majkii 22.09.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 WitamWlasnie dostalem wycene za wykonczenie podasza. Jest tego 140 m2, uklad dosc skomplikowany, 5 okien dachowych, dach 4 spadowy http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_lawendzie/m3f01942e015aeRobocizna to 87zl netto za :izolacje z welny mineralnej- 2 warstwyizolacja z foliimontaz plyt GK na konstrukcji rigistilszpachlowanie polaczen, szlifowaniegruntowanie material na clalosc 9000zl netto Firma ma autoryzacje Rygips, bardzo sie chwala gwarancja itpWarto ich brac za 150zl/m2 z materialem czy szukac dalej? Jak wygladaja ceny w okolicach Bieslka-Bialej ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 22.09.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ~50 zł netto / m 2 -gwarancją 13 lat praktyki bez napraw gwarancyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 22.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Czy ja wiem...Kraków jest - pod względem budowlanym też - bardzo drogi, my dostaliśmy ofertę za 120 zł/m2 i to juz było sporo, ale firma z konkretnymi referencjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 22.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ~50 zł netto / m 2 -gwarancją 13 lat praktyki bez napraw gwarancyjnych a jaka cześć podkarpacia ? bo będę szukał wiosną... pozdr. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 15.10.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 podciągam! Interesuje mnie centralna Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 15.10.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 chora cenaaaaaaa Ja placilem 40 zl netto w wakacjie ( a teraz kryzys to ceny powiny spac hahaa ).Osobiscie bym poszukal firmy w Niemczech z gwarancja itd... moze byc w nizeszj cenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaZgr 20.10.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Placisz za firme :)my robimy zabudowe poddaszy w cenie 45-60zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 20.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Placisz za firme :)my robimy zabudowe poddaszy w cenie 45-60zl my tez ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 23.10.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Podciągam .... Ile za samo ocieplenie poddasza? Ile za zabudowę sufitów z GK i budowę ścianek kolankowych z GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 31.10.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Twoje pytanie powinno brzmieć:" za ile znajde ekipę do ocieplenia poddasza na podkarpaciu".Odpowiedż brzmi:Znajdziesz za 25 zł/m kw nowicjuszy bez doświadczenia i to do dwuspadowego dachu ,bez lukarn,koszy itp.Znajdziesz i za 50 - 60 zł,zawodowców,do bardziej skomplikowanego dachu.Tym którym sie wydaje że to drogo proponuje popracowac przy wełnie parę dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 02.11.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Twoje pytanie powinno brzmieć:" za ile znajde ekipę do ocieplenia poddasza na podkarpaciu".Odpowiedż brzmi:Znajdziesz za 25 zł/m kw nowicjuszy bez doświadczenia i to do dwuspadowego dachu ,bez lukarn,koszy itp.Znajdziesz i za 50 - 60 zł,zawodowców,do bardziej skomplikowanego dachu.Tym którym sie wydaje że to drogo proponuje popracowac przy wełnie parę dni za 12-15 moge kłaść samą wełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 02.11.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ja pisze o całości czyli wełna 2 razy ,stelaż,paroizolacja,szpachlowanie łączeń i zakładanie taśm i narożników,szpachlowanie całości gładzią dwukrotne,szlifowanie.Z zakładaniem samej wełny jest problem bo zwykle montuje się ją nad i między stelaż a przy samym ociepleniu musisz jedną i drugą warstwe jakoś przytwierdzić żeby nie była zgnieciona czyli wchodzi w grę dodatkowy stelaż najcześciej drewniany i zamontować paroizolacje do tego stelażu a to już nie jest takie easy jak przymocowanie wełny 15 na sznurkach miedzy krokwie 17 i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 03.11.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ja pisze o całości czyli wełna 2 razy ,stelaż,paroizolacja,szpachlowanie łączeń i zakładanie taśm i narożników,szpachlowanie całości gładzią dwukrotne,szlifowanie.Z zakładaniem samej wełny jest problem bo zwykle montuje się ją nad i między stelaż a przy samym ociepleniu musisz jedną i drugą warstwe jakoś przytwierdzić żeby nie była zgnieciona czyli wchodzi w grę dodatkowy stelaż najcześciej drewniany i zamontować paroizolacje do tego stelażu a to już nie jest takie easy jak przymocowanie wełny 15 na sznurkach miedzy krokwie 17 i po robocie. ja o tym wiem prawda jest tez taka, ze zbytnio zadnych dystansów drewnianych (aby robić dylatacje) nie potrzeba. jeśli wełna jest za ciasno- i tak nic nie da; a jeśli jest luuz- to i tak sama spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 03.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 nie chodzi o dylatacje ale o ruszt drewniany który podtrzyma wełnę znajdującą się między krokwiami i między który dasz w poprzek drugą,cieńsza warstwę wełny i do którego przytwierdzisz paroizolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 05.11.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 nie chodzi o dylatacje ale o ruszt drewniany który podtrzyma wełnę znajdującą się między krokwiami i między który dasz w poprzek drugą,cieńsza warstwę wełny i do którego przytwierdzisz paroizolacje powtarzasz sie ; ) napisałem: "ja o tym wiem" odnośnie dystansów do wełny- to juz tak osobno napisałem wełne mozna też kłaść bez stelaża- mocować sznurkiem... (nie wnikajmy już w grubość wełny) ale jeśli robie pod płyty- to owszem, najpierw stelaż potem wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 06.11.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam . Jakiś czas temu w okolcy Poznania płaciłam 40 zł za m2. Już wtedy wydawało mi się tanio. Ale z braku kasy zaryzykowałam i nie żałuję. Profesjonalne i szybkie wykonanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 11.11.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Wybacz Osek ale nie rozumiem twoich wywodów i ty pewnie nie rozumiesz moich.ale nie przejmuj się.Jak Na początku lat90 ych zaczynałem swoją przygode z budownictwem tez mi sie wydawało, że wiem wszystko.Na poczatek polecam lekture : d y l a t a c j a - budynki i ich elementy doznają przemieszczeń poziomych i pionowych. Przemieszczenia te mogą powodować zmiany pierwotnych wymiarów lub zmiany kształtu geometrycznego. Przemieszczenia te mogą być wywołane przez: wiatr, temperaturę, skrócenie lub wydłużenie elementów, osiadanie budynku oraz skurcz betonu Prze-mieszczenia powodują zmiany geometryczne płyt i ścian, są przyczyną ich uszkodzeń w postaci rys i pęknięć. Aby uniknąć powstawania rys i pęknięć lub ograniczyć przemieszczenia wykonuje się specjalne szczeliny - dylatacje , dzielące ściany i stropy (płyty) na mniejsze odcinki. Szczeliny te umożliwiają konstrukcji i elementom przemiesz-czać się bez szkodliwych następstw . Gdy może wystąpić nierównomierne osiadanie budynku z powodu różnej nośności gruntu pod fundamentem lub nierównomiernego obciążenia należy zastosować dylatację przecinającą budynek na całej wysokości wraz z fundamentem, ze względu na wpływy termiczne budynek dzieli się zwykle przerwami dylatacyjnymi na jego wysokości ponad fundamentem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymczyk 12.11.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 115 zł netto za m2 z materiałem (podwójna płyta ogniowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkanty 16.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 48zł/m2 zestaw pod malowanie, woj lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 18.11.2008 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ja za robociznę płace 37 zł(ocieplenie, stelaż,płyta k-g i przygotowanie pod malowanie). umowe podpisałam na marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts