Rezi 23.09.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 co do bluconectaużywam od 1,5 roku w całym kraju oczywiście najwięcej w domu, wioska pod Poznaniem pracuje wyłącznie na 3G zasięg w tym samym miejscu od 20% do 80%średnia ok 2800 kbps / 880 kbpszachwiania są ale nie spada poniżej 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 23.09.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, rowniez mam blueconnect, ale korzystam z anteny kierunkowej. Teoretycznie nie ma u mnie zasiegu 3G (do masztu Ery jest ok 8-10 km), ale z antena dziala to zupelnie dobrze (tzn jest transfer o parametrach HSDPA, czyli download osiaga 1 mbit). Sprawdz jak daleko masz do najblizszego nadajnika 3G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 24.09.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 TPSA jest "przedsiebiorca wyznaczonym" i ma oboawiazek zalozenia linii. Okazuje sie, ze w naszym kraju kazdy ma prawo miec telefon i internet takze. Żeby była jasność. TP jest operatorem krajowym, którego obowiazkiem jest świadczenie usługi powszechnej, jakim jest telefon. Teoretycznie, każdy kto złozy zamówienie na linie powinien ja otrzymać. Jak jest w rzeczywistości każdy wie. Proszęnie pisac głupot typu: "każdy musi miec ineternet". Neostrada nie jest usługa powszechną, dlatego tp nie ma obowiązku świadczenia tej usługi. Jak napisał kolega, dzięki UKE (poniekąd tak chwalonej za utrudnianie życia tp) tp woli płacić kary a nie inwestować w infrastrukturę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts