Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pruszynski Kron

tom soyer

Recommended Posts

WItam.

Moje zdanie jest takie, że na zdjęciach wygląda super. Nie widziałem niestety w rzeczywistości. Przez analogię może być jak z Kami. Na zdjęciach wygląda świetnie, jedna z najładniejszych, w rzeczywistości w hurtowni zobaczyłem coś zupełnie innego!?!

Ale to tylko moje zdanie, opinia... a to jeszcze nic nie znaczy.

Sebastian

• 1 month później...
Gość stan-lay

Rewelacja!! Od tygodnia mam na dachu blachę Kron 400 , kolor ceglasty i jestem zachwycony. Wygląda moim zdaniem dużo lepiej niż Kami i Rapid firmy Plannja , które wczesniej brałem pod uwagę.Jednak ogólna estetyka dachu zależy też od innych spraw ,np. od kąta pochylenia połaci dachowej, u mnie jest 40 st. i pod tym kątem prezentuje się doskonale. Do tego jest to nowy model, więc na pewno dokładniej zrobiony.

Do tego dochodzi dobra cena.Polecam.

Rewelacja!! Od tygodnia mam na dachu blachę Kron 400 , kolor ceglasty i jestem zachwycony. Wygląda moim zdaniem dużo lepiej niż Kami i Rapid firmy Plannja , które wczesniej brałem pod uwagę.Jednak ogólna estetyka dachu zależy też od innych spraw ,np. od kąta pochylenia połaci dachowej, u mnie jest 40 st. i pod tym kątem prezentuje się doskonale. Do tego jest to nowy model, więc na pewno dokładniej zrobiony.

Do tego dochodzi dobra cena.Polecam.

Ja mam 40° :) a jak wygladalby na kopercie z wykuszami?

na razie krona widzialem tylko na prostym dwuspadowym dachu

Jak oceniasz jakosc wykonania, latwosc skladania, montaz ...?

Gość Stan-lay
Moi dekarze kładli ten model po raz pierwszy, na początku trochę krecili nosami ale efekt końcowy jest zadawalający.Blacha jest produkowana od niedawna , więc jest wykonana z dużą dokładnością Najlepiej jednak by było, gdybyś zobaczył Krona gdzieś na dachu, wtedy najłatwiej wyrobić sobie właściwą opinię. Nie będzie to łatwe , w mojej miejscowości ( 30 tys. mieszkańców ) jest dopiero kilka dachów pod tą blachodachówką.

• 1 year później...

Właśnie dostałem wyceny

dach bardzo prosty - 132m2, dwuspadowy 45 stopni

folia o wysokoparoprzepuszczalna+blachodachówka+gąsiory+uszczelki+ wkręty+10 arkuszy blachy+orynnowanie KANION

KRON pural - 8000 zł

KRON mat - 6700 zł

Dla porównania

Rautaruuki MAXI ELITA w powłoce puralowej 10 500 zł /bez foli i orynnowania/

Dachówka ceramiczna

ROBEN kasztan + folia wysokopararoprzepuszczalna /bez orynnowania/ 7700 zł

Co sądzicie?

• 1 month później...
Mam już KRONA na dachu od miesiąca, w/g mnie wygląda super, gąsiory tylko jakoś mi nie dawały spokoju, dach 45 stopni i trzeba te gąsiory bardzo podginać, teraz jak tak myślę to nie wiem czy nie warto było zrobić gąsiorów jako obróbek blacharskich, trochę kasy by zostało a efekt pewnie ten sam, ale jak już są to niech będą.