Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zabudowa sprzetu w Kuchni

deannh

Recommended Posts

witam

Mam pytanko do osób znających się na rzeczy:]

kupuje zmywarkę 45' do zabudowy i tu mam pytanie co do mebli

na początku myślałem ze trzeba robić jaj tzw. skrzynkę i się ją wkłada ale gdzieś przeczytałem ze nie robi się tego bo ma swoje nóżki i można ja wyregulować pod blat i tylko front się przykręca. Dodam ze po prawej stronie zmywarki będzie ściana a po lewej będą szafki. Jeśli macie istotne uwagi i na co uważać i co wsiąść pod uwagę to będę bardzo wdzięczny.

2 pytanko mam odnośnie lodówki.

zamierzam ja zabudować jest to zwykła lodówka wolno stojąca.

chciałbym się dowiedzieć co mam wsiąść pod uwagę i jak wykonać najlepiej korpus na ta lodówkę, i jak z wentylacja

z góry dziękuje i pozdrawiam

chyba cała szafka do lodówki musiała by być większa, bo otwarte drzwi lodówki też potrzebują miejsca, inna sprawa to mało wygodne otwieranie lodówki na 2 razy - najpierw szafkę, potem lodówkę :-?

co do tego otwieranie to nie ma problemu bo jest taki system co się montuje do frontu drzwiczek (od środka) i do drzwi lodówki i za jednym pociągnięciem otwiera się to i to

Drzwi lodówki do zabudowy są płaskie, a drzwi lodówki wolnostojącej najczęściej nie ( w większości jest to linia falista). Na drzwiach lodówki do zabudowy jest dwuczęściowa prowadnica,jedną z nich przymocowuje się do drzwi szafki. Skoro producent lodówki daje tą prowadnicę, to myślę, że nie będzie ona powszechnie dostępna w sklepach z akcesoriami meblarskimi.

inna kwestią jest odprowadzanie ciepła. Złe odprowadzanie ciepła to większe zyżycie energii elektrycznej.