Alunek 12.04.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 RADOSNYCH, POGODNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT życzy Alunek http://images39.fotosik.pl/97/2d91bb297ac07008med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.04.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 robi się.. robi się... Słupki ogrodzeniowe, murek oporowy - w trakcie murowania. Kończą okładać nam schody. Jutro przyjeżdżają montować balustrady przy schodach. Na przyszły tydzień mam zaplanowane rozkładanie trawnika z darni. Wreszcie coś widać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 06.05.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 robi się.. robi się... Słupki ogrodzeniowe, murek oporowy - w trakcie murowania. Kończą okładać nam schody. Jutro przyjeżdżają montować balustrady przy schodach. Na przyszły tydzień mam zaplanowane rozkładanie trawnika z darni. Wreszcie coś widać!!!! Mymyk! Fotki! Prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_i_a 12.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Właśnie, fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.05.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Wtam i też proszę o zdjątka Zaczynam sama zakładać ogród i chętnie popodgladam jak to się robi u specjalisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.05.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 fotki bedą niestety jestem maniakiem chowania wszystkiego co na wierzchu. Jesli schowam tak, żeby było łatwo znaleźc to z reguły odnajduję to po latach... a własnie schowałam kabelek do aparatu... i jak kamień w wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.05.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a tak "w o gule" to mi wreszcie słupki ogrodzeniowe otynkowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 26.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Kochana, to gratuluję!!! Tylko szkoda, że nie ma tego kabelka a już myślałam że jakieś fotki wskoczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 29.05.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A może kabelek już się znalazł ? Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 06.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, czy mogę prosić o radę w jakiej kolejnosci w skrócie należy założyć ogród? Póki co mam koszoną 'łączkę' Czy może tak: 1.Zaorać i zabronować 2.wykopać rowy pod kable (do oświetlenia) 3.ścieżki (kamienne) 4. wyznaczyć i założyć rabaty 4.posiać trawę ??? Czy może jakoś inaczej? Chcę się zabrać za ogród z glową, żeby czegoś nie zawalić Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.09.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Mymyk_KSK, może spotkamy się w przyszłym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.09.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Mymyk_KSK, może spotkamy się w przyszłym sezonie? mówisz zawodowo? a chętnie, chętnie a w tym to i na kawce, w końcu nie mamy daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Może być i hobbystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.09.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Powoli dochodzę do siebie po piątkowej załamce. "Pany na budowie" skończyły montować przęsła ogrodzeniowe, furtkę, bramę i balustradę przy schodach. Zgroza i czarna rozpacz ogarnęły najpierw mnie, a następnie mojego Męża - próbował mnie pocieszyć ale mu przeszło gdy ujrzał to dzieło na własne oczy 1. Sztachety nie oheblowane, nie oszlifowane, zarówno górą jak i dołem krzywo poprzycinane (sinusoidą jadą...), z ubytkami po sękach, kilka zwichrowanych, na większości żywica przebija przez farbę. 2. W słupkach ogrodzeniowych dziury po próbach wiercenia - widać panowie nie mogli sobie trafić... 3. Furtka wygląda jak wrota do stodoły - nie mówię tu o wielkości lecz o jakości wykonania. Klamka jest paskudna (brzydsza chyba ciężko znaleźć) a w dodatku wykonano zamykanie furtki na kluczyk, zamiast elektrozaczepu pod domofon.. 4. Brama - skopana na maksa. Nie dość że jest za wysoko (na zupełnie innej wysokości niż furtka) i w inny sposób niż w furtce są przymocowane sztachety, to jeszcze jest stanowczo za daleko od słupków ogrodzeniowych. 5. Dodatkowe atrakcje: dziury w słupkach (po montowaniu przęseł) zapaćkane byle jak tynkiem, słupki częściowo pochlapane farbą, podobnie jak czapy z piaskowca na murku oporowym (widać odchodziło malowanie sztachet położonych na naszych murkach), silikonowanie balustrady przy wejściu jest zrobione w taki sposób że ludzkie słowo tego nie opisze. Majstersztyk po prostu. "Fachowcy" mieli jeszcze instalować napęd do bramy - ale jeśli ma to być zrobione tak, jak pozostały zakres prac to my juz panom podziekujemy. Jutro czeka mnie rozmowa z "fachowcami". Na oczy ich już widzieć nie chcę. Zamierzam obciąć im wynagrodzenie - o koszt napędu wraz z montażem oraz nowych sztachet i farby do ich pomalowania. naprawde, żeby tak skopać robotę to trzeba być niezwykle utalentowanym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.09.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 a jak ktoś ma ochotę trochę się pośmiać z naszych prób stworzenia niewielkim kosztem ładnego i przytulnego wnetrza, to zapraszam tu: http://forum.muratordom.pl/post3627911.htm#3627911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 15.09.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jak zawsze jestem na czasie Kończę dekorację skrzynek zaokiennych Latem miałam w nich posadzone nasturcje, ale niestety padły podczas naszej nieobecności. Teraz robię już kompozycje takie bardziej "na stałe", m. in. berberys 'Tiny Gold' - mikro-krzew o złotych listkach: http://www.pinus.net.pl/foto/berberis_thunbergii_tiny_gold_gi.jpg jesienią przebarwiających się na pomarańczowo: http://www.pinus.net.pl/foto/berberis_thunbergii_tiny_gold_fw.jpg łaczę z zimozielonym bluszczem. Skrzynki będę uzupełniać kwiatami sezonowymi (póki co chryzantemy) - cebulowymi i jednorocznymi. Z myślą o przyszłej wiosnie wsadziłam już cebule narcyzów, latem dosadzę heliotrop bo uwielbiam jego zapach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 06.10.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 No to w weekend się namęczyliśmy.. Przedogródek "rozplantowany" i wszystkie rośliny posadzone - nawet 3 metrowy platan nawet trawę udało nam się pod tym platanem posiać - na powierzchni 30 m2, ale jest a to, że w niedzielę nie mogłam się ruszać, to już zupełnie inna historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 07.10.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Mymyk - a pochwalisz sie jakimiś fotkami? Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.11.2009 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No to dobra - zaczynam uzupełniać zdjęcia najpierw troboty jeszcze z zeszłego roku - docieplanie i tynkowanie. Jak wyglądał ogród - po prostu nie wyglądał wcale... http://lh4.ggpht.com/_CLqG_7mJqX0/SvvOrdcXbBI/AAAAAAAAAJI/T5pP7OPOD6s/s640/P1010018.JPG a w lewym dolnym rogu siedzi kawałek zamyślonej inwestorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.11.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ze względu na konieczność zgrania kolorystycznego z domem sąsiada wybraliśmy brzoskwiniowy kolor tynku. Zdjęcie sprzed roku - tu już tynki gotowe, ale brama jeszcze nie zmieniona. Tak to bywa jak się robi niektóre rzeczy "od tyłu" Ze względu na braki funduszy zostawilismy starą bramę, ale po zimie zmienilismy zdanie, zmobilizowaliśmy sie i brame wymieniliśmy. Ze starą były same problemy - nieszczelna (wiatr, woda) a do tego strasznie ciężko się ją zamykało. http://lh3.ggpht.com/_CLqG_7mJqX0/SvvRqxaAKWI/AAAAAAAAAJk/9N0cCd2bhpY/s640/P1010090.JPG Prace przedstawione na zdjęciu to przeróbka naszego nieszczęsnego podjazdu. Pierwszą wersję podjazdu wykonał "majster który wszystko wie" - no i tak wiedział i się znał, że do garażu wjechać nie mogliśmy bo szorowaliśmy podwoziem o kostkę. trzeba było kostkę zdjąć i od nowa wyprofilować teren. podczas prac brukarze znaleźli podkowę - wbudowaliśmy ją w podjazd A, gdyby ktoś był zainteresowany - kostka to Libet decco antico "Romano" w kolorze piaskowo-beżowym. a tu schody wejściowe - w trakcie prac, częściowo obłożone piaskowcem: http://lh5.ggpht.com/_CLqG_7mJqX0/S0m6oq0tA4I/AAAAAAAAALQ/WU9IRsGdDNg/s640/Zdj%C4%99cie167.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts