Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia Chobot czy Ikea ?

Julita2

Recommended Posts

czesto wchodze na strone tego producenta, bo jako nieliczni nie ukrywaja swoich prac gotowych a chetnie pokazuja swoje realizacjie, co jest zrodlem inspiracji dla wielu klientow

Ikea ostatnio mnie zniechecila, bowiem w punkcie konsultacji okazalo sie ze pracownicy nie wykonuja juz wizualizacji na miejscu- pomagaja co prawda gdy sie usiadzie i sam zacznie projektowac swoja kuchnie. ja niestety musialam zrezygnowac z kuchni ikea bowiem okazalo sie , ze mam 8 cm do zamaskowania.

co do pytania to w chobocie mozna przeslas projekt kuchni oni mailem wycenia.

ja jednak zdecydowalam sie na lokalnego producenta- kuchnia z forniru teak- polmat, na dwóch ścianach szkło zamiast glazury, za okapem panel z forniru tekowego ,magic, cargo + pare innych szafek, wysuwany kosz 3 komorowy na smieci, hamulce i jeszcze jakies baiery

może nie pomoglam zbyt, ale watek mnie zainteresowal :D

Czy ktoś porównywał ceny i jakość tych kuchni np na podstawie konkretnego projektu? Przeczytałam co nieco na forum, ale to stare wątki. Muszę się zdecydować, pomóżcie proszę.

W poprzednim mieszkaniu miałam kuchnie z Chobotu, teraz - w domu - mam z ikei. Mój wybór do domu był podyktowany wzlędami finansowymi - pierwotnie planowałam z litego drewna - własnie z chobotu - dębową. Ostatecznie skonczylo się na ikeowskiej kuchni z dębwym blatem :lol: spowalniacze rulez! :D

Co do kuchni w poprzednim mieszkaniu - używałam ją przez 6 lat i nie miałam z nią żadnych problemów. Panowie montujący kuchnię ostawiali po sobie super porządek.

Teraz w domu z Chobotu mam drzwi w dębowym fornirze z regulowanymi opaskami, sa sliczne i solidnie wykonane, a cenowo wyszlo podobnie do pol-skone czy porta, a jakosc zupelnie inna :D

Proponuję najpierw poszperac w tych 2 tematach:

http://forum.muratordom.pl/ile-kosztowaly-wasze-kuchnie,t130368.htm

http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089.htm

Forumowicze piszą skąd mają kuchnie, ile ich ta przyjemność kosztowała i od razu zdjęcia można zobaczyć.

Ja osobiście polecam firmę, do której link mam zamieszczony poniżej. Za jakiś tydzień, dwa już u mnie ich kuchnia stanie więc porobię zdjęcia i pokażę:) Ale to oczywiste, ze ich polecam bo to zaprzyjaźniona firma:) Dlatego proponuję poszperać w powyższych wątkach:)

Firma Atlas tez nie jest jakaś masakrycznie droga, a chyba ładne kuchnie robią:)

Powodzenia w szukaniu:)

Nie da sie porównać firmy chobot do ikei.To tak jakby mercedesa porównać do malucha.Wiem bo wykonuje kuchnie z firmy chobot.Jest to jedna z największych fabryk formatek.A trwałość,solidność,jakość i funkcjonalność kuchni zależy od portfela.W ikei pracują moi koledzy i montują kuchnie u klienta, znam ich zdanie na temat tychmebli i nie polecam.

O widzę Chobot na Bartyckiej - muszę sie wybrać.

Projekt w zasadzie mam , wizję w zasadzie mam - co jeszcze potrzebuję ( oprócz szafy pieniędzy :)) ?

eee juz nie przesadzaj z ta szafą z pieniędzmi :lol: dla kazdego cos miłego :wink: Pierś do przodu ładny uśmiech i będzie dobrze jakby co to powołaj sie na mnie :) (Andrzej ) no chyba że od razu do fabryki więcej mozna zobaczyć no i przy okazji bysmy sie poznali :wink:

Projekt w zasadzie mam , wizję w zasadzie mam - co jeszcze potrzebuję ( oprócz szafy pieniędzy :)) ?

eee juz nie przesadzaj z ta szafą z pieniędzmi :lol: dla kazdego cos miłego :wink: Pierś do przodu ładny uśmiech i będzie dobrze jakby co to powołaj sie na mnie :) (Andrzej ) no chyba że od razu do fabryki wjęcej mozna zobaczyć no i przy okazji bysmy sie poznali :wink:

Jessssooooo jak ja lubię fabryki :):) Wszelkie :)

Jasne dobra zniżkie na mebelki :wink: wycenkę gratis itp. No i serdecznie zapraszam na zwiedzenie expozycji naprawde warto Możemy umówić sie na spotkanie i pogadac przy kawce o Twojej kuchni ,jakby co to pisz [email protected]

Mhhh... to ciekawe. Moje doświadczenia z Chobotem są zgoła odmienne. Nie polecam - straciliśmy tylko swój czas i pieniędze na wycieczkę do Chobotu.

Nie no możesz sobie kupić w ikei albo na jakimś pobliskim bazarku, są takie gotowe a i przy tym dość wygodne bo co rok będziesz zmieniał i wtedy będziesz sobie robił każdą inna, doświadczenie będzie.

Nie no możesz sobie kupić w ikei albo na jakimś pobliskim bazarku, są takie gotowe a i przy tym dość wygodne bo co rok będziesz zmieniał i wtedy będziesz sobie robił każdą inna, doświadczenie będzie.

Ja może nie na temat ale może zmylił Cię nick Nefer- to piękna kobieta jest no i zle ją oceniasz :wink: