aniahubi 18.11.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dostałam 2 oferty:Podwójna wełna - 15+5 cm, folia, płyty kg, szpachlowanie itp. Dach dwuspadowy 260 m2, 2 duże lukarny, okolice Opola.pierwsza - z materiałami wykonawcy - 120/m2 brutto druga - robocizna 33 zł/m2 brutto, grubsze materiały czyli płyty, wełna, stelaże, folia - kupuję ja; gwoździe, wieszaki itp drobnicę zapewnia wykonawca.Mam wrażenie, że materiały nie kosztują 87 zł/m2 - a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.11.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A jaka wg ciebie powinna być uczciwa stawka za robociznę? Moze ktoś jeszcze ma wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Firma ma autoryzacje Rygips, bardzo sie chwala gwarancja itp Warto ich brac za 150zl/m2 z materialem czy szukac dalej? Jak wygladaja ceny w okolicach Bieslka-Bialej ? pozdr. jeśli mają certyfikat Regipsa i jeszcze robią na Regipsie to masz materiały i jakość pierwsza klasa i nie można tego porównywać to pana Kazia co robi z profili blaszanych o grubości 0,44. Stabilność perforowanych profili Regips jest najlepsza, płyta też ma dobry frez, do tego Regips przeszkala wykonawców i stara się aby robili zgodnie ze sztuką. Regips przy autoryzowanych ekipach, daje dożywtonią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 23.11.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 komplet pod malowanie za 37zł/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 24.11.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 gdzie żeś to wyczytał o tej dożywotniej gwarancji ?poddasze to nie zapalniczka zipper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.11.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Może podpowie ktoś ile trzeba zapłacić za saomo szpachlowanie płyt gipsowych. Zakładamy, że ocieplenie i płyty już są. Chodzi mi o przygotowanie poddasza pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 25.11.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Z reguły wykanczanie po kimś kosztuje drożej ale to chyba normalne .Myśle że ok 10 zł za same łączenia lub 20zł za szpachlowanie łacznie całych płyt na gotowo pod malowanie to dobra cena.Ale wiele zależy od stanu wykonania przez poprzedników(koniecznośc poprawiania,prostowania itp),ilości łączeń wymagających taśm narożnych,metrażu (opłacalnosć) i rejonu (rozpiętość cenowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Piotr Wlezień 29.11.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 To może kogoś znacie kto wziął by robotę w Tarnowie. Ocieplenie poddasza i płyty GK ok 120 m2, oraz płyty GK na ścianach ok 250 m2 Piotrek komplet pod malowanie za 37zł/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 13.12.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Wybacz Osek ale nie rozumiem twoich wywodów i ty pewnie nie rozumiesz moich.ale nie przejmuj się.Jak Na początku lat90 ych zaczynałem swoją przygode z budownictwem tez mi sie wydawało, że wiem wszystko.Na poczatek polecam lekture : d y l a t a c j a - budynki i ich elementy.... Pozdrawiam jako student PG, który własnie stoi przed wyborem tematu pracy dyplomowej.... wiem co to jest dylatacja z norm i cech materiałów też umiem korzystac zalozmy- oboje nie do końca sie zrozumieliśmy ; ) pozdrawiam Może podpowie ktoś ile trzeba zapłacić za saomo szpachlowanie płyt gipsowych. Zakładamy, że ocieplenie i płyty już są. Chodzi mi o przygotowanie poddasza pod malowanie. samo szpachlowanie płyt 10-12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 18.12.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Mam małe pytanie,czy powierzchnia do ocieplenia poddasza jest równa powierzchni dachu czy moze to się liczy w jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 19.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Najczęściej mierzy sie "po płycie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 23.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Mam małe pytanie,czy powierzchnia do ocieplenia poddasza jest równa powierzchni dachu czy moze to się liczy w jakiś inny sposób? liczysz metry które trzeba zrobić i tyle no chyba że masz naprawde dobre serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 05.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 podciągam.. interesują mnie ceny w okolicach Szczecina... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 09.01.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 podciągam.. interesują mnie ceny w okolicach Szczecina... A. a czy mozna po wizji lokalnej? na razie nie jestem na tym etapie, zbieram informacje na ten temat.... pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 11.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Dostałam 2 oferty: Podwójna wełna - 15+5 cm, folia, płyty kg, szpachlowanie itp. Dach dwuspadowy 260 m2, 2 duże lukarny, okolice Opola. pierwsza - z materiałami wykonawcy - 120/m2 brutto druga - robocizna 33 zł/m2 brutto, grubsze materiały czyli płyty, wełna, stelaże, folia - kupuję ja; gwoździe, wieszaki itp drobnicę zapewnia wykonawca. Mam wrażenie, że materiały nie kosztują 87 zł/m2 - a może się mylę? welna 15 (kamienna) ok. 17zl netto welna 5 (kamienna) ok. 6 zl netto profil 16 zl netto uchwyty 2,6 netto folia paroizolacyjna 2,2 netto plyta G/K og. 6,80 netto szpachel spoinowy 1,4 netto nie wliczam szpachli finisz. wkretow tasm itp. ceny dla 1metra kwadratowego moga byc male korekty i jesli "powiezyc" komus ten material za 33 zł to bym sie zastanawial. idąc tym tokiem myślenia to jak masz problem z zębem to nie idziesz do dentysty tańszego niż za 2000zł (chyba tyle kosztuje implant), bo przecież nie powieżyłbyś zęba komuś kto bierze 100zł. A ile powinien brać mechanik, u którego zostawiasz samochód? Takich klientów to tylko pozazdrościć.... chyba, że jesteś usługodawcą Ciekawe za ile ci fachowcy robili wcześniej przed tym bumem budowlanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 13.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja dostalam dzisiaj wycene ne karton-gips + izolacja (welna 2 razy, stelarz, izolacja folia) 50zl/m2.System taki jak ja chce i materialy ja zalatwiam. czy znawcy moga powiedziec ile kosztuje m2- materialow nie licze plyty i welny) tylko reszta czyli stelarz, tasmy, sruby itp. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 13.01.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Znawcy żeby ci to powiedzieć musieliby widzieć to poddasze,z ilu pomieszczeń się składa,jaki kształt mają sufity,ile okien itp."Znawcy" - sprzedawcy na podstawie metrażu i norm zużycia mogą ci wyliczyć w miarę dokładnie ilość płyty,profili C , blachowkrętów,taśmy (na połaczenia proste),folii i "gipsu" (w zależności od sposobu wykończenia).Ale jeśli jest dużo nieprostokątnych powierzhni niektórych materiałów zużywa sie więcej.Wieszki,profile U,taśmy z wkładką,narożniki alu itp liczy się po oględzinach.Znając zużycie potrzeba jeszcze ceny poszczególnych materiałów a te sie mogą różnić.Na tym forum nieraz uciekano sie do przybliżonej kalkulacji kosztu m kwadratowego poddasza wiec można poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no.1 16.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 55- 60 ZL MKW NA GOTOWO OKOLICE WROCŁAWIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus11 16.01.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 okolice krakowa 30-60 z gipsowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejlipki 18.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 U mnie Pan Jurek z ekipą robi poddasze tj: wełna dwa razy 15 i 10 na podwójnym ruszcie z paroizolacją i ze szpachlowaniem za 100 PLN, oczywiście cena z materiałem. Powiem szczerze: niema do czego się doczepić. Okolice Poznania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts