Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z paznokciami

martynka1

Recommended Posts

Dziewczyny może mi coś doradzicie. Zawsze miałam słabe, cienkie paznokcie a już paznokieć z kciuka jednej ręki, to rozdwaja mi się non stop. Łykałam zestawy witamin to było trochę lepiej. Marzą mi się ładne zadbane paznokcie, a nie takie obcięte po samej skórze :-? .

Pomyślałam nawet o tipsach lub paznokciach żelowych. Wiem, ze niszczą paznokcie, ale chociaż przez pewien czas ładnie wyglądają.

Co mi radzicie. Jeśli chodzi o wszelkie zabiegi, tipsy na paznokciach to jestem zielona i liczę na wasze rady :p.

Całe życie mam miękkie i rozdwajające się paznokcie. Latami łykałam skrzyp, i inne takie. Nic, taki mój urok. Poza tym wiele lat grałam na fortepianie, teraz mnóstwo czasu spędzam przy klawiaturze komputera. Czyli krótko.

I w wieku 46 lat nareszcie mogę się pochwalić paznokciami: SAMA OGLĄDAM I PODSTAWIAM MĘŻOWI POD NOS.

Nareszcie mogę cieszyć się kolorami lakierów, które baaaaaardzo długo trzymają się na paznokciach. I nie używam rękawiczek do prac domowych, bo nie umiem, nigdy ich nie zakładałam. Coś od życia się należy!!!!!

Co???????????? Akryl + żel!!! :lol:

Czasmi jest tak, że "ten typ tak ma" i łykanie tony suplementów nic nie da, co najwyżej uczulenia się dostanie. Słaba płytka nie musi oznaczac niedoborów czy choroby- jak koń kopyta tak człowiek paznokcie, jeden ma mocne i piękne drugi kruchutkie i słabe - w dużej mierze to cecha wrodzona

Akryl wcale nie niszczy paznokci na stałe, podpiłowana jest jedynie płytka pod akrylem, ta co narasta jest taka jak zwykle.

Miałam akryl, i zejmowałam kilka razy - paznokcie za każdym razem odrosły i są jakie były.

Ja polecam, świetny sposób na piękne paznokcie od zaraz. :-)

A ja ostatnio tez poszłam nałożyć żel na własne paznokcie - bez tipsów - bo właśnie dzięki złotej odżywce wyhodowałam sobie mocne i długie, ale niestety nie wytrzymał na moich paznokciach 2 dni :roll: tipsiarka ostrzegała, że nie na każdych naturalnych się trzyma (przynajmniej ten, którym ona dysponowała).

Chciałam ten żel ze względu na trwałość "wykończenia" bo na naturalnych french trzyma się krótko a ja nie zawsze mam cierpliwość :wink:

Ja chyba też sobie taką odżywkę sprawię, bo po 4 latach tipsów akrylowych moje paznokcie wyglądają okropnie. Minął już rok od zdjęcia, a ja mam nadal okropne paznokcie. A wcześniej (przed tipsami) miałam bardzo mocne i ładne paznokcie, no ale coś mnie podkusiło i teraz mam problem. :(

Ja chyba też sobie taką odżywkę sprawię, bo po 4 latach tipsów akrylowych moje paznokcie wyglądają okropnie. Minął już rok od zdjęcia, a ja mam nadal okropne paznokcie. A wcześniej (przed tipsami) miałam bardzo mocne i ładne paznokcie, no ale coś mnie podkusiło i teraz mam problem. :(

co to znaczy "okropne"? Czy możesz proszę sprecyzować?

rozumiecie, ale... mnie się tak robiły ZANIM zaczęłam cokolwiek z nimi robić u manikiurzystki. Szczerze mówiąc dlatego zaczęłam chodzić na akryl, że płytki rozdwajały mi się tak bardzo, iż pozostała miekka warstwa potrafiła pęknąć do krwi przy byle uderzeniu (nie mówiąc o przecięciu np. kartką z książki, bo miekka). Nie pomagało absolutnie nic. Ćwiczyłam wszystko. Teraz mam spokój. Gdzieś czytałam że tego typu problemy (rozdwajanie) idą w parze z problemami dotyczącymi jajników. Może sprawdź?

Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwo :o

moje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy :lol: przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe :D Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam :D

• 4 months później...

Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwo

moje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam

Stosuję od 12-u dni polecaną odżywkę IV, tę najsilniej działającą. Mam pytanie, po jakim czasie zauważalne efekty?

• 3 weeks później...
Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwo :o

moje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy :lol: przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe :D Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam :D

Dzieki za radę :)

Stosuję II od tygodnia. Jak na razie przestały się rozwarstwiać na końcach i są bardziej twarde.