djanya 24.02.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Się pochwalę - złożyłem papiery dot. pozwolenia na budowę do startostwa. Jak wszystko pójdzie dobrze to w marcu powinienem wbić łopatę widze, ze pozwolenie juz masz- gratuluje mam pyt. gdzie składałes swoje podanie o pozwolenie, bo ja składałam w podobnym terminie i jeszcze nie mam A tak to zła jestem na pogode bo jeszcze czlowiek nie zacza a juz musi przez nia wszystko przesunac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.02.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 widze, ze pozwolenie juz masz- gratuluje mam pyt. gdzie składałes swoje podanie o pozwolenie, bo ja składałam w podobnym terminie i jeszcze nie mam Składałem w Starostwie, a właściwie "moja" Pani Architekt składała. Mam już je uprawomocnione więc mogę już prawie zaczynać. A tak to zła jestem na pogode bo jeszcze czlowiek nie zacza a juz musi przez nia wszystko przesunac A czemu przesuwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 26.02.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 widze, ze pozwolenie juz masz- gratuluje mam pyt. gdzie składałes swoje podanie o pozwolenie, bo ja składałam w podobnym terminie i jeszcze nie mam Składałem w Starostwie, a właściwie "moja" Pani Architekt składała. Mam już je uprawomocnione więc mogę już prawie zaczynać. A tak to zła jestem na pogode bo jeszcze czlowiek nie zacza a juz musi przez nia wszystko przesunac A czemu przesuwać? Aby zaczac to musze teren przygotowac- duzo drzew wyciac. A na dzialce ziamia jak kamien i pelno wody po ostatnich sniegach jest. A Ty juz zaczynasz?- myslisz ze da sie w taka pogode fundament kopac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.02.2009 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 myslisz ze da sie w taka pogode fundament kopac? Najpierw geodeta, barak i 7 dni, które musi upłynąć od zgłoszenia chęci rozpoczęcia robót. No i oby było jak najcieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magak 28.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich zaczynających w Bydgoszczy na wiosnę. Ja już za miesiąc i czas najwyższy na zakupy. Macie już wybrane hurtownie materiałów budowalnych? Kogo polecacie? Może ktoś z Was kupował Porotherm 25, w jakiej cenie? Bo z tego co czytam, to w całej Polsce taniej. Gdzie kupicie beton B20 i więźbę? Trochę mnie to wszystko przeraża, a budową będę zajmować się głównie ja, mąż mniej zaangażowany. A domek będzie energooszczędny, płyta fundamentowa, styro 20cm, rekuperator.Piszcie jak postępy, może jeszcze nie na placu, ale na razie logistyczne.Aha, chociaż okna już mam zamówione - MS TytanSuperTermo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myral 28.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam zaczynających wiosną 2009. My również zaczynamy jak tylko pogoda nam na to pozwoli. kupiony już mamy Porit na cały dom zbrojenie bloczki fundamentowe i drewno na dach, co do ekipy budującej mamy wyceny od 20 do 50 tyś i chyba zdecydujemy się na najtańszą widzieliśmy już ich prace i rozmawialiśmy z inwestorami nie mieli zastrzeżeń, więc po co przepłacać Nasz domek ma 120 mk z dachem dwuspanowym i poddaszem użytkowym. zastanawiamy się tylko co wybrać dachówkę cementową czy jednak tańszą blachodachówkę. Skłaniam się do dachówki bo wkońcu będę na nią patrzyła bardzo długo bo dachu raczej nie zmienie, A wy co wybraliście i czy orientowaliście się już w cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 02.03.2009 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 witaj myralpowodzenia w budowie . mozesz powiedziec gdzie kupowales stal i bloczki ,no iczy jestes zadowolony?ja ruszam za miesiac wiec tez musze sie rozgladac powoli za bloczkami na fundament i zbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myral 02.03.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 witam stal kupiliśmy w szubinie zapłaciliśmy coś ok 800 zł a dowóz mieli gratis, a bloczki nie jestem pewna jak dowiem się od męża to napisze co i jak dziś została wbita pierwsza łopata, fajne uczucie. Mam tylko nadzieję że pogoda nie spłata nam figla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 03.03.2009 01:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 mamy wyceny od 20 do 50 tyś i chyba zdecydujemy się na najtańszą A co w tej cenie jest zawarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myral 04.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Bloczki kupiliśmy w betoniarni w murowańcu. Cena robocizny zawiera fundament, sciany, strop. Dachem zajmie się nas znajomy Geodeta wyznaczył już położenie domu humus zdjęty wkońcu zaczna się coś dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.03.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Bloczki kupiliśmy w betoniarni w murowańcu. Cena robocizny zawiera fundament, sciany, strop. Dachem zajmie się nas znajomy Geodeta wyznaczył już położenie domu humus zdjęty wkońcu zaczna się coś dziać Ja geodetę mam w sobotę. Dzisiaj zawiozłem barak na działkę - trochę roboty było, bo HDS się zakopał do osi ale udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myral 04.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Tak to jest. Wiosna idzie ziemia puszcza i ciężko sie jedzie tymi polnymi/leśnymi Mąż w weekend 2km się cofał bo bał się że się zakopie i jechał inną drogą, ale dojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.03.2009 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Tak to jest. Wiosna idzie ziemia puszcza i ciężko sie jedzie tymi polnymi/leśnymi Mąż w weekend 2km się cofał bo bał się że się zakopie i jechał inną drogą, ale dojechał Ja mam działkę prawie przy asfalcie, ale jak się przekonałem - niecałe 30m nieutwardzonego wystarczy, żeby zakopać ciężarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 07.03.2009 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Pozazdroscic tylko ze u was juz ruszylo, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geniusia 07.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hej Kochani! Poszukujemy bloczków betonowych w przyzwoitej cenie oczywiście i Suporexu. Wszystko w okolicach Torunia. Wiecie może gdzie mają tanie i dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 07.03.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hej Kochani! Poszukujemy bloczków betonowych w przyzwoitej cenie oczywiście i Suporexu. Wszystko w okolicach Torunia. Wiecie może gdzie mają tanie i dobre? Ja kupowałam bloczki betonowe w AGMARze w Łubiance - w czerwcu 2008r. Wówczas były dobre i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 07.03.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hej Kochani! Poszukujemy bloczków betonowych w przyzwoitej cenie oczywiście i Suporexu. Wszystko w okolicach Torunia. Wiecie może gdzie mają tanie i dobre? Nie za bardzo wiem jaka dla Ciebie cena jest "przyzwoita" ale w Bydgoszczy na Inowrocławskiej są po 3.55 - to tak dla porównania raczej, bo na pewno znajdziesz coś bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.03.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Pozazdroscic tylko ze u was juz ruszylo, powodzenia! Ano ruszyło... Na razie jeszcze mam czas uzupełniać dziennik, ale jak zacznie się wykończeniówka (a na to jeszcze trochę poczekam) to pewnie raz na miesiąc będę coś dopisywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geniusia 15.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie wie ktoś czasami ile bierze murarz za wybudowanie samej piwnicy w naszym regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geniusia 15.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie wie ktoś czasami ile bierze murarz za wybudowanie samej piwnicy w naszym regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts