Patos 21.02.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Moje fundamenty to chudziak 10cm ława wylewana z gruchy 40cm, a w niej 6 prętów 12 mm, szerokość 50cm zewnętrzne i 60cm wewnętrzne, a na tym fundament wylany z betoniarki na zewnątrz 30cm i wewnątrz 25cm i wysokość 80cm fundament ocieplony styropianem 5cm od zewnatrz, a na to 30 cm ściana BK ocieplona 12cm styropianem.Jak narazie są tylko fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Witajcie!! mam pytanie: Wykonawca namawia mnie do fundamnetów z bloków silikatowych 18 lub 25 cm. Sciany bedą z cegły silikatowej 18 cm ocieplonej wełna. Czy ktos z was stosował już , albo słyszał o fundamentach z silikatów. Twierdzą,że jest to zgodne z norma a silikat lepiej znosi moczenie, zamarzanie itd niz bloczek betonowy. No i wytrzymałośc ma 15 lub 20.Czy to prawda??!! To w końcu tylko piasek, wapno i woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 24.02.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Kodi, u mnie fundament ma równię 24cm, przy ścianie z BK 24 (tak było w projekcie). Domek ma pow podobną do Twojego (8X11). Ława 40X60. Więc i ja uważam, że u Ciebie 38cm to trochę przesada, ale zgadzam się z tymi którzy radzą poradzić się kierownika, czy projektanta.Co do silikatów na fundament, to ja słyszałem, że lubią dużo wypić i nie nadają się na fundamenty. (może się mylę?)Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.02.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 a z jakiej klasy betonu ten fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts