Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Projekt nowelizacji prawa budowlanego przewiduje istotne zwiększenie roli i odpowiedzialności inwestora. Będzie on odpowiedzialny m.in. za:

• sprawdzanie wykonania projektu budowlanego pod względem zgodności z przepisami techniczno-budowlanymi,

• zapewnienie nadzoru nad robotami budowlanymi przez inspektora nadzoru inwestorskiego oraz

• dokonanie wymaganych odbiorów robót budowlanych w trakcie realizacji inwestycji i przed zgłoszeniem do rejestracji zakończonych prac.(...)

:p

wreszcie ktoś się weźmie za tych marudnych inwestorów...

No tak. Jak się zaczyna budowę to ma się o wykonania projektu budowlanego pod względem zgodności z przepisami techniczno-budowlanymi pojęcie jak świnia o operze ....

Czyli kaska dla inwestora zastępczego - i to wcale niegłupie - ja sobie chwalę i to bardzo :)

Projektant będzie także ponosił pełną odpowiedzialność za uzyskanie niezbędnych opinii, uzgodnień, pozwoleń oraz wykonanie projektu zgodnie z przepisami prawa budowlanego, wiedzą oraz zgodą urbanistyczną. Jeżeli w wyniku błędów w projekcie powstaną szkody, to pełną odpowiedzialność za nie poniesie projektant.

i papraków

a inwestor za wszystko zapłaci

ciężkie czasy dla Was nastały

hi hi hi ale kicha

juz teraz Inwestorzy nie maja wielkiego pojecia o budowaniu - teraz to kazdy z Was szkoly odpowiednie konczyc musi by zaczac budowac

wieje zgroza ;)

hmmmm... ale mam mysl - moge zaczac szkolic w zakresie stolarki PVC - nio i mam dodatkowa kase za darmo ;)

wam to jak widze rabacik daje spory - poki co za friko o wszyskim mowie ;)

juz sie zastanawialem czy przypadkiem dostepu do pewnych fragmentow swej strony nie zrobic za smsa :) ale cholera nie moge strony zaktualizowac - lenistwo i hasla zapomnialem no i ftontpage cos mi sie spierniczyl :(

No tak. Jak się zaczyna budowę to ma się o wykonania projektu budowlanego pod względem zgodności z przepisami techniczno-budowlanymi pojęcie jak świnia o operze ....

Czyli kaska dla inwestora zastępczego - i to wcale niegłupie - ja sobie chwalę i to bardzo :)

Ale jak już wybudujesz swój domek to będzie się można odkuć na budowie sąsiada jako inwestor zastępczy.

Szkoda ze człowiek wie prawie wszystko o budowaniu dopiero jak wybuduje swój własny domek

:lol:

Ale jak już wybudujesz swój domek to będzie się można odkuć na budowie sąsiada jako inwestor zastępczy.

Szkoda ze człowiek wie prawie wszystko o budowaniu dopiero jak wybuduje swój własny domek

:lol:

:):) Ale na naukę nigdy nie jest za późno :)

jedno co można mądrego w linku przeczytać, to to, że biedne urzędniki odetchną, bo decyzji nie podejmą, z potencjalnym problemem bujać się będzie inwestor

no żyć nie umierać

Myślę że skończy się budowanie "metodą gospodarczą" :-(
E nieeee - będzie tylko drożej kosztować - przyroda nie lubi próżni...