Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WAZNE! Jutro mam za to zaplacic, pomocy!!!

a_kasiek

Recommended Posts

no wiec tak- Lazienka ma 4,5 m2, plytek poszlo ok 30 metrow, przerobki- jedno gniazdko, skuwanie poprzednich plytek, wylewka. kilka niedociagniec dosyc widocznych. Pan zarzyczył sobie 2500 zl (bez białego montażu). czy to nie jest zbyt wygórowana cena??? dodam , że to podkarpacie

Z góry dziękuje

Policz tak, podłoga tani fliziarz bierze ok 30 zł za metr kwadratowy, drogi 40 45,

ściana jest droższa , tani 35 zł , a drogi 50-55. Jeśli układa karo to trochę drożej, jeśli projekt jest wyrafinowany a fliziarz jest artystą to cena za metr kwadratowy może sięgać 80 zł, ale wtedy mowy nie ma o niedoróbkach.

Nie wiem ile kosztuje skucie starych płytek i przygotowanie podłoża wyrównanie etc.

ja mysle ze 2300 byloby ok , no bo ja sobię liczę po płytkach, poszło 30 metrow , licząc po 50 zl to wychodzi 1500 zł, no ale wiadomo - przy półkach wiecej zabawy, wnęce też no to oki- 400-więcej (na moje nieznające się oko) zostaje wylewka, rownanie ścian i kontakt- 2300 w sam raz :) aaaa no i niedociągnięcia to minus i wychodzi max 2200

Nie znam się na obecnych cenach, ale ...

Facet liczył 50 zł za skucie i układanie nowych płytek. Doszły inne "wodotryski", a to, wiadomo, kosztuje najdrożej. Tak jak z blachą na dach czy dachówką: może i tania, ale wszystkie dodatki robią cenę. O wnękach i półkach nie decydowałaś "w praniu", a jeżeli nawet, to przed wykonaniem należało zapytać o koszt. Ale mówi się, ze mądry Polak ...

Jeśli gościu dobrze wykonał swoją robotę, jesteś zadowolona i masz na tyle kasy, to płać. Jeśli nie, to możesz trochę potargować, ale bez przesady. Mąż za granicą nie powinien mieć pretensji, bo nieobecni racji nie mają ;)

Pozdrawiam

Monika

PS. Krakowskim targiem zaproponuj 2300, a zapłać 2400. I uważaj - nie zapłacisz to gościu gotów skuć Ci łazienkę. I wtedy nie weźmie nic.

no wiec:

skucie płytek ściana+posadzka, położenie płytek ściana+ posadzka- 28m2= 1400zł

wyrównanie ścian- 150 zl

wykonanie półek regips+ płytki= 700 zł

wylewka+ skucie kleju posadzka= 100 zł

położenie sylikonów łazienka, kuchnia, przedpokój

odnowienie spoin przedpokój plus kuchnia

montażl listwy przejściowej łazienka przedpokój

wykonanie ramki pod lustro =250 zl

Gość M@riusz_Radom
I uważaj - nie zapłacisz to gościu gotów skuć Ci łazienkę. I wtedy nie weźmie nic.

Dobry stomatolog kosztuje, i to zapewne więcej niż te 2500 PLN. No i rączkę można połamać a wtedy ciężko się płytki układa ....

Takie rady to zatrzymaj proszę dla siebie ..

Cena wydaje się rozsądna tak więc nie kombinuj ;)