malysmon 23.09.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Serdecznie zapraszam. Przede wszystkim tych, którzy interesują się domem dwupokoleniowym. Nasza rodzinka mała nie jest - ja, mąż i trójka piskląt, do tego moi rodzice. Potrzebujemy mieć sporo pokoi, takie domy nie miały ich za wiele albo były bez garażu. Zatem zmieniliśmy mirę i mamy cudo, cudeńko, spore, ale wyliczyłam, że do życia 150m, to chyba bardzo si.... A przepraszam, wspólna kotłownia i hol, czyli jeszcze mniej, jakieś 135. Pasuje? Mi bardzo, bo będę to sprzątała Ale centralnym!!! http://thumb6.webshots.net/t/71/71/0/47/83/2399047830095004166cFXcYe_th.jpg Na zdjęciu amatorsko zwizualizowana Mira po adaptacji (podniesienie o 2 pustaki i dach z wielo na 2u spadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 26.09.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 No i co? Nie piszecie? Nie bójcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 30.09.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja czekam na zaproszenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 30.09.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wcześniej spotkamy się w jakimś M, a na budowie to chyba dopiero pod konie, jak już będzie można potańczyć Jak już będzie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.10.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Ja czekam na zaproszenie na budowe Spartanko wpadnij do mnie - ja już mieszkam, a to tylko rzut beretem od malegosmona - za laskiem na jej miniaturkowych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 10.10.2008 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja czekam na zaproszenie na budowe Spartanko wpadnij do mnie - ja już mieszkam, a to tylko rzut beretem od malegosmona - za laskiem na jej miniaturkowych zdjęciach. ale fajnie mnie nazwałaś )) Malysmon to 5 liter mojego nazwiska i 3 imienia )) Możesz spokojnie pisać Monika No ja teraz jestem na budowie codziennie i codziennie się zastanawiam, czy pracujesz, czy jesteś w domu... Dzisiaj rano (lejemy chudziak!!!) były 2 auta k. domu... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nep2n 11.10.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 hej paskudo :D a gdzie sie budujecie ze z okna masz widok na zatoke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 12.10.2008 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 hej paskudo :D a gdzie sie budujecie ze z okna masz widok na zatoke ?? No proszę! Kogo ja tu widzę!!! Hej Szalony! To z Kiełpina mam widok na zatokę, bajecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.10.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Ja czekam na zaproszenie na budowe Spartanko wpadnij do mnie - ja już mieszkam, a to tylko rzut beretem od malegosmona - za laskiem na jej miniaturkowych zdjęciach. ale fajnie mnie nazwałaś )) Malysmon to 5 liter mojego nazwiska i 3 imienia )) Możesz spokojnie pisać Monika No ja teraz jestem na budowie codziennie i codziennie się zastanawiam, czy pracujesz, czy jesteś w domu... Dzisiaj rano (lejemy chudziak!!!) były 2 auta k. domu... ??? Ostatnio bylam chora i lezalam grzecznie w lozeczku, stad te dwa samochody. Ale generalie do poludnia jestem w domu pracuję popoludniami. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 15.10.2008 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ja czekam na zaproszenie na budowe Spartanko wpadnij do mnie - ja już mieszkam, a to tylko rzut beretem od malegosmona - za laskiem na jej miniaturkowych zdjęciach. ale fajnie mnie nazwałaś )) Malysmon to 5 liter mojego nazwiska i 3 imienia )) Możesz spokojnie pisać Monika No ja teraz jestem na budowie codziennie i codziennie się zastanawiam, czy pracujesz, czy jesteś w domu... Dzisiaj rano (lejemy chudziak!!!) były 2 auta k. domu... ??? Ostatnio bylam chora i lezalam grzecznie w lozeczku, stad te dwa samochody. Ale generalie do poludnia jestem w domu pracuję popoludniami. Zapraszam Właśnie pozostała mi córcia w domku, więc dzisiaj wykluczone, ale może zapukam kiedyś będą przejazdem Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 15.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam. My szukaliśmy dupokoleniowego domu ale faktycznie nic ciekawego nie mogliśmy znaleźć i tak stanęło na bliźniaku..też mamy wspólną kotłownię.. nieco mniej metrów Bardzo mi się podoba Wasza Mira.. i widzę, że Kiełpino bardzo zaludnione przez forumowiczów Też mi się marzył ogród..szczególnie jak zajrzałam do tego dziennika mały domek amonite .. ale małż wybił mi z głowy sadzenie krzaczków i kwiatków.. wszystko rozjeżdżone a w dodatku będziemy podnosić poziom działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 15.10.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam. My szukaliśmy dupokoleniowego domu ale faktycznie nic ciekawego nie mogliśmy znaleźć i tak stanęło na bliźniaku..też mamy wspólną kotłownię.. nieco mniej metrów Bardzo mi się podoba Wasza Mira.. i widzę, że Kiełpino bardzo zaludnione przez forumowiczów Też mi się marzył ogród..szczególnie jak zajrzałam do tego dziennika mały domek amonite .. ale małż wybił mi z głowy sadzenie krzaczków i kwiatków.. wszystko rozjeżdżone a w dodatku będziemy podnosić poziom działki Twój domek jest również ładny Po obejrzeniu kilku różnych proj. dwupokoleniowych w końću się byłam wkurzyłam i zaczęłam oglądać małe bliźniaki celem rearanżacji i sporej modyfikacji. Wtedy wpadłam na Mirę. To całkiem nowy projekt i mankamentem jest, że nikt go jeszcze nie budował. No to będziemy pierwsi. Fakt, Mira jest duża, nasza, po adaptacji, ale zyskaliśmy dużo zdrowej przestrzeni życiowej (patrz: podrastające dzieci w licznie 3 ). Do tego mam okna z pięknymi widokami zamiast dachowych, przez któe nieiwele bym widziała, jako że domek wysoko stoi... I jestem jednak z niego dumna. Jeszcze. Do pierwszego sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 15.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witaj Malysmon. Zajrzałam do Twojego dziennika budowy zupełnie przypadkiem i co widzę? Wasze maleństwo obchodzi urodziny 1 lipca To tak, jak ja, tylko rok się nie zgadza Już się czuję wirtualną mamą chrzestną Odwiedzę was na pewno nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 15.10.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witaj Malysmon. Zajrzałam do Twojego dziennika budowy zupełnie przypadkiem i co widzę? Wasze maleństwo obchodzi urodziny 1 lipca To tak, jak ja, tylko rok się nie zgadza Już się czuję wirtualną mamą chrzestną Odwiedzę was na pewno nie raz Alez mi miło!!! Wyobraź sobie, że mój brat również jest z 1go lipca. Prosił, bym urodziła na koniec czerwca lub 2go, ale niestety, nie dało rady - Piotrka urodziłam 1go o 20 , choć termin był na 7go. Bardzo się cieszę, że ktokolwiek czyta mój dziennik. Nie sądziłam, że w ogóle ktoś tu zajrzy... Ani styl nie porywa, ani czas nie pozwala się rozpisać. Naprawdę bardzo mi mił widząc kolejną czytelniczkę! I to jeszcze z 1go lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 15.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam Właśnie, przeczytałam Twój dzienniczek budowy My również budujemy domek dwurodzinny. Zaczeliśmy 1 września. U nas praca idzie wolniej, bo robimy wszystko sami Dzisiaj np. własnoręcznie z mężem izolowaliśmy fundamenty. Pozdrawiam i dziękuję za miłe powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 16.10.2008 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam Właśnie, przeczytałam Twój dzienniczek budowy My również budujemy domek dwurodzinny. Zaczeliśmy 1 września. U nas praca idzie wolniej, bo robimy wszystko sami Dzisiaj np. własnoręcznie z mężem izolowaliśmy fundamenty. Pozdrawiam i dziękuję za miłe powitanie Ja mam nadzieję, że sama będę budować sobie domek na stare lata. Teraz też wiele byśmy chcieli, ale więcej mąż zarobi jak pójdzie do pracy, a ja z kolei mam kim/czym się zajmować... I nie dałabym rady... Nasi sąsiedzi wiele rzeczy robili sami i jest to super sprawa, bo nie dość, że taniej, to rozważniej (na wszystko jest czas, u nas trochę na wariata) i jaka satysfakcja! Zatem gratuluję, ciesz się, bo okres budowy prędzej czy później minie i będziesz miała swój domek i kaskę na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 16.10.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam Właśnie, przeczytałam Twój dzienniczek budowy My również budujemy domek dwurodzinny. Zaczeliśmy 1 września. U nas praca idzie wolniej, bo robimy wszystko sami Dzisiaj np. własnoręcznie z mężem izolowaliśmy fundamenty. Pozdrawiam i dziękuję za miłe powitanie Ja mam nadzieję, że sama będę budować sobie domek na stare lata. Teraz też wiele byśmy chcieli, ale więcej mąż zarobi jak pójdzie do pracy, a ja z kolei mam kim/czym się zajmować... I nie dałabym rady... Nasi sąsiedzi wiele rzeczy robili sami i jest to super sprawa, bo nie dość, że taniej, to rozważniej (na wszystko jest czas, u nas trochę na wariata) i jaka satysfakcja! Zatem gratuluję, ciesz się, bo okres budowy prędzej czy później minie i będziesz miała swój domek i kaskę na wykończenie Witam ponownie Budujemy "dom w borowikach" z Archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 16.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 witamogrzewanie gazowe i kominkowe sa to dwa zabespieczenia grzewcze. Kiedy masz czas palisz kominkiem a kiedy nie masz palisz gazowym. Gazowe dwuobiegowe czyli ogrzewanie + woda uzytkowa przeplywowa poniewaz w gazowym duza ilosc wody uzytkowej w wiekszym zbiorniku sie nie oplaca dlatego tylko przeplywowy. Tymbardziej ze was jest 5 osob. Jezeli chodzi kominek to najbardziej oszczedne na dzien dzisiejszy jest paliwo. Laczymy go z ogrzewaniem gazowym i ze zbiornikiem od 100 l - 1000 l wody uzytkowej. Zbiornik ten posiada dwie wezownice: pierwsza pod kominek poprzez wymiennik ciepla, druga pod solary(rurowe). W zaleznosci metrazu grzewczego dobieramy kominek z plaszczem polautomatycznym ktory moze ogrzac nawet wielka hale.jezeli bedziesz miala jakies pytania to pisz....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.10.2008 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 witam ogrzewanie gazowe i kominkowe sa to dwa zabespieczenia grzewcze. Kiedy masz czas palisz kominkiem a kiedy nie masz palisz gazowym. Gazowe dwuobiegowe czyli ogrzewanie + woda uzytkowa przeplywowa poniewaz w gazowym duza ilosc wody uzytkowej w wiekszym zbiorniku sie nie oplaca dlatego tylko przeplywowy. Tymbardziej ze was jest 5 osob. Jezeli chodzi kominek to najbardziej oszczedne na dzien dzisiejszy jest paliwo. Laczymy go z ogrzewaniem gazowym i ze zbiornikiem od 100 l - 1000 l wody uzytkowej. Zbiornik ten posiada dwie wezownice: pierwsza pod kominek poprzez wymiennik ciepla, druga pod solary(rurowe). W zaleznosci metrazu grzewczego dobieramy kominek z plaszczem polautomatycznym ktory moze ogrzac nawet wielka hale. jezeli bedziesz miala jakies pytania to pisz.... pzdr Uściślając w domu będzie nas 7mka, bo na parterze jest wydzielone mieszkanie 50m dla moich rodziców. U nich będzie albo podłogowe albo kaloryfery, ale z tego gazowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 21.10.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Spartanko wpadnij do mnie - ja już mieszkam, a to tylko rzut beretem od malegosmona - za laskiem na jej miniaturkowych zdjęciach. O...to odwiedze obie moze za jednym razem, co? Monika - i nie wykrecisz sie, ze musi byc podloga, ze tance....i tak przyjade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts