Pawek budowniczy 23.09.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam serdecznie mniej lub bardziej zaawansowanych budowniczych!Pytanie mam nastepujace.mam do obsadzenia parapety wewn.marmurowe.Przyszlo ze bede musial to zrobic sam po tym jak pewien fachowiec zazyczyl sobie 150 pln za sztuke! nie wiem dokladnie jak sie do tego zabrac.prosze o podpowiedzi,rady zaznacze ze zewnetrzne juz mam zrobione.czy kladzie sie pod takim parapetem styro czy od razu na klej.z gory dzieki.pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.09.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Przyszlo ze bede musial to zrobic sam po tym jak pewien fachowiec zazyczyl sobie 150 pln za sztuke! nie wiem dokladnie jak sie do tego zabrac. skoro nie wiesz jak się do tego zabrać to skąd wiesz, że to dużo? moja rada: poszukaj innego fachowca który zażyczy sobie mniej... a poza tym dlaczego umieściłeś swój post w dziale Sondaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.09.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam serdecznie mniej lub bardziej zaawansowanych budowniczych!Pytanie mam nastepujace.mam do obsadzenia parapety wewn.marmurowe.Przyszlo ze bede musial to zrobic sam po tym jak pewien fachowiec zazyczyl sobie 150 pln za sztuke! nie wiem dokladnie jak sie do tego zabrac.prosze o podpowiedzi,rady zaznacze ze zewnetrzne juz mam zrobione.czy kladzie sie pod takim parapetem styro czy od razu na klej.z gory dzieki.pozdrawiam.Paweł Ja sam oprawiałem - ani kleju ani styropianu nie ożywałem . Metoda pierwsza - tradycyjna i praktycznie nie stosowana : Podcinasz glify na szerokość parapetu , kładziesz go , poziomujesz ( dając lekki spadek do wnętrza ) - zwykle polega to na wsunięciu pod wcięcie w oknie , podpierasz od spodu i klinujesz od góry . Przestrzeń pod parapetem wypełniasz zaprawą . W metodzie drugiej robisz t6ak samo - tylko zamiast zaprawy używasz pianki ( tak robiłem i wszystko jest OK ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts