Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

% problem czyli jaki wybrać barek?

Besta77

Recommended Posts

Witam!

Jak w temacie - nie wiem do czego schować trunki tudzież niezbędne utensylia :) W pokoju dziennym będzie kanapa, fotele, stół i jakaś szafka pod tv i sprzęt i w rogu tenże właśnie barek. Stół i szafkę tv (jak już ją wymyślę :-? ) zamawiam u stolarza i z tego samego drewna chciałam również jakąś szafkę/barek/komodę, do której schowam trunki, kieliszki, ewentualnie jakieś obrusy itp. W pokoju nie będzie żadnych innych mebli.

I problem mam, bo przejrzałam masę wątków na forum i nie znalazłam żadnej inspiracji :(

Może ktoś z Was widział coś oryginalnego ? jakoś nie przekonuje mnie "taka po prostu" szafka rogowa, a z drugiej strony chciałabym uniknąć wystawki kieliszków za szkłem. A może komuś nasuwa się coś w miarę prostego, ale z jakimś ciekawym szczegółem, oryginalnym oświetleniem?

Pomóżcie Ludzie Dobrej Woli! :D

a ja barek mam poprostu w zwyklej szafce BRW Vis-a Vis.,..cala jadalnia i salon urzadzone w tych meblach i jedna szfka zostala na barek zaadoptowana (nawet chyba sie nazywa "barek" w katalogu:) )

Prosto jasno i klarownie a nad "barkiem" mam przeszklona szafke na kieliszki male(wdk), a obok wysoki przeszkoly slupek na kieliszki duze (do wina).

Bez udziwnien i szalenstw:) A wino trzymam w piwnicy w specjalnie do tego zakupionym stojaku za 39,90 w castoramie bodajzrze:)

Dzięki!

Wiem już więcej! :)

Priorytety to: 1. duży 2. pełny :D - zgadzam się w całej rozciągłości :lol:

CPT-Q - dziękuję za fotki :) inspirujące, ale nie wiem czy jestem aż tak oryginalna :oops:

Witu - zaczęłam kombinować od takie właśnie zwykłej szafki, ale zupełnie inaczej to wygląda, jak jest ona jedną z wielu i komponuje się z całością, a inaczej, jeśli będzie sama stała (tak jak u mnie), co najwyżej ze stołem się komponowała :)

Może komuś coś jeszcze się nasuwa? :)

Moj typ: Troche bardziej klasycznie, cos z kolekcji meblii kolonialnych . Na blacie zawieszonym na wysokosci ok. 80 cm mozna przyrzadzac drinki, w szafkach butelki i szklanki, w szafkadach sprzet barowy, na wysokosci czola szyny na kieliszki (no to juz podstawa)

http://img205.imageshack.us/img205/5744/bm1301wiy3.th.jpghttp://img205.imageshack.us/images/thpix.gif

A tak poważnie :)

Ja mam barek w zwykłej niskiej szafce

z dwoma półkami w środku, jak każda inna,

zrobionej przez stolarza, jak wszystkie inne meble.

Na jednej z półek mam butelki, a na drugiej

słodycze, ponieważ kieliszki mam w kuchni.

Taki jakiś odlotowy barek nijak by mi do niczego nie pasował :)