martynka1 23.09.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dziewczyny może mi coś doradzicie. Zawsze miałam słabe, cienkie paznokcie a już paznokieć z kciuka jednej ręki, to rozdwaja mi się non stop. Łykałam zestawy witamin to było trochę lepiej. Marzą mi się ładne zadbane paznokcie, a nie takie obcięte po samej skórze . Pomyślałam nawet o tipsach lub paznokciach żelowych. Wiem, ze niszczą paznokcie, ale chociaż przez pewien czas ładnie wyglądają. Co mi radzicie. Jeśli chodzi o wszelkie zabiegi, tipsy na paznokciach to jestem zielona i liczę na wasze rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 kup sobie złotą odżywkę sally hansen (najtaniej na allegro) - naprawdę działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja bym mógł coś poradzić , ale potrzebowałbym zdjęcia i wskazana jest wizyta domowa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 24.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja bym mógł coś poradzić , ale potrzebowałbym zdjęcia i wskazana jest wizyta domowa..... stuk Ciebie to już nawet paznokcie kręcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.09.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wypróbuj preparaty ze skrzypu lub wiesiołka - są naprawdę skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.09.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Całe życie mam miękkie i rozdwajające się paznokcie. Latami łykałam skrzyp, i inne takie. Nic, taki mój urok. Poza tym wiele lat grałam na fortepianie, teraz mnóstwo czasu spędzam przy klawiaturze komputera. Czyli krótko. I w wieku 46 lat nareszcie mogę się pochwalić paznokciami: SAMA OGLĄDAM I PODSTAWIAM MĘŻOWI POD NOS. Nareszcie mogę cieszyć się kolorami lakierów, które baaaaaardzo długo trzymają się na paznokciach. I nie używam rękawiczek do prac domowych, bo nie umiem, nigdy ich nie zakładałam. Coś od życia się należy!!!!! Co???????????? Akryl + żel!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Łykałam zestawy witamin to było trochę lepiej. A może zamiast łykać w ciemno zestawy należałoby się przebadać. Można powiedzieć, że to tylko paznokcie, ale jesli to symptom czegoś co może w przyszłości zaowocować bardziej przykrymi dolegliwościami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 24.09.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czasmi jest tak, że "ten typ tak ma" i łykanie tony suplementów nic nie da, co najwyżej uczulenia się dostanie. Słaba płytka nie musi oznaczac niedoborów czy choroby- jak koń kopyta tak człowiek paznokcie, jeden ma mocne i piękne drugi kruchutkie i słabe - w dużej mierze to cecha wrodzona Akryl wcale nie niszczy paznokci na stałe, podpiłowana jest jedynie płytka pod akrylem, ta co narasta jest taka jak zwykle. Miałam akryl, i zejmowałam kilka razy - paznokcie za każdym razem odrosły i są jakie były. Ja polecam, świetny sposób na piękne paznokcie od zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 25.09.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A ja ostatnio tez poszłam nałożyć żel na własne paznokcie - bez tipsów - bo właśnie dzięki złotej odżywce wyhodowałam sobie mocne i długie, ale niestety nie wytrzymał na moich paznokciach 2 dni tipsiarka ostrzegała, że nie na każdych naturalnych się trzyma (przynajmniej ten, którym ona dysponowała). Chciałam ten żel ze względu na trwałość "wykończenia" bo na naturalnych french trzyma się krótko a ja nie zawsze mam cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.09.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Nigdzy wiecej tipsow i innych wynalazkow. Mam mocne, dlugie paznokcie. Po tipsach - kilka lat temu - zrobily sie takie, ze szkoda gadac.teraz wracaja powoli do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 27.09.2008 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Arcobaleno napisała: kup sobie złotą odżywkę sally hansen (najtaniej na allegro) - naprawdę działa! Arcobaleno dzięki ... to coś dla mnie bo moje paznokcie są w opłakanym stanie , dziś zamówiłam na allegro odżywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ja chyba też sobie taką odżywkę sprawię, bo po 4 latach tipsów akrylowych moje paznokcie wyglądają okropnie. Minął już rok od zdjęcia, a ja mam nadal okropne paznokcie. A wcześniej (przed tipsami) miałam bardzo mocne i ładne paznokcie, no ale coś mnie podkusiło i teraz mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 30.09.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Bierz tabletki H-Pantoten (do kupienia w aptece). Kuracja trwa bardzo długo, i jest droga, ale naprawdę warto. Też miałam problem z paznokciami (i jeszcze z wypadającymi włosami). Teraz jużo tym zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 30.09.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja chyba też sobie taką odżywkę sprawię, bo po 4 latach tipsów akrylowych moje paznokcie wyglądają okropnie. Minął już rok od zdjęcia, a ja mam nadal okropne paznokcie. A wcześniej (przed tipsami) miałam bardzo mocne i ładne paznokcie, no ale coś mnie podkusiło i teraz mam problem. co to znaczy "okropne"? Czy możesz proszę sprecyzować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.10.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Największym moim problemem jest rozwarstwianie się paznokci. Jak tylko są dłuższe to schodzi mi zaraz górna warstwa płytki i muszę zaraz obcinać na króciutko, bo robią się całkiem miękkie... Nie wiem czy zrozumiecie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 01.10.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 rozumiecie, ale... mnie się tak robiły ZANIM zaczęłam cokolwiek z nimi robić u manikiurzystki. Szczerze mówiąc dlatego zaczęłam chodzić na akryl, że płytki rozdwajały mi się tak bardzo, iż pozostała miekka warstwa potrafiła pęknąć do krwi przy byle uderzeniu (nie mówiąc o przecięciu np. kartką z książki, bo miekka). Nie pomagało absolutnie nic. Ćwiczyłam wszystko. Teraz mam spokój. Gdzieś czytałam że tego typu problemy (rozdwajanie) idą w parze z problemami dotyczącymi jajników. Może sprawdź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Akurat next week ide do lekarza dowcipnego, to zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.10.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwo moje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 02.02.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwomoje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam Stosuję od 12-u dni polecaną odżywkę IV, tę najsilniej działającą. Mam pytanie, po jakim czasie zauważalne efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.02.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Sally Hansen stosowałam kilka lat ,az w ubiegłym roku trafilam do kosmetyczki zrobiła mi porządek w paznokciach ,bo nie byłam z nich do konca zadowolona i zaproponowała mi Nail Tek Hydration Therapy - substancję wzmacniającą -o dziwo moje paznokcie zrobiły sie twarde jak tipsy przestały sie rozdwajac i zaczely rosnąć jak na oszalałe Stosuje go rowniez na lakier -dłuzej sie trzyma i nie odpryskuje . Niestety trzeba malowac codziennie lub co 2 dzien . Raz w tyg zmyc i od nowa .Na allegro znajdziecie tego pełno ....polecam Dzieki za radę Stosuję II od tygodnia. Jak na razie przestały się rozwarstwiać na końcach i są bardziej twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts