Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CENZURA

Włodek W.

Recommended Posts

Prawda jest " niewygodna" - jeden wyraz :D :D :D

Nie wiedzialam, ze istnieja watki " glupie" i ' madre " a cenzury nie lubie .

Poza tym sama nazwa " Hyde' w tradycji anglosaskiej pozwala na wyrazanie pogladow chocby najbardziej kontrowersyjnych.

" Berdyczow " - z duzej litery - to nazwa miejscowosci. :D :D :D :D

O tak ? ? To jeszcze wcale nie znaczy, ze mam sie z nia zgadzac - cenzura

jest zla rzecza szczegolnie w Hyde Parku - gdzie jak sama nazwa wskazuje

przewiduje sie kontrowersyjne wypowiedzi.

:D :D :D :D :D :D

Co to za zniewolenie umyslu przy tendencji do teorii spiskowych .

Fasssssscynujaca kombinacja, jak slowo daje . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Berdyczow to nie bylo chyba miasto tylko jakas kompletna dziura - nie wiem czy mialo prawa miejskie. :D :D :D No i tego.....pewno bylo zamieszkane przez wybuchowa mieszanke roznych mniejszosci...... :D

Widocznie albo jesteś zbyt młody i niedouczony albo ci pamięć szwankuje.

Gdzieś... tam wpisałeś , że jesteś lekko po 30-stce

więc - co Ty tam możesz pamiętać :lol:

P.S. Pamiętasz Gamoniu - jak wypisywałeś - że nie odpowiadasz na posty selima 8) ...kupa śmiechu była co...?

O, wszystko :-)

Głowy Lenina gdzie popadnie, i ocenzurowaną historię współczesną. To nie było znów tak dawno. Ja kończyłam postawówkę w 89 roku i jeszcze mi zdążyli nakłaść do głowy na historii o bohaterskiej Armii Czerwonej. To był chyba ostatni rok, następne roczniki dostawały już inną wersję historii Polski... Ja - rocznik 75 o Katyniu usłyszałam w domu...

Włodku, złośliwy nie jestem, ale jesli jakieś forum mi nie pasuje, z jakiegoś powodu, to do niego nie zaglądam i nie narzekam. Zdrowiej.

Pozdrawiam.

O, wszystko :-)

Głowy Lenina gdzie popadnie, i ocenzurowaną historię współczesną. To nie było znów tak dawno. Ja kończyłam postawówkę w 89 roku i jeszcze mi zdążyli nakłaść do głowy na historii o bohaterskiej Armii Czerwonej. To był chyba ostatni rok, następne roczniki dostawały już inną wersję historii Polski... Ja - rocznik 75 o Katyniu usłyszałam w domu...

Ten sam rocznik Stokrotko :wink:

Żeby wiedzieć jak było za komuny , nie trzeba być wiele starszym.

Trzeba tylko chcieć wiedzieć.

Nikt nie ma przeciez osobistych wspomnień z bitwy pod Cedynią np , ale jak chce to i wie kto z kim , i kiedy, i dlaczego itp.

Mam wrazenie , że niektórzy starsi niż ja "świadkowie komuny" mają skłonności to zbytniego idealizowania tych czasów.

Jak się spojrzy na dzisiejsze elity to jednak nachodzi refleksja , że wciąż brak tych z Katynia i Auschwitz , Powstania..... a "komuna swoje dołożyła ( fale emigracji 1968 i po 1981 np)" i rok urodzin -1975 ,wcale nie przeszkadza w tym aby pamiętać.

Selimie , też coś tam miałeś doczepione ..... i nie tylko Ty się śmiałeś

8)

Wszystko sie zmienilo i wszystko zostalo sie takie samoo tylko Bareja

p o n a d c z a s o w y :lol: :lol: :lol: :lol:

Och, niech kochana R e d a k c j a mi wybaczy......ach, Najdrozsza R e d a k c j o to sie wiecej nie powtorzy..... to on a mi sie wymsknelo, ale ja kocham R e d a k c j e i potepiam nieodpowiedzialnych osobnikow wykorzystujacych dobroc serca R e d a k c j i , a w ogole parowkowym skrytozercom mowie stanowcze " nie"........... przyjemnie poczytac

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

tomek1950

To nie jest narzekanie tylko stwierdzenie faktu . 8)

Ze zmianą forum to masz racje :) Będzie mniej stresu.,

nie można podyskutowac o powaznych sprawach. :-?,które dotyczą nas wszystkich,

pozostają ogrody i bla blabla. :) tam cenzury nima

Pozdr :D

PS

W miesięczniku Nieznany Świat Nr 10 Jest artykuł O,, Gangsterach W białych kitlach" Jezeli poruszę ten temat .Tez ocenzurują 8) ,

Tam tez jest o mordowaniu .A cenzura takich tematów nie puszcza .

Chyba że nie zauwazy :)