araman 08.10.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Pierwszy raz po wylaniu posadzki załączyłem ogrzewanie podłogowe i na środku posadzki zrobił się garb akurat w miejscu gdzie była położona rurka do poziomowania i tam pękła posadzka. Domyślam się że żle zdylatowano przy scianach podczas wylewania. Pomieszczenie nie jest duże ok 16 m2. Zastanawiam się co zrobić. Wymysliłem że natne posadzkę w tym miejscu na jaskieś 3 cm ( wylewka jest grubsza to wiem) a póżniej wykuje bruzde do styropianu na jakieś 2 cm i wypełnie ją materiałem który będzie sie poddawał podczas pracy posadzki.Będe wdzięczny za rady tych którzy mieli podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.10.2003 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 ponawiam tylko swój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 10.10.2003 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ciekawe??????????? Nikt nie miał takiego problemu???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 10.10.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 napisałabym coś, ale nie rozumiem opisu - jaka rurka do poziomowania zatopiona w podłodze? ja w ogóle zrezygnowałam z dylatacji - a mam pomieszczenie 9.5x4.5 m - fakt, że nie mam podłogówki - jak duży to garb? czy jest pokruszony, czy wygląda jak chodnik, pod którym rośnie drzewo? prosze o dokladniejszy opis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 u mnie facet wylewał posadzki z miksokreta....zadnych rurek nie dawał, jeno naciał dylatacje w poprzek wiekszych pomieszczeń... natomaist te rurki miałam połozone na tarasie ( manufaktura budowlanców) tez pękło i podniosło sie do góry...facet naprawił, wyciął około 5 cm szerokosci na całą długość, połozył zbrojenie ( siatkę) i nie pęka .ale nie wiem jak to ma sie do pomieszczen wewnatrz...chyba tez mozna tak zrobic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 u mnie facet wylewał posadzki z miksokreta....zadnych rurek nie dawał, jeno naciał dylatacje w poprzek wiekszych pomieszczeń... natomaist te rurki miałam połozone na tarasie ( manufaktura budowlanców) tez pękło i podniosło sie do góry...facet naprawił, wyciął około 5 cm szerokosci na całą długość, połozył zbrojenie ( siatkę) i nie pęka .ale nie wiem jak to ma sie do pomieszczen wewnatrz...chyba tez mozna tak zrobic.. ...a jeżeli nie korzystał z rurek, które mu wyznaczały równy poziom od ściany do ściany to jaką metodą to robił? Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 13.10.2003 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Haczyk przepraszam ale mam wrażenie że nie rozumiesz tematu. Dylatacja musi być kiedy jest podłogówka a rurka była wyjęta ale pozostalo miejsce zaklejone później zaprawą Widzę jednak że niewiele osób może poradzić coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Rysiek laserem nanosił poziomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts