Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blaty kuchenne BRW kontra Lupus, Kronopol... równie dobre?

grave

Jakiej firmy wybrałeś blat kuchenny?  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy wybrałeś blat kuchenny?

Recommended Posts

wydaje mi sie, ze BRW nie produkuje samo blatow. zapytaj, prawdopodobnie to takze sa blaty Lupusa lub Juana, lub Kronopolu.

osobiscie mialam w trakcie licznych przeprowadzek Kronopol i Juan. ten ostatni wydaje mi sie lepszy - mniej sie rysujel i w grubosci 4 cm ma ladny ksztalt brzegow, no i wybor kolorystyczny bardziej mi pasowal.

Aż poszłam sprawdzić czy czasem blat nie jest od spodu opisany. Wychodzi na to że brw faktycznie blatów nie produkuje bo na moim pisze Duropal (no to źle w ankiecie zaznaczyłam :roll: :D )

SSV to takie tworzywo. Zamiast pvc na obrzeżu jest tak jakoś przyklejane że praktycznie nie widać łączenia z blatem.

Na chwilę obecną mam tylko takie niezbyt wyraźne zdjęcie jak to wygląda

http://img137.imageshack.us/img137/8511/blatnb4.jpg

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 3 months później...
ja posiadam blaty mitar robią naprawde fajne. Grubość może być taka jaką sobie zamarzycie, ja zastanawiałam się nad grubością 8 cm. ale w końcu zamówiliśmy 6 robią je z dobrych laminatów nazywają się chyba hpl i maja dobre właściwości, ja wybierałam z próbnika abet, ale mają tak szeroką ofertę, żę w pierwszej chwili miałam mętlik głowie chyba ok. 1000 wzorów. dodatkowo zrobiłam przy kuchence i przy zlewie panele na ściane z tego samego materiału z tym że gr. jest już mniejsza fantastycznie się to sprawdza w praktyce, rewelacyjne do czyszczenia i tańsze niż płytki, natomiast blaty kosztują, ale praktycznie nie widać łączeń i nic nie puchnie, poza tem miałam strasznie krzywą ścianę, po prawej stronie blat ma 60 cm a na końcu 75, także szerokość też dla nich nie jest problemem.

• 10 months później...

Czyli jak ? Mam rozumiec ze blatow nikt w kuchniach nie posiada, tak ? ? To ja moze tak konkretnie powiem ze mnie na ten przyklad ;) to chodzi o wersje najtansza czyli laminaty. Zadne kamienie bo nie lubie. Drewno tez nie bardzo bo mi sie nie chce olejowac.

Moze ktos jednak bedzie na tyle radosnie nastawiony do pomocy ze zagladajac tu postanowi cos napisac ? Chyba ze jest jakis watek o blatach w ktorym jest juz duzo informacji i ewentualne zadowolenie lub niezadowolenie z roznych firm i produktow.... w tym wypadku poprosze pieknie i sznurek ;)