agatah 02.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A może wygospodarować część korytarza lub któregoś pokoju i powiększyć łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 My właśnie nie chcieliśmy 2 małych, bo wtedy należałoby się zdecydować tylko na prysznic w naszej lazience. Romantyczna kąpiel odpada wtedy Dlatego jest jedna duża wspólna. Ale gdybyśmy mieli wiecej meijsca, to z pewnościłą byłaby jeszcze "nasza" łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimblau 03.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, podnoszę wątek. też mamy takie rozwiązanie w projekcie, w garderobie i łazience mamy okna. jednak zastanawiam się nad praktycznością otwartych szaf w takiej garderobie.. chodzi mi o codzienne przechodzenie [wielokrotne] przez taką 'zawaloną' garderobę, czy to nie będzie mi lub mężowi podnosić ciśnienia? mam też pytanie, co proponujecie na podłogę w takiej garderobie, skłaniam się ku parkietowi jak w sypialni, opcjonalnie wykładzina [bieganie na bosaka do łazienki], co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.03.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Moje marzenie. Koniecznie bez drzwi. Zarówno tych z sypialni do garderoby, jak i z garderoby do łazienki. Marzy mi się taka otwarta przestrzeń. Warynkiem jest postawienie ścianki (niekoniecznie do sufitu), która nieco przysłoni sedes. Idealnie by było żeby podłoga na całej teo powierzchni była jednakowa, czyli parkiet jak w sypialni. Ewentualnie w łaziecne płytki. Ale w garderobie na pewno podłoga jak w sypialni. Idę marzyć dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 01.04.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Moja zona wymyslila ostatnio urzadzenie garderoby w łazience, sam pomysł wydał mi sie ciekawy jednak na pewno jest dosc niestandardowy... Czy mozecie moze zaproponowac w jaki sposob mozna urzadzic taka garderobo-łazienke? Czy spotkaliscie sie juz gdzies z takim rozwiazaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 03.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 wyżej masz już jakieś pomysły. Chodzi ci o to jak to zaprojektować ogólnie takie rozwiązanie czy jak już ciekawie wykończyć? Powiem szczerze, że ja jestem sceptycznie nastwiony do łączenia łazienki z garderobą. Wydaje mi się to niepraktyczne i niepotrzebne. Zapachy będą przechodziły, wilgoć. Zeby coś przymierzyć będziesz latał z garderoby przez łazienkę do jakiegoś lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.04.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Lustro to chyba najmniejszy problem, może zawisnąc w garderobie, czy łazience. Ja obawiałabym się wilgoci, no al emoże się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 04.04.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 wilgoc to rzeczywiscie problem ale poszperalem troche takze po innych forach i natknalem sie na ciekawe rozwiazanie, a wiec umiejscowienie takiej garderoby przy scianie wewnetrzenej sasiadujacej z jakims innym pomieszczeniem np. przedpokojem czy sypialnia, by móc poprowadzić tamtędy cyrkulacje powietrza dochodzącą z tegoż przedpokoju a nie z łazienki , unikamy wtedy wspomnianej wilgoci. W przypadku sciany sasiadujacej z sypialnią dodatkowym plusem umiejscowienia tam garderoby jest tłumienie przez nią szumu dochodzacego rano z łazienki np podczas kapieli innej osoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 04.04.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Lustro to chyba najmniejszy problem, może zawisnąc w garderobie, czy łazience. Ja obawiałabym się wilgoci, no al emoże się mylę. Ja też obawiam się, że tam może być za dużo wilgoci...jakoś nie wyobrażam sobie kurtek czy płaszczy, które tam wiszą przecież przez większą część roku, chyba tak bym nie chciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 04.04.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja mam jedną łazienkę połaczoną z pranią, tj. za łazienką jest pralnia. Uważam, że to super rozwiązanie. Z kolei z sypialni mam wejście do naszej prywatnej małżeńskiej łazienki a obok do garderoby - to też jest dobre wyjście, ale koło siebie mam 2 drzwi oddalonych od siebie jedynie o ok. metr. To zabiera ścianę w sypialni. Myślę, że zlikwidowanie 1 drzwi i zrobienie przejściowej garderoby to fajny pomysł, ale sama go nie zastosowałam z obawy przed wilgocią. Myślę, że jeśli te 2 pomieszczenia są wystarczająco duże (a nie jak u mnie 6-8 m2), to jest mniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 06.04.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wedaje mi się cały czas, że jednak zabranie powierzchni ściany to mniejszy problem niż wilgoć w połączonej łazience z garderobą. No ale cóż. Wasze domy i Wy się macie czuć tam dobrze. A wracając do lustra jako małego problemu, to wszystko zależy jaką kto ma garderobe i jakie chce miec lustro (lusterko) Bo ja patrze chyba troche przez pryzmat swojej, która jest nie za duża i ma skosy i dlatego mogę być trochę tendencyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnk 11.04.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 No właśnie marzy mi się takie rozwiązanie, jakie miała Carrie w Seksie w wielkim mieście. Niby nie za wielka ta garderoba, ale wszystko można pomieścić i przynajmniej widać wszystkie ciuchy. Ja muszę przeważnie całą szafę przewrócić do góry nogami, żeby znaleźć jedną bluzkę, dlatego garderoba tego typu byłaby dla mnie zbawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 ja też mam takie rozwiązanie, tzn do łazienki przechodzi się przez garderobę i póki co żadnego problemu z wilgocią nie ma. dla mnie bardzo praktyczne i wygodne rozwiązanie - jedyne co bym zmieniła to wielkość garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 12.04.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 no czyli jednak można, Ale trzeba pamiętać o zamykaniu drzwi z łązienki do garderoby:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 12.04.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 slaby ten pomysl, garderoba powinna co najwyzej byc przy sypialni nie lazience, jeszcze przejscie przez nia do lazienki...szukacie dziury w calym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 12.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 skoro komus sie to podoba i jest mozliwa realizacja takiego pomysłu bez zadnej szkody dla lazienki ani garderoby to nie on jest słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 13.04.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) ja tak mam. mamy sypialnie z łazienką na wyłączność. oddzieliliśmy część pokoju przy wejściu do łazienki i tam jest garderoba. nawet nie pomyślałam o wilgoci. przy nowych budynkach i sprawnej wentylacji nie ma takich problemów. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez misiakulka ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No ale garderobę masz wydzieloną z pokoju, a nie z łazienki. Są ze sobą połączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 13.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) garderoba jest wydzielona z pokoju nie ma drzwi, przechodzi się jakby przez narożnik garderoby do łazienki, łazienka ma drzwi. nie bardzo umiem to wytłumaczyć. całość na rzucie ma kształt litery L, podstawa tej litery to garderoba i łazienka mniej więcej po połowie. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez misiakulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 01.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Architekt proponuje łazienkę na parterze (prywatną przy sypialni, oprócz tego jest osobny ogólnodostępny kibelek oraz łazienka na poddaszu) z której jest dojście przez sypialnię oraz garderobę. Czyli z sypialni wchodzimy do garderoby, na końcu garderoby drzwi do łazienki. Mam wątpliwości co do tego rozwiązania, ale może niesłusznie? Niestety jedyne alternatywne rozwiązanie to rezygnacja z osobnego kibelka i łazienki i zrobienie łazienki w miejscu ogólnodostępnego kibelka. Nie wiem, co gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts