Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem estetyczny

wisia30

Recommended Posts

Wisiu, czy Twoje plytki z Cerkoloru sa z serii inspiracje? Chodze po ich firmowej stronie i nie moge ich znalezc. Czy to mozliwe, ze ta kolekcja jest juz wycofana? Bo mi sie bardzo podobaja, jak i zreszta Cerkolor w ogolnosci.

Tak, jest to seria wycofana. Dlatego było z nimi dużo zachodu żeby mi to sprowadzili i to tylko do sklepu firmowego w Katowicach. Tylko później zaczęłam mieć wątpliwości. Dziękuję wszystkim którzy się wypowiedzieli, będę tu jeszcze wklejać zdjęcia z realizacji. Jednak zdecydowałam się na morski klimat, bo po zafugowaniu kawałków na różne kolory fug, wyszło że najlepiej jednak utrzymać je w takiej konwencji. Po zafugowaniu : mozaika na biało a reszta na jasny błękit wyszło tak:

http://images33.fotosik.pl/386/e5aa6064d5e4837a.jpg.

Bardzo fajnie wyszło! Bardziej mi się ta błekitna łazienka podoba niż ta druga. Jest o wiele oryginalniejsza. Idź w morskie klimaty, możesz łatwo i elegancko ociepliić tę łazienkę drewnem, ale broń Boże nie żadnym wenge tylko czymś jak tu:

http://www.muratordom.pl/lazienki/aranzacje/morskie-klimaty,6424_21044.htm

Moim zdaniem ten styl sprawdzi się w Twojej łazience świetnie :)

PS.Dobrze prawdę powiedziawszy, że nie wypalił pomysł ze złotą fugą, wydaje mi się, że prostota zawsze broni się sama:)

Mi również podoba się taka łazienka - prosta i dająca duże pole do popisu przy dobieraniu dodatków. Podany przykład kolorystycznu - super. Sama mam 2 łazienki - jedna niebieska (!!!) - też jasna, ale dodatki będą białe - drewniane, druga- zielona, delikatna, prosta i tam szukam dodatków w kolorze naturalnego drewna. Strasznie spodobał mi się wieszak na ręcznik ze zdjęć z powyższego linku, może ktoś wie gdzie można taki kupić???

Mi również podoba się taka łazienka - prosta i dająca duże pole do popisu przy dobieraniu dodatków. Podany przykład kolorystycznu - super. Sama mam 2 łazienki - jedna niebieska (!!!) - też jasna, ale dodatki będą białe - drewniane, druga- zielona, delikatna, prosta i tam szukam dodatków w kolorze naturalnego drewna. Strasznie spodobał mi się wieszak na ręcznik ze zdjęć z powyższego linku, może ktoś wie gdzie można taki kupić???

Wiem bo sama taki mam. To jest stojak z serii Molger (ikea). Z tej samej serii jest też pokazana na zdjęciu ława i taboret ze schowkiem. Jest to lite drewno, dobrze się sprawuje (tzn.mówię o stojaku na ręczniki, ławy nie mam). Seria Molger ma jeszcze inne elementy , tez ciekawe:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/12271/

Ja sobie tak kiedyś wymyśliłam, że zamiast takiego wieszaka jak na tym zdjęciu, choć bardzo mi się podoba to jednak postawiłabym w tej łazience drabinę. Drewnianą, pomalowaną na biało i pomiędzy szczeble dałabym półeczki a na któryś bok wieszak lub jakąś rurkę na której można by powiesić ręcznik. Tak to kombinuję, bo w pralni drabina się przyda, pod sufitem mają iść sznury, ale nie takie obniżane, tylko zwykłe, boję się że te mechanizmy które podnoszą i opuszczają takie suszarki psują się zbyt często.