Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eko-groszek z Kazachstanu

FRANKBUD

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś kiedykolwiek używał eko-groszku z Kazachstanu ?

Zastanawiam się nad zakupem takiego workowanego groszku z firmy Ekopal z Mikołowa i nie jestem pewny jakości takiego węgla.

http://www.ekopal.biz

Sprzedają go na kilku składach na śląsku i oczywiście sprzedawcy zachwalają, że lepszy niż polski, jednak ja nie jest przekonany.

Bardzo proszę o Waszą opinię lub też poradę i polecenie innego sprzedawcy, gdyż w ostatnich dwóch latach mocno się nadziałem ( z KWK Chwałowice ) i chcę teraz kupić coś dobrego.

• 5 months później...
Zakupiłem ostatnio testowo 3 tony ekogroszku luzem i niestety po 3 tygodniach reklamowałem go. W palnenisku robiły się sklejone kule żużlu które nie opadały do zbiornika na popiół trzeba było 2x dziennie rozbijac ręcznie, bardzo duża ilość żużlu i kamieni w węglu. Po 4 zerwanych zawleczkach w podajniku zadzwoniłem zareklamowałem i o dziwo bez problemu węgiel został przyjęty z powrotem. Jak się dowiedziałem na miejscu ekogroszek sprzedawany w Ekopalu jest surowcem z którego oni produkują ekogroszek workowany i za który dają gwarancję, to co trafia luzem do klienta a nie do końca o tym informują jest tylko surowcem który dostają z kopalni z bardzo dużą ilością kamieni brył węgla powyżej 5 cm i miału.

witam,

ja kupiłem finalnie kilka ton pakowanego eko groszku z firmy ekopal i był fatalny.

spieki były tak ogromne, że w sumie wyciągałem z pieca tyle samo co do niego włożyłem, a temperatury z niego nie było w ogóle.

wszystkie zmiany ustawień nic nie pomagały, dlatego nie polecam.

ja musiałem kupić nowy eko groszek, który mieszałem z tym starym, aby w ogóle to spalić. ogólnie straszny syf.

• 2 years później...