mwnn 24.09.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam. W piątek startuje u mnie elektryk. We wstępnych rozmowach zaproponował aby włączniki światła umieścić na wysokości 90 cm od podłogi bo niby taka moda i wogóle wygodniej I teraz pytanie do użytkowników takiego rozwiązania: jak to się ma w praktyce i użytkowaniu ? Jakieś za i przeciw. Mile widziane fotki z takim rozwiązaniem bo sam nie wiem jak podejść do tematu a piątek tuż tuż. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 24.09.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Mam tak nisko wyłączniki - wygodniej. Nie ma przeciwwskazań, goście i tak nie zapalają światła "na pamięć" a domownicy nie mają z tym żadnego problemu (szczególnie dzieci). Wygląda normalnie, nie podpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 24.09.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 nie wiem czy 'modnie', na pewno ergonomicznie. problem w sile przyzwyczajenia - dlatego u mnie takich nie bedzie niestety, mimo ze jestem za... przeciw mozna jeszcze wytoczyc argument o ograniczeniu dostepu do wylacznikow przez male dzieci - dla mnie slaby. wole niskie wylaczniki, niz szurajace krzesla (maly majsterkowicz dopnie swego ) a za? nalezy sie zastanowic, dlaczego w ogole wylaczniki maja byc na wysokosci 120-130cm... stad tylko krok do odkrycia gdzie te ustrojstwa powinny sie znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 24.09.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Gdzies przeczytalem, ze wylaczniki powinny byc na wysokosci łokcia - jest to najwygodniejsze. U siebie kazalem zrobic wylaczniki nizej (teraz nie pamietam dokladnej wysokosci) i sa idealnie na wysokosci łokcia i jest wygodnie, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.09.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Moda, nie moda, ale fakt faktem, że "przy okazji" przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich.Wiem, nikt tego nie przewiduje - i słusznie, ale nie wiadomo kto "tam" będzie mieszkał za lat "dziesiąt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 24.09.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam. W piątek startuje u mnie elektryk. We wstępnych rozmowach zaproponował aby włączniki światła umieścić na wysokości 90 cm od podłogi bo niby taka moda i wogóle wygodniej I teraz pytanie do użytkowników takiego rozwiązania: jak to się ma w praktyce i użytkowaniu ? Jakieś za i przeciw. Mile widziane fotki z takim rozwiązaniem bo sam nie wiem jak podejść do tematu a piątek tuż tuż. Pozdrawiam. 90 cm to jest za nisko ,proponuje 110 wylaczniki a gniazdka 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 24.09.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ale to chyba rzecz wzgledna, bo jak w domu mieszkaja niskie osoby to lepiej im na 90 jak koszykarze to i 120 bedzie nisko...to tak jak z wysokoscia blatu ma byc wygodnie a nie modnie i pod dyktando europejskich norm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.09.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 My zrobiliśmy na wysokości zwisającej dłoni, żeby nie było trzeba obmacywać ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 24.09.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 tak 100-110 chyba jest najbardziej optymalnie biorąc pod uwagę wzrost domowników. wyśrodkuję to i dam na 105 bo faktycznie 90 to trochę za nisko. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 24.09.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 fachowo-110cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Oś wyłącznika mam na 85cm od podłogi - polecam, szczególnie jak w domu są dzieci same sobie świeca i gaszą swiatło. Co do łokcia sie nie da, ale kolanem można bez problemu, prawdę mówiac wygodniej włączyć kolanem jak sie ma rece zajęte od tych tradycyjnie umieszczonych na łokieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 24.09.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 fachowo-110cm fachowo, to tam gdzie chce inwestor, albo jego żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.09.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 nie 90 tylko 834 mm od docelowego poziomu posadzki Raaaaany ja juz was nie rozumiem 90 dla Olechowskiego bedzie za nisko a dla Kaczynskiego za wysoko Ludzie, nie dajcie sie zwariowac - Wy bedziecie te cholerne wylaczniki dotykac a nie inni, a umiesc go tak jak tobie wygodniej a nie elektrykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.09.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wyłączniki na 90 cm lub jak kto tam woli na 85 są dla mnie conajmniej dziwne. Może i ergonomiczne - tylko dla kogo. Napewno wygodne dla małych dzieci lub osób poruszających się na wózkach inwalizkich, napewno nie wygodne dla osób, które mają troche więcejniż 170 cm. W żadnym wypadku nie może to być kwestia mody, bo zaraz któryś z pomysłowych architektów wnętrz wymyśli wyłącznik na suficie, bądź w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 24.09.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 mam na wysokości zwisającej luźno dłoni. Pasuje to mojemu wnukowi i mojej żonie jak niesie drinki i może zgasić światło w kuchni i odpalić w pokoju kolanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.09.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Wyłączniki na 90 cm lub jak kto tam woli na 85 są dla mnie conajmniej dziwne. Może i ergonomiczne - tylko dla kogo. Napewno wygodne dla małych dzieci lub osób poruszających się na wózkach inwalizkich, napewno nie wygodne dla osób, które mają troche więcejniż 170 cm. W żadnym wypadku nie może to być kwestia mody, bo zaraz któryś z pomysłowych architektów wnętrz wymyśli wyłącznik na suficie, bądź w podłodze. A moja większa połowa ma 186 cm wzrostu i łącznik na tej wysokości, krytykowanej przez Ciebie też mu pasuje Nawet był to jego pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 24.09.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 witam! dokładnie tydzień temu mnie o to zapytano uzgadniając szczegóły instalacji; odpowiedź brzmiała : tam gdzie się znajdują dla mnie od 30 ponad lat, wszak przyzwyczajenie drugą naturą człowieka.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wełna 24.09.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja mam na wysokosci 81 cm. Elektryk doradził ( i miał racje ) aby osadzać na wysokoci dłoni najnizszego domownika. I od 2 lat się to sprawdza. Faktem jest ze goscie szukają właczników wyzej ale jak dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.09.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 U mnie 1,30m jest ok . Jakos przez myśl mi nie przeszło 5 lat temu żeby zrobić te wyłączniki niżej i tak już zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.09.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 jeden lubi jak mu marsza grają drugi jak mu nogi śmierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts