FRANKBUD 22.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam, Czy ktoś kiedykolwiek używał eko-groszku z Kazachstanu ?Zastanawiam się nad zakupem takiego workowanego groszku z firmy Ekopal z Mikołowa i nie jestem pewny jakości takiego węgla.http://www.ekopal.biz Sprzedają go na kilku składach na śląsku i oczywiście sprzedawcy zachwalają, że lepszy niż polski, jednak ja nie jest przekonany. Bardzo proszę o Waszą opinię lub też poradę i polecenie innego sprzedawcy, gdyż w ostatnich dwóch latach mocno się nadziałem ( z KWK Chwałowice ) i chcę teraz kupić coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 a jak jest jego cena i wartość opałowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_sziwa 22.09.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Moze glupie pytanie zadam, ale czy zastanawialiscie sie nad tym po co dofinasowuje sie te wszystkie kopalnie w Polsce, tyle sie kasy pcha w gornictwo itd. skoro potem trzeba sprowadzac wegiel z Nowej Zelandii albo Kazachstanu bo tanszy ??? Ktos mi wyjasni ten fenemen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.09.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 to proste... jak rząd nie dofinansuje kilofków to zapakują się w autobusy, przyjadą do wawy i będą palić opony na ulicach i napier$%#alać kostką brukową po szybach URM - to wskazywałoby, że niestety nie żyje się lepiej i nici z prezydentury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FRANKBUD 22.09.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Cena jest podobna do Polskiego, w Mikołowie 670 zł/1t pakowanego po 25KG.Mają go bez problemu na składzie. Parametry są podobne do polskiego groszku, można je zobaczyć na ich stronie http://www.ekopal.biz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ... Bardzo proszę o Waszą opinię lub też poradę i polecenie innego sprzedawcy ... ostatnio Gruzja jest trendy ... moze poszukać gruzińskiego paliwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenart 13.03.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Zakupiłem ostatnio testowo 3 tony ekogroszku luzem i niestety po 3 tygodniach reklamowałem go. W palnenisku robiły się sklejone kule żużlu które nie opadały do zbiornika na popiół trzeba było 2x dziennie rozbijac ręcznie, bardzo duża ilość żużlu i kamieni w węglu. Po 4 zerwanych zawleczkach w podajniku zadzwoniłem zareklamowałem i o dziwo bez problemu węgiel został przyjęty z powrotem. Jak się dowiedziałem na miejscu ekogroszek sprzedawany w Ekopalu jest surowcem z którego oni produkują ekogroszek workowany i za który dają gwarancję, to co trafia luzem do klienta a nie do końca o tym informują jest tylko surowcem który dostają z kopalni z bardzo dużą ilością kamieni brył węgla powyżej 5 cm i miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.03.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 z doświadczenia ... nie wiem jaki akurat jest ekogroch oferowany pod tym linkiem , ale uważajcie - jeśli cena jest podejrzanie niska pytajcie od razu czy to nie brunatny ekogroch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FRANKBUD 13.03.2009 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 witam, ja kupiłem finalnie kilka ton pakowanego eko groszku z firmy ekopal i był fatalny.spieki były tak ogromne, że w sumie wyciągałem z pieca tyle samo co do niego włożyłem, a temperatury z niego nie było w ogóle.wszystkie zmiany ustawień nic nie pomagały, dlatego nie polecam. ja musiałem kupić nowy eko groszek, który mieszałem z tym starym, aby w ogóle to spalić. ogólnie straszny syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek24 30.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Ja paliłem Kazachstanem i bez zastrzeżeń. Natomiast opałem z kopalni Ziemowit nieszło palić w piecu tłokowym, dodatkowo śmierdziało smołom w kotłowni. Edytowane 30 Lipca 2011 przez mirek24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts