Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oliwkowe gniazdko na poddaszu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kochana!!!! jesteś genialna, że tez ... niby najprostsze rozwiązania, a mi tak trudno coś wymyślić. Pieknie się będzie to komponowało.....już widzę te poduszki.... ach jak romantycznie ..... :D

Na "parapecie" którym obecnie jest płyta osb :oops: , ma być juz całkiem niedługo parapet drewniany, szeroki na 40 cm (ta półka ma szer.35 cm) i gruby na 4 cm. Pod półką jest grzejnik i tu pojawia się mały problem - tzn. problem dla mnie, ale może się okazać, że znowu jest jakieś genialne rozwiązanie na które ja jeszcze nie wpadłam. Jak zrobić, żeby wszystko ładnie wyglądało, a przy tym było praktyczne???? Ciepłe powietrze musi mieć upust, a dodatkowo musi być większe dojscie do termostatu. Ja dotychczas wymyśliłam dwa rozwiązania:

1. zrobić na całej powierzni parapetu dziury wyrzynarka, a z boku jakąś klapkę do termostatu,

2. wyciąć dwa większe pola i zamontować w nich kratkę wyjmowaną w razie potrzeby

pierwszy pomysł jest wg mnie lepszy bo nie chciałabym mieszać drewna z kratką, którą nawet jak się pomaluje to zdolne paluszki mojego synka podrapią. Z drugiej jednak strony takie dziurki to znakomite miejsce do wrzucania bezpowrotnie flamastrów, kredek, jedzenia :o ochhhh te pomysły dzieci.

Hmmmmm.....chociaż teraz jak tak się rozpisałam to przyszło mi do głowy trzecie rozwiązanie. Zrobić z drwna z dziurkami, bez klapki z boku, tylko całość podnoszona na zasadzie wieka w skrzyni. ...... ciekawe czy ktokolwiek ma tak bujną wyobraźnię jak ja, że zrozumie co mi chodzi po głowie :roll: :D 8)

czuję nosem, że ten rok będzie o niebo lepszy dla Nas wszystkich........ powodzenia

• 1 month później...

Dzięki dziewczyny za pamięć, niestety nie mam ostatnio ani czasu ani weny twórczej. Dziś 13 w piątek jakże szczęsliwi wróciliśmy z synkiem do domu ze szpitala, ale juz wiem że jak pediatra obejrzy nasze wyniki to nas skieruje do następnej poradni ... hmmm

a mówię, że 13 w piątek jest szczęśliwy, bo dzis odebraliśmy pieniądze ze zwrotu VATu - będzie odrobina szaleństwa :)))))))))

jak to dobrze że w marcu również 13 wypada w piątek :)))))))))

Te zdjęcia letniego ogrodu to miód na moje serce.

Śnieżna zima jest piękna, ale zdecydowanie wolę lato.

Piękny ogród, bogactwo kwiatów i ta brzoskwinia, to własna?

Stół zapisuję do ulubionych :wink:

• 3 weeks później...

w domu niestety nic się nie zmieniło... natomiast zmieniła się moja koncepcja kąciku kuchennego. Mimo tego, że nie jestem zwolenniczką otwartych kuchni na salon to u mnie raczej zrezygnuję nawet z barku, który strasznie by zagracał to malutkie miejsce. A tak w ogóle to już nie mogę się doczekać wiosny. Po pierwsze kwiaty, zieleń, ciepło, po drugie dla poprawy nastroju przemaluję salon i nie będzie już "oliwkowego" gniazdka na poddaszu. Bardzo mi się podoba ten kolor i go serdecznie polecam, ale muszę pomalować ściany farbą bardziej zmywalną i jaśniejszą, na której nie będą aż tak strasznie widoczne odciski rąk mojego kochanego dwuletniego Słońca.

Koncepcja kuchni na dziś:

http://img216.imageshack.us/img216/9278/kuchnia1.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/3531/kuchnia.png

od lewej - szuflady 40 cm (1 normalna na sztućce, dwie głębokie na kubki itp.), szafka ze zlewem 50 cm, narozna 95x95 cm (drzwiczki 50 cm - jedna półka), lodówka zabudowana 60 cm i na końcu 15 cm (na ścierki, zeszyty z przepisami itp.). Zabudowa bez żadnych farerwerków, koszy cargo, obrotowych itp. 8) 8) 8) oczywiście w miejscu tej ciemnoszarej ściany nie bedzie nic

• 4 weeks później...