Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EKSPRES do kawy przelewowy

magpie101

Recommended Posts

Poszukuje ekspresu przelewowego z programatorem czasowym i do dotego musi byc w czarnym kolorze.

Moze ktos z forumowiczow posiada taki i jest zadowolony, wiec bylabym wdzieczna za namiary na firme i model.

Kilka godzin spedzilam na szukaniu ale jak jest programator to kolor nie taki, a czarne znowu sa bez programatora. Dodam, ze cisnieniowy nie wchodzi w gre.

... kawki z cisnieniowego nie lubimy...

to polubcie :) takie Cappuccino z dużą pianką mmmm, albo Macchiato...

więcej tutaj:

http://www.espresseria.pl/index.htm

Rano używam przelewowego, cały dzbanek obalamy, a tak pod wieczór właśnie coś smakowitego z fajnym ciasteczkiem.

Dopóki nie miałem tego z programatorem, to używałem normalnego przelewowego podłączonego do zwykłego gniazdkowego programatora. Dodatkowo maszyna do pieczenia chleba z programatorem i rano - świeża kawka i świeży chlebek :D

Super jest ta stronka o kawce - bardzo dziekuje. A co do ekspresu to chyba mnie namowiles na ten co Ty masz, sprawdzalam cene i nie jest tragiczna, a kawka z cisnieniowego moge poczestowac gosci i sami moze tez sie do niej przekonamy. Napisz jeszcze jak dlugo uzytkujesz swoj model ekspresu i czy nie ma z nim problemow.

Moge prosic o namiary na maszyne do chleba.

Ten ekspres DeLonghi mamy miesiąc z hakiem, używam dość intensywnie (jak to bywa z nową zabawką) - bez zastrzeżeń.

W robocie używałem tez DeLonghi, ale tylko ciśnieniowy - i też OK.

To do chleba - kupione w Media Markt (a może w Euro AGD - nie pamiętam):

http://www.moulinex.pl/products/electrical-cooking/breadmakers/homebread-xxl.htm

Wyśmienita zabawa z tym chlebem :D A jak smakuje!

• 1 month później...

Ekspres dzisiaj zamowilam, bedzie za kilka dni, troche bylo z tym znalezieniem tego modelu klopotu ale w koncu sie udalo.

Cpt_Q jeszcze raz dziekuje za namiary na model ekspresu, bo dotychczas nie wiedzialam, ze sa takie cuda 2w1 i pewnie bym kupila zwyczajna przelewowke i osobno cisnieniowy i mialabym pelno graciorow na blatach w kuchni.

Ekspres dzisiaj zamowilam, bedzie za kilka dni...

No teraz czas na skompletowanie małych filiżaneczek do espresso (normalny kubek nie wejdzie pod zaparzacz ciśnieniowy), dzbanuszka do spieniania mleka, no i oczywiście dobrej KAWY :D teraz jadę na Segafredo, poprzednio testowałem Illy, zwracaj uwagę, czy jest do espresso, nie każda mielona się nadaje. Ale o tym pewnie na Espresserii sobie poczytałaś ;)

Życzę uciechy i tego aromaaatu! - mmm - zaraz lecę sobie zrobić :D

http://users.telenet.be/honeybee1/koffie_drinken2.gif