Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alejki do Merlina

Piątka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D :D

nie wiem czemu nie dostaje powiadomień ostatnio..a mam kliknięte..

wszedzie chodzę, a u siebie nie wiem.. :-?

w sobotę bylismy na działce..wiosennie i pieknie.. :lol:

tylko żal, że jeśli moge tu przytoczyć Agduś ...w skarbcu został tylko zloty pył..

no tak, bo co by tu odpisać Brazuni.. :D

jak dworek tylko z nazwy.. że ja za to na statkach i w stajniach nie bywam :D nie pojmie na opak Pani Komandor.. :roll: :D

toć taki gość w dom... ja mam u Ciebie drzewo :D to

Ty możesz mieć cypelek nad rzeczką, coby np.konika wypasać..

chyba jednak przeniosę zlew..nie pod oknem..tylko gdzie? :roll:

ustawiam łazienki i tylko mi Brazy brak :) do kuchni wracam, bo męczy mnie ten ten zlew pod oknem i taki rozstrzał do lodówki..

co z tego, że tak i tak chcę, jak to sie wydaje nierealne..

notuję co ważne przed wylewkami..za tydzień będą juz okna..

mąż liczy dachówki..szok..odlot..albo dach i nic..albo instalacje..i za rok-dwa dach..

musimy sprzedać mieszkanie, ale najpierw sie przeprowadzić, by sprzedać..tylko jak.. znacie to prawda..? za rok matura..

Wiem coś o pomocy tatusia :wink: U mnie tatko właśnie na budowie myśli nad rozwiązaniem problemu schodów (robił kilka takich konstrukcji w innych domach, a że u nas nikt nie chciał się podjąć to padło na niego). Elektrykę też ma robić - to jego zawód :wink: i oczywiście glazurę w całym domu (przez 3 lata robił w Hiszpanii wykończeniówkę, zresztą w kraju też działa po godzinach), więc duuużo kosztów nam odpadnie :D Zresztą widać po domku dla wnusi, że ma chłop trochę talentu :lol: Za to teść z mężem robią schody, blaty, kominki i różne takie granitowe i marmurowe... Tak więc można powiedzieć, że dobrze się wszystko układa... Mam nadzieję, że i sama się trochę podszkolę :wink:

Dardulko :) w Hiszpanii- wykonczeniówkę?..

jejku moje ulubione klimaty..niezapomnę niektorych elewacji, czy choćby samych drzwi wejściowych..

tam zwykła klamka to rzadkość..mają piekne uchwyty czy gałki ze szkła..kamienia..

a jedna taką widziłam z bursztynem..że odejść nie mogłam..

dlatego :) gdyby nie presja społeczna mojego otoczenia :D zrobiłabym zwykłe drzwi z grubych desek z taka cudo klamką..

tylko potrzebuje wsparcia i pomocy ..a mam trochę bunt na pokładzie :D

O z buntem to Ty sobie na pewno poradzisz! A jeśli chodzi o Hiszpanię to on był nad samym morzem, robił wykończeniówki tamtejszych rezydencji w większości właścicielami byli Rosjanie, Syryjczycy... Bo kogo normalnie zarabiającego było by stać na rezydencję, z której z tarasu wyłazi się do morza???