Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy kosic jeszcze trawę?

matio

Recommended Posts

podobno optymalna wysokość trawy na zimę to ok. 5 cm. biorąc pod uwagę, że nadają dość ciepłe jak na tę porę roku dni, spokojnie można ciąć na krótko bo i zdąży jeszcze podrosnąć przed zimą. Ważne jest dokładne wygrabienie wszystkich resztek po koszeniu

• 4 weeks później...
podobno optymalna wysokość trawy na zimę to ok. 5 cm. biorąc pod uwagę, że nadają dość ciepłe jak na tę porę roku dni, spokojnie można ciąć na krótko bo i zdąży jeszcze podrosnąć przed zimą. Ważne jest dokładne wygrabienie wszystkich resztek po koszeniu

5cm????? :o taką trawę zostawiłam w pierwszą zimę, nie chciałabyś jej widzieć wiosną :( , teraz tnę na 2,5-3cm, do tego aeracja, polifoska i spokojnie czekam do wiosny ;)

Nawóz azotowy w listopadzie?

Azotowy, mówisz..

Składniki Zawartość (% m/m):

Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w obojętnym cytrynianie amonu i wodzie 15%

Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie 12%

Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie 24%

Tlenek magnezu (MgO) całkowity 6%

Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalny w wodzie 7%

Mundzia, jeśli skosisz po całości, to przy - powiedzmy- wysokości koszenia na 3,5 cm i tak ci tej niższej trawy nie ruszy. Więc tą małą się nie przejmuj, po prostu jej nie skrócisz. Moja trawka podrosł troszkę, ale już dam jej spokój, ma pewnie nie więcej niż 4 cm (może nawet trochę mniej).

Moja została skoszona wczoraj , najkrócej jak było można , wcześniej tak krótko nie była cięta .....i nigdy tak ładnie nie wyglądała :lol:

Taaaaaak, mi też się podoba taka krótka. Ja co prawda nie skosiłam najniżej, ale dużo niżej niż wcześniej. Na jaką "niskość" skosiłaś??