dragasia 23.09.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 My takie wlasnie mamy plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 23.09.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Jedyny minus jaki widzę to jeśli małżonkowie pracują w zupełnie innych godzinach (np. jeden z małżonków wstaje wcześnie rano) to zanim się umyje w takiej łazience tuż przy sypialni to na pewno obudzi drugiego małżonka... Wszystko zależy od trybu życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 23.09.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Jedyny minus jaki widzę to jeśli małżonkowie pracują w zupełnie innych godzinach (np. jeden z małżonków wstaje wcześnie rano) to zanim się umyje w takiej łazience tuż przy sypialni to na pewno obudzi drugiego małżonka... Wszystko zależy od trybu życia To wtedy rzeczywiscie nie ma sensu. Jednak plusy takiej lazienki przewazaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 23.09.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Jedyny minus jaki widzę to jeśli małżonkowie pracują w zupełnie innych godzinach (np. jeden z małżonków wstaje wcześnie rano) to zanim się umyje w takiej łazience tuż przy sypialni to na pewno obudzi drugiego małżonka... Wszystko zależy od trybu życia Lazienka przy-sypialniana ma sens tylko wtedy jesli mamy do dyspozycji w domu jeszcze jedna lazienke (dla reszty rodziny, gosci itp.), wiec szanowny malzonek moze wtedy korzystac z drugiej lazienki niekoniecznie tej przy sypialni. Moj maz czesto ma wyjazdy sluzbowe i wstaje bardzo wczesnie, wtedy tez udaje sie na toaletowe sprawy do lazienki pietro nizej. Ale to jeszcze nie jest problem, problemem jest rozplanowanie tylko jednej lazienki i tylko przy sypialni, to nie sprawdzi na dluzsza mete, bo co jesli ktos znajomy bedzie u nas nocowal? Kazdy przez moja sypialnie bedzie wtedy przechodzil, zeby skorzystac z lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.09.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 jest raczej wiecej zalet niz wad. u nas nie ma okna w lazience wiec czasem dobry wentylator moze zdzialac cuda-rozumiecie o co loto .fakt ze sie budzi druga osobe korzystajac z lazienki -toaleta czy prysznic. ale bedac ciezarna nieoceniona wygoda.toaleta co chwile...w zasiegu reki spod prysznica prosto do lozka(w przenosni) i odwrotnie.nie krece sie po korytarzu,nikogo sie nie krepuje.male dziecko wygodnie umyte przeniesione do naszej sypialni.nie targam sie z wanienka,lub z mokrym dzieckiem po korytarzu.mlode mamy czesto sie o przeziebienia boja-zima przeciagi. oj mozna wymieniac dlugoooooo tyle jest zalet. tak mam w wynajmowanym domku.tu mam 3 pokoje i 3 lazienki.i nie ma problemu z utrzymaniem czystosci.serio. niestety w moim budowanym nie moglam sobie na to pozwolic. ale co sobie pouzywam tu to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.09.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 U nas jest dość ciekawie. Z półpiętra wchodzi się do pokoju nad garażem, który pełni funkcję biblioteki, mojego kącika komputerowego, stoi tu telewizor do oglądania "durnych seriali":wink: i będzie to w razie potrzeby pokój gościnny. W tym też pokoju są drzwi do naszej łazienki. Idąc dalej po schodach, wchodzimy na poddasze, gdzie są sypialnie dzieci, ich łazienka i nasza sypialnia, z której wchodzimy do łazienki, o której pisałam na wstępie. Dzięki temu możemy obejść dom dookoła, czyli wchodzimy na górę, hol, wejście do sypialni, stamtąd do naszej łazienki, z łazienki do pokoju nad garażem, stamtąd na schody i na dół Zaletą jest to, że ewentualnym gościom oddajemy swoją łazienkę na czas ich pobytu i korzystamy z łazienki dzieci, co jest dla nich komfortem (dla gości, nie dla dzieci ) Zaletą jest również to, że wyłączając późno komputer, wchodzę z tego pokoju prosto do łazienki, a stamtąd już myk do sypialni. Wadą jest to, że strasznie dużo tych drzwi. Pokój gościnny nad garażem drzwi x 2, przez co jest mniej ustawny. Łazienka nasza drzwi x 2, więc to samo. Sypialnia drzwi x 3, bo jeszcze do naszej garderoby, więc czasem mam poczucie, że śpię w holu Ale posiadanie przy sypialni własnej garderoby i własnej łazienki jest po prostu wygodne. Dzieci również są zadowolone z własnej łazienki i garderoby chociażby dlatego, że rzadziej tam zaglądam i nie dostają po uszach za bałagan tam panujący tak często, jak w mieszkaniu w bloku ...tam była wspólna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 23.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 będziemy mieli łazienkę przy sypialni, z wejściem przez garderobę i z korytarza Z łazienki będzie sie tez wchodziło do pralni. Druga łazienka na piętrze będzie dla dzieci. Obydwie łazienki z prysznicem, wanną i bidetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.09.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Lazienka przy-sypialniana ma sens tylko wtedy jesli mamy do dyspozycji w domu jeszcze jedna lazienke (dla reszty rodziny, gosci itp.), . Ha! Czytałem niedawno w takim milusim czasopiśmie " Bathroom w lawendzie - Inspiracje" czy jakos tak, że 2 łazienki to zaczyna być standard ( w cywilizacji ofkors). Co do hałasowania przez małżonka nad ranem, brakiem wentylacji okiennej, głośnego puszczania wiatrów, nadmiaru drzwi itp jest sposób. Wystarczy żeby łazienka, ta przy rzeczonym pokoju z copulodromem, miała tzw.śluzę. Najlepiej, żeby tą śluzą była upragniona przez niemal wszystkie panie, garderoba przy sypialni. Tolu Próbowałem z Twojego opisu (z nawyku tylko rzecz jasna ) uzmysłowić sobie rozkład Twojego mieszkania. Powiem szczerze : w połowie opisu zabrakło mi ludzkiego wyobrażenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 23.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 [a wiatrów, nadmiaru drzwi itp jest sposób.Wystarczy żeby łazienka, ta przy rzeczonym pokoju z copulodromem, miała tzw.śluzę.Najlepiej, żeby tą śluzą była upragniona przez niemal wszystkie panie, garderoba przy sypialni. Zdecydowaliśmy sie na takie rozwiązanie, wejście do łazienki będzie przez garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 to zabezpieczanie i tak nic nie pomoże, wiadomo przecież, że: "Nowy domek - nowy potomek" Tylko nie to błagammmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 23.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ja nie wyobrażam sobie sypialni bez osobistej łazienki. Teraz to jest już chyba standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tolu Próbowałem z Twojego opisu (z nawyku tylko rzecz jasna ) uzmysłowić sobie rozkład Twojego mieszkania. Powiem szczerze : w połowie opisu zabrakło mi ludzkiego wyobrażenia pozdrawiam ja wiedziałam, że tak będzie tylko nie wiem, czy mam projekt nieźle popieprzony, czy w sposobie opisu jestem cienki Bolek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.09.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 to zabezpieczanie i tak nic nie pomoże, wiadomo przecież, że: "Nowy domek - nowy potomek" Tylko nie to błagammmmmmmm OPTYMISTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tolu Próbowałem z Twojego opisu (z nawyku tylko rzecz jasna ) uzmysłowić sobie rozkład Twojego mieszkania. Powiem szczerze : w połowie opisu zabrakło mi ludzkiego wyobrażenia pozdrawiam ja wiedziałam, że tak będzie tylko nie wiem, czy mam projekt nieźle popieprzony, czy w sposobie opisu jestem cienki Bolek pozdrawiam A jak tam wszystko kumam :) proste jak drut (moja firma jest w domu "zbudowanym z półpięter ":) hehehe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tolu Próbowałem z Twojego opisu (z nawyku tylko rzecz jasna ) uzmysłowić sobie rozkład Twojego mieszkania. Powiem szczerze : w połowie opisu zabrakło mi ludzkiego wyobrażenia pozdrawiam ja wiedziałam, że tak będzie tylko nie wiem, czy mam projekt nieźle popieprzony, czy w sposobie opisu jestem cienki Bolek pozdrawiam Ja oczyma wyobraźni wszystko zobaczyłam i już wiem teraz dlaczego do łazienki masz po schodkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Maleńkie, jesteście Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Spartanka widziałam Twój projekt i powiem, że to by mnie satysfakcjonwało Teraz mam łazienkę na przeciwko swojej sypialni, dom parterowy. Nie przeszkadzałoby mi to w ogóle gdybym miała pomieszczenie z tejże łazienki, w którym trzymałabym brudne ciuchy. Ponadto chciałabym iść pod prysznic i nie szukać gatek w sypialni tylko w garderobie czy bieliźniarce. dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.09.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Osobiście jak śpie lubię ciszę i aby nic mnie nie budziło- więc łazienki nie mam w sypialni -wolę garderobę, do łazienki mam obok. i to jest dla mnie standart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Z powodu możliwości wspólnego korzystania (wiecie kiedy ) ale w wannie czy pod prysznicem? Najlepiej mieć wybór. My o to zadbaliśmy. Egoistycznie mamy dla siebie największą łazienkę Hi hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 24.09.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 to zabezpieczanie i tak nic nie pomoże, wiadomo przecież, że: "Nowy domek - nowy potomek" Oby, oby! Licze na to!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts