-125-txt?v=2844367

Jest też info o długości prania (ile pozostało do końca)-

nie wiedziałam, żę to taka fajna funkcja.

1200 obrotów, więc pranie jest prawie suche.

Poprzednio tez miałam Candy z 1200 obrotów

i nic się nie działo przez 10 lat.

ja mam Simensa, głębokosc 42 cm i ma funkcje wyswietlania czasu prania i ile zostalo do końca. Wszystko super, tylko....ma tez sygnał dźwiekowy zakonczenia prania, co mnie wpienia bo musze wtedy isc i wylaczyc pralke, bo samoistnie przestaje przypomiac cos po 15 minutach, no i nie ma przydatnej dla mnie w poprzedniej pralce funkcji połowy wkładu. czasem chce zrobic szybka przepierkę z mała ilością ciuchów, a tu klops. Poza tym bardzo OK.

GGGosik, czy nie wiesz czy ten model pralki, który masz był również w kolorze niebieskim zamiast pomarańczowego? Bo właśnie się w którymś sklepie zachwyciłam podobną, niebieską, ale z wyświetlaczem właśnie - a igdzie na necie nie mogę jej znaleźć :x

Tzn pralka jest biała :) a wyświetlacz pomarańczowy.

ja mam Simensa, głębokosc 42 cm i ma funkcje wyswietlania czasu prania i ile zostalo do końca. Wszystko super, tylko....ma tez sygnał dźwiekowy zakonczenia prania, co mnie wpienia bo musze wtedy isc i wylaczyc pralke, bo samoistnie przestaje przypomiac cos po 15 minutach, no i nie ma przydatnej dla mnie w poprzedniej pralce funkcji połowy wkładu. czasem chce zrobic szybka przepierkę z mała ilością ciuchów, a tu klops. Poza tym bardzo OK.

U mnie w tej Candy jest tylko jeden sygnał dźwiękowy, krótki

i sam się wyłącza.

GGGosik, czy nie wiesz czy ten model pralki, który masz był również w kolorze niebieskim zamiast pomarańczowego? Bo właśnie się w którymś sklepie zachwyciłam podobną, niebieską, ale z wyświetlaczem właśnie - a igdzie na necie nie mogę jej znaleźć :x

Tzn pralka jest biała :) a wyświetlacz pomarańczowy.

ok, niby jestem blondynką z natury (ciemną) ale tyle, że biała to widzę hihi. Chodzi mi właśnie o wyświetlacz i inne dodatki (m.in.pokrętło). Zanotowałam w sklepie ten model, ale prawie jestem pewna (i koleżanka oglądająca ze mna też), że było z wyświetlaczem. więc...hmmmm....

http://www.katalog.avans.pl/img/avans/getProductPhoto.php?photo_id=157105

ok, niby jestem blondynką z natury (ciemną) ale tyle, że biała to widzę hihi. Chodzi mi właśnie o wyświetlacz i inne dodatki (m.in.pokrętło). Zanotowałam w sklepie ten model, ale prawie jestem pewna (i koleżanka oglądająca ze mna też), że było z wyświetlaczem. więc...hmmmm....

http://www.katalog.avans.pl/img/avans/getProductPhoto.php?photo_id=157105

Ja mam inny model, inny wyświetlacz (jeden i w poziomie) i nic nie jest niebieskie, nawet pokrętło. Musisz dokładnie sprawdzić numer tej pralki,

ja też jak chciałam kupić, to sprawdzali kilka razy, bo podobno

jest inna Candy z podobnymi numerami.

Przyjrzyj się dokładnie tej, której zdjęcie wstawiłam (ja mam identyczną)

i jej numerom, i jeśli chcesz taką samą, to musisz tak w sklepie poprosić.

Okazuje się, że Candy robi specjalne modele dla różnych sklepów, np. Saturna, Avansa. Wtedy te pralki wyglądają inaczej, mają inne funkcje, etc. No i ta moja wypatrzona jest z takiej serii właśnie. Na necie nie do wytropienia.

A to nie wiedziałam.... Ja znalazłam w internecie i zamówiłam

w hurtowni agd koło mnie. :)

A co sądzicie o takich pralkach jak whirpool, zelmer, amica? Cena troszkę niższa.. a jakość?

rodzice od 5 lat mają amicę i nic się nie popsuło. jest prosta w obsłudze i nie wiem czy nawet nie pierze lepiej niż nasza LG. poza tym ma funkcję odpompowania wody w razie awarii, czego LG nie ma, w ogóle mało pralek to ma. już raz mi była potrzebna ta funkcja, po awarii prądu, jak zaczęli "migać" prądem i pralka zgłupiała, a była pełna wody.

Moi rodzice użytkują od kilku lat Amicę, ale niestety czesto są z nią problemy - albo jakoś dziwnie bęben się tłucze przy wirowaniu, albo się wyłącza z byle powodu. Na szczęście tata jest złota rączka więc zazwyczaj wystarcza, że sam ja rozkręci i coś podreperuje. Ostatnio sprzedawca AGD powiedział mi, że to wina słabej elektroniki we wszystkich Amicach - jak jej jest więcej (a teraz w prawie każdej pralce tak jest), to awarie dośc czeste.

• 2 weeks później...

Witam,

pomóżcie mi w wyborze prali 40cm głębokości.

Po namyśle zdecydowałem się na:

SIEMENS WS10460PL ok.1530zł http://www.topmarket.pl/pralki/SIEMENS_WS_10_X_460_PL.php

albo

BOSCH WLX20460PL http://www.sirius.pl/audio_video/towar_cennik_726/towar_karta_47653/Pralka_Bosch_WLX_20460PL__wysylka_w_24_za_80zl.html

Parametry mają podobne: A+C, 1000 obr, 0,76kWh / 40litrów, programy te samo tylko inaczej nazwane.

Zastanawiam się tylko, która firmę wybrać? Niby działają jako wspólnie, ale która ma lepszy serwis? Gdzie częsci są tańsze? Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że własnie niby Siemens droższy w tych sprawach?