Gość Damian75 08.10.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Witam, proszę o poradę, jaką temperaturę utrzymywać w domu w zimie (nie zamieszkałym, otynkowanym zewnątrz, środek, okna, drzwi, instalacje - budynek zamkniety). A może wogóle nie ogrzewać. Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.10.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 4stC. Ale jeśli w środku nie masz nic podatnego na wilgoć to lepiej zrobić dobrą wentylacje tych pomieszczeń i nie tracić pieniędzy na ogrzewanie. Oczywiście jeśli masz wykonane instalację wod-kan i c.o to musisz pozbyć się z nich całej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Damian75 08.10.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 4stC. Ale jeśli w środku nie masz nic podatnego na wilgoć to lepiej zrobić dobrą wentylacje tych pomieszczeń i nie tracić pieniędzy na ogrzewanie. Oczywiście jeśli masz wykonane instalację wod-kan i c.o to musisz pozbyć się z nich całej wody. Dzieki za odpowiedz, piszesz 4 st/c, myslisz ze dom z BK ocieplony 10cm da sobie rade i utrzyma taka temperature w zimie? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.10.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Jakie masz ogrzewanie? Jeśli gazowe lub olejowe to po prostu tak ustawiasz programator, że nie ściany mają dać sobie radę tylko system grzewczy. Jeśli zamierzasz ogrzewać kominkiem lub piecem węglowym to możesz miec problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 08.10.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 zima 2001 ściany tak jak podałes, ogrzewany kominkiem z rozprowadzonym powietrzem dzien palenia 4 dni przerwy i tak całą zimę, w sumie koszmar ale da się przeżyć tj. utrzymać + w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość damian75 08.10.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Dzisiaj rozmawiałem z kierownikiem budowy i mówił że on by grzał, tak aby utrzymać w domu koło 6 st/c. Ogrzewanie mam gazowe, takze nie bedzie problemu z utrzymaniem tej temp dzieki programatorowi, myslalem tylko zeby moze wogóle nie grzać w zimie. No ale chyba będę grzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy rodzeń 08.10.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 5-6C najlepiej nastawić programator, kominkiem umęczysz się i będą wahania duże temperaturjaśli masz podłogę drewnianą to min 13C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość madrala 10.10.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Ja bym nie grzal nic. Jesli nie masz parkietow, to po co tracic kase. I tak nic zlego w domu sie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 ja tez sie wtrącę mam dom z bk ocielony 15 cm styropianem, poddasze nieuzytkowe strop ocieplony 25 cm wełna...zamierzam przepalac codziennie wieczorem w kominku z rozprowadzeniem...mam nadzieje ze budynek utzryma choc te 6st ?? co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość piotr100 11.10.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Witam, moje zdanie jest następujące, jeśli jest piec i mozliwość grzania, ja bym grzał na utrzymanie w środku około 16 st/c. Niech sobie budynek schnie. Oczywiście pamiętajcie o wietrzeniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BenyKuleczka 11.10.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 Ojjjjj,szkoda kasy!!! 6C wystarczajaco. WIETRZYĆ!! Pozdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alek_ 15.10.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Zgadzam się z Benym, bez grzania, przeczekać zimę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia w. 15.10.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 A co się stanie jak w zimie w domu będzie ujemna temperatura?Nie szkodzi to tynkom i posadzce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.10.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Jeśli tynki są już suche to nic się im nie stanie. Pmietac trzeba tylko o zapewnieniu b. dobrej wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia w. 15.10.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tynki podobno schną cały rok (moje mają zaledwie 2 miesiące ). Nie wiem czy są suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.10.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Biorąc pod uwagę upalny sierpień i b. ciepły wrzesień można przyjąć, że są wystarczająco suche. Najważniejsze by mróz nie wykrystalizował w tynku grudek lodu.Ten rok o którym piszesz to jakaś kolejna bajeczka wykonawców. Pamiętaj o wentylacji. Przewiew powietrza też osusza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts