magpie101 21.09.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Poszukuje ekspresu przelewowego z programatorem czasowym i do dotego musi byc w czarnym kolorze.Moze ktos z forumowiczow posiada taki i jest zadowolony, wiec bylabym wdzieczna za namiary na firme i model. Kilka godzin spedzilam na szukaniu ale jak jest programator to kolor nie taki, a czarne znowu sa bez programatora. Dodam, ze cisnieniowy nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.09.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Posiadam, jest koloru czarnego, firmy DeLonghi (BCO 264). Ma tylko jedną wadę - jest to ekspres kombinowany, oprócz przelewowego jest również druga funkcja - ciśnieniowy - taki kombajn. Mógłby być? Aha - jest dobry http://www.ekspresydelonghi.edu.pl/bco264.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.09.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Bardzo fajny ten ekspres, tylko zastanawiam sie czy jest sens wydawac kase jak kawki z cisnieniowego nie lubimy. Uwazam, ze kawa z przelewowego smakuje najlepiej (wedlug mnie oczywiscie). Moze ktos jeszcze mi cos podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 23.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ... kawki z cisnieniowego nie lubimy... to polubcie takie Cappuccino z dużą pianką mmmm, albo Macchiato... więcej tutaj: http://www.espresseria.pl/index.htm Rano używam przelewowego, cały dzbanek obalamy, a tak pod wieczór właśnie coś smakowitego z fajnym ciasteczkiem. Dopóki nie miałem tego z programatorem, to używałem normalnego przelewowego podłączonego do zwykłego gniazdkowego programatora. Dodatkowo maszyna do pieczenia chleba z programatorem i rano - świeża kawka i świeży chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.09.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Super jest ta stronka o kawce - bardzo dziekuje. A co do ekspresu to chyba mnie namowiles na ten co Ty masz, sprawdzalam cene i nie jest tragiczna, a kawka z cisnieniowego moge poczestowac gosci i sami moze tez sie do niej przekonamy. Napisz jeszcze jak dlugo uzytkujesz swoj model ekspresu i czy nie ma z nim problemow.Moge prosic o namiary na maszyne do chleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.09.2008 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ten ekspres DeLonghi mamy miesiąc z hakiem, używam dość intensywnie (jak to bywa z nową zabawką) - bez zastrzeżeń. W robocie używałem tez DeLonghi, ale tylko ciśnieniowy - i też OK. To do chleba - kupione w Media Markt (a może w Euro AGD - nie pamiętam): http://www.moulinex.pl/products/electrical-cooking/breadmakers/homebread-xxl.htm Wyśmienita zabawa z tym chlebem A jak smakuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Ekspres dzisiaj zamowilam, bedzie za kilka dni, troche bylo z tym znalezieniem tego modelu klopotu ale w koncu sie udalo. Cpt_Q jeszcze raz dziekuje za namiary na model ekspresu, bo dotychczas nie wiedzialam, ze sa takie cuda 2w1 i pewnie bym kupila zwyczajna przelewowke i osobno cisnieniowy i mialabym pelno graciorow na blatach w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 31.10.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Ekspres dzisiaj zamowilam, bedzie za kilka dni... No teraz czas na skompletowanie małych filiżaneczek do espresso (normalny kubek nie wejdzie pod zaparzacz ciśnieniowy), dzbanuszka do spieniania mleka, no i oczywiście dobrej KAWY teraz jadę na Segafredo, poprzednio testowałem Illy, zwracaj uwagę, czy jest do espresso, nie każda mielona się nadaje. Ale o tym pewnie na Espresserii sobie poczytałaś Życzę uciechy i tego aromaaatu! - mmm - zaraz lecę sobie zrobić http://users.telenet.be/honeybee1/koffie_drinken2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts