cava 22.09.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Wymyśliłam sobie, że oddzielę trochę salon od części kuchenno-jadalnej (nie chcę stołu w salonie) oraz przeniosę drzwi tarasowe z salonu do częsci jadalnej (bliżej kuchni i żeby mi nikt ciągle nie kursował jak sobie chcę posiedzieć w spokoju i nie patrzęć na wnoszony do domu piach ). Salon ponad 30m2 jaki był w pierwotnym planie ale ze stołem i komunikacją do drzwi tarasowych - zniknął wyszła część dzienna z kuchnią, jadalnią i kącikiem kominkowym z tv ok 18m2: http://images35.fotosik.pl/13/a49f72aecd8b30d2.jpg No mnie się podoba . Ma ktoś podobnie? Sprawdza mu się takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 22.09.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 mnie też się podoba taki układ, można zjeść w spokoju, jest kameralnie a mimo to zachowane połączenie pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 22.09.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Moim zdaniem będzie bardziej funkcjonalnie W "pokoju kominkowym" jest miejsce do siedzenia dla kilku osób, jest stosunkowo kameralnie i przestrzeń - choć w gruncie rzeczy niewielka - jest optymalnie wykorzystana. Balu z tańcami tam zapewne często urządzac nie będziesz więc sądzę, że wielkość jest w sam raz. Poza tym kuchnia jest teraz optycznie oddzielona od "miejsca wypoczynku", zrobiła się de facto większa a dzięki drzwiom do ogrodu - fajniejsza. Zaplanuj tylko zamiast krzeseł wygodne krzesło-fotele - wiesz, w kuchni się jednak najfajniej siedzi, ważne więc by było wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 22.09.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 bardzo fajny układ Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Też mi się podoba. W razie większych baletów wynosisz stół i masz duuuuuuuużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 24.09.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dzięki za opinie! Jestem upartym mułem i pewnie i tak bym zrobiła jak wymyśliłam ale Wasze wypowiedzi rozwiały szczątki moich wątpliwości. Zaplanuj tylko zamiast krzeseł wygodne krzesło-fotele - wiesz, w kuchni się jednak najfajniej siedzi, ważne więc by było wygodnie Przy stole czy przy barku? Cały pomysł podziału i "metrażożerny" barek wziął mi się właśnie z "w kuchni się jednak najfajniej siedzi" - z doświadczeń swoich wiem, ze jak już gość w dom , to czym prędzej leci do kuchni i trudno go z niej wywabić na salony. Zresztą sama też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 24.09.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Jeśli komuś nie jest potrzebne jedno duże pomieszczenie, to jest to bardzo fajne rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.09.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ale to jest jedno wielkie pomieszczenie i do tego z głową pomyślane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 24.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ale to jest jedno wielkie pomieszczenie i do tego z głową pomyślane Niby tak... ale podzielone na dwie strefy 18,5 i 11,5 m2 i nie jest w stanie spełnić takiej funkcji jaką mogłaby spełnić jedna strefa o powierzchni 30 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ale to jest jedno wielkie pomieszczenie i do tego z głową pomyślane Niby tak... ale podzielone na dwie strefy 18,5 i 11,5 m2 i nie jest w stanie spełnić takiej funkcji jaką mogłaby spełnić jedna strefa o powierzchni 30 m2. no pewno że trzy strefy po 30m2 czyli razem 90m2 bedą miały swoje plusy: przestronność, reprezentacyjność,wygoda ale maja i wady koszt inwestycji i eksploatacji wiekszy od wariantu prezentowanego. W życiu nie ma coś za nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 24.09.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Stolik zasłania wyjście na taras. Będziesz się wciskać zarówno do "pokoju kominkowego" jak i na taras. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 24.09.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Stolik zasłania wyjście na taras. Będziesz się wciskać zarówno do "pokoju kominkowego" jak i na taras. pozdrawiam Nie będę na trasie korytarz - drzwi balkonowe jest ok 120-130cm przejścia. Między ścianą z oknami a ścianką na środku jest 150cm, , miedzy ścianką a ściną kominkową 165cm. Ta wersja jest już przeliczona i obmierzona przez architekta wnętrz. Mam w obecnym mieszkaniu przejście 108cm z holu do kuchnio-jadalni i ... słoń by się zmieścił. (Bo w mojej pierwotnej koncepcji faktycznie musiałabym się przeciskać , za to jaki mi duuużyyy salooon został. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts