Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykonczenie poddasza- welna plus plyta GK 150zl/m2

majkii

Recommended Posts

Dostałam 2 oferty:

Podwójna wełna - 15+5 cm, folia, płyty kg, szpachlowanie itp. Dach dwuspadowy 260 m2, 2 duże lukarny, okolice Opola.

pierwsza - z materiałami wykonawcy - 120/m2 brutto

druga - robocizna 33 zł/m2 brutto, grubsze materiały czyli płyty, wełna, stelaże, folia - kupuję ja; gwoździe, wieszaki itp drobnicę zapewnia wykonawca.

Mam wrażenie, że materiały nie kosztują 87 zł/m2 - a może się mylę?

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Firma ma autoryzacje Rygips, bardzo sie chwala gwarancja itp

Warto ich brac za 150zl/m2 z materialem czy szukac dalej?

Jak wygladaja ceny w okolicach Bieslka-Bialej ?

pozdr.

jeśli mają certyfikat Regipsa i jeszcze robią na Regipsie to masz materiały i jakość pierwsza klasa i nie można tego porównywać to pana Kazia co robi z profili blaszanych o grubości 0,44. Stabilność perforowanych profili Regips jest najlepsza, płyta też ma dobry frez, do tego Regips przeszkala wykonawców i stara się aby robili zgodnie ze sztuką.

Regips przy autoryzowanych ekipach, daje dożywtonią gwarancję

Z reguły wykanczanie po kimś kosztuje drożej ale to chyba normalne .Myśle że ok 10 zł za same łączenia lub 20zł za szpachlowanie łacznie całych płyt na gotowo pod malowanie to dobra cena.Ale wiele zależy od stanu wykonania przez poprzedników(koniecznośc poprawiania,prostowania itp),ilości łączeń wymagających taśm narożnych,metrażu (opłacalnosć) i rejonu (rozpiętość cenowa).

Gość Piotr Wlezień

To może kogoś znacie kto wziął by robotę w Tarnowie. Ocieplenie poddasza i płyty GK ok 120 m2, oraz płyty GK na ścianach ok 250 m2

Piotrek

komplet pod malowanie za 37zł/netto

• 2 weeks później...
Wybacz Osek ale nie rozumiem twoich wywodów i ty pewnie nie rozumiesz moich.ale nie przejmuj się.Jak Na początku lat90 ych zaczynałem swoją przygode z budownictwem tez mi sie wydawało, że wiem wszystko.Na poczatek polecam lekture :

d y l a t a c j a - budynki i ich elementy....

Pozdrawiam

:wink:

jako student PG, który własnie stoi przed wyborem tematu pracy dyplomowej.... wiem co to jest dylatacja :p z norm i cech materiałów też umiem korzystac :D

zalozmy- oboje nie do końca sie zrozumieliśmy ; )

pozdrawiam :wink:

Może podpowie ktoś ile trzeba zapłacić za saomo szpachlowanie płyt gipsowych. Zakładamy, że ocieplenie i płyty już są. Chodzi mi o przygotowanie poddasza pod malowanie.

samo szpachlowanie płyt 10-12zł

• 2 weeks później...
Dostałam 2 oferty:

Podwójna wełna - 15+5 cm, folia, płyty kg, szpachlowanie itp. Dach dwuspadowy 260 m2, 2 duże lukarny, okolice Opola.

pierwsza - z materiałami wykonawcy - 120/m2 brutto

druga - robocizna 33 zł/m2 brutto, grubsze materiały czyli płyty, wełna, stelaże, folia - kupuję ja; gwoździe, wieszaki itp drobnicę zapewnia wykonawca.

Mam wrażenie, że materiały nie kosztują 87 zł/m2 - a może się mylę?

welna 15 (kamienna) ok. 17zl netto

welna 5 (kamienna) ok. 6 zl netto

profil 16 zl netto

uchwyty 2,6 netto

folia paroizolacyjna 2,2 netto

plyta G/K og. 6,80 netto

szpachel spoinowy 1,4 netto

nie wliczam szpachli finisz. wkretow tasm itp.

ceny dla 1metra kwadratowego

moga byc male korekty

i jesli "powiezyc" komus ten material za 33 zł to bym sie zastanawial.

idąc tym tokiem myślenia to jak masz problem z zębem to nie idziesz do dentysty tańszego niż za 2000zł (chyba tyle kosztuje implant), bo przecież nie powieżyłbyś zęba komuś kto bierze 100zł. A ile powinien brać mechanik, u którego zostawiasz samochód? Takich klientów to tylko pozazdrościć.... chyba, że jesteś usługodawcą

Ciekawe za ile ci fachowcy robili wcześniej przed tym bumem budowlanym?

Znawcy żeby ci to powiedzieć musieliby widzieć to poddasze,z ilu pomieszczeń się składa,jaki kształt mają sufity,ile okien itp."Znawcy" - sprzedawcy na podstawie metrażu i norm zużycia mogą ci wyliczyć w miarę dokładnie ilość płyty,profili C , blachowkrętów,taśmy (na połaczenia proste),folii i "gipsu" (w zależności od sposobu wykończenia).Ale jeśli jest dużo nieprostokątnych powierzhni niektórych materiałów zużywa sie więcej.Wieszki,profile U,taśmy z wkładką,narożniki alu itp liczy się po oględzinach.Znając zużycie potrzeba jeszcze ceny poszczególnych materiałów a te sie mogą różnić.Na tym forum nieraz uciekano sie do przybliżonej kalkulacji kosztu m kwadratowego poddasza wiec można poszukać.