Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z paznokciami

martynka1

Recommended Posts

od grudnia zmieniłam odżywke z allesandro NailSpa Control z biotyną mozna kupic w sklepach ,ktore maja kosmetyki Alessandro ....podobne działanie jak Nail Tek ale ....podobna ta dobrze dziala na skórki czyli ich nie wysusza :roll:

Nie wiem czy to prawda ,ale paznokcie nadal twarde ....nakładam odżywkę 2x w tygodniu :D http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/204/12955.jpg

opis -Odżywka utwardzająca dla paznokci łamliwych i rozdwajających się. Wyrównuje niedobór substancji odżywczych w paznokciach, a witamina urody biotyna dba o ich stabilny porost. Olejek z dzikiej róży dzięki zawartości dużej ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych reguluje gospodarkę tłuszczową paznokci i zapobiega utracie dobroczynnej wilgoci.

Aromaterapia na bazie biotyny i róży.

• 3 weeks później...
ja z kolei mam problem z żółknięciem paznokci. Ciemnych lakierów nie uzywam, raczej bezbawne lub do frenchu. Żółkną od połowy płytki do jej zakończenia (końca palca). I nie znalazłam nigdzie odpowiedzi skąd to wynika. Do lekarza nie idę bo nie jest to na tyle uciążliwe, jakoś sobie radzę innymi sposobami. :D 8)

ja z kolei mam problem z żółknięciem paznokci. Ciemnych lakierów nie uzywam, raczej bezbawne lub do frenchu. Żółkną od połowy płytki do jej zakończenia (końca palca). I nie znalazłam nigdzie odpowiedzi skąd to wynika. Do lekarza nie idę bo nie jest to na tyle uciążliwe, jakoś sobie radzę innymi sposobami. :D 8)

A palisz papierosy??jak tak to już znasz przyczynę :lol:

Może wypróbuj lakier z inglota wybielający płytke paznokciową.Używam i jestem zadowolona,fajnie wygląda na frenchu :wink:

• 4 months później...
kupcie sobie dziewczyny Onozis zamiast tych wszystkich lakierów i odżywek. cenowo wyjdzie wam na to samo, a po takiej kuracji od środka paznokcie się zrobią zdrowe i mocne, bo to wszystko kwestia braku aminokwasów, których nam dieta nie zapewnia. wiem co mówie, bo miałam straszny problem z paznokciami, a teraz jest już super. :D

A ja polecam podgrzaną oliwę. Kilka lat temu zrobiłam sobie taką kurację i od tego momentu mam twarde paznokcie, które rozdwajają się raz na półtora miesiąca, po długotrwałych pracach domowych.

Podgrzać oliwę do takiej temperatury, którą można wytrzymać. Moczyć 10 minut, potem wetrzeć w paznokcie i .............powodzenia. Naprawdę skuteczne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dziewczyny może mi coś doradzicie. Zawsze miałam słabe, cienkie paznokcie a już paznokieć z kciuka jednej ręki, to rozdwaja mi się non stop.

Ja tak mam z kciukiem prawej ręki, czesto sie rozdwajał i obcięcie pomagało tylko wtedy, gdy całą częśc "rozdwajającą się" odcięłam, inaczej "szło dalej".

Niedawno odkryłam tejemnicę - własnie tym kciukiem czesto cos zdrapuję, wydłubuję, podważam, odrywam. Po prostu jest najbardziej narażony na uszkodzenia mechaniczne. Taa... kiedys nawet śrubke próbowałam nim odkręcić...